Airbnb: Μετά το καλοκαίρι το ρυθμιστικό πλαίσιο

Airbnb: Μετά το καλοκαίρι το ρυθμιστικό πλαίσιο

Το νέο πλαίσιο που αφορά δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, που μισθώνουν τις ιδιοκτησίες τους σε τουρίστες, θα επέλθει κατόπιν της επεξεργασίας που θα υπάρξει από περισσότερα υπουργεία

kukaki-aribnb-ena
Μετά το τέλος της φετινής τουριστικής σεζόν θα έρθει το νέο πλαίσιο για τις βραχυχρόνιες τουριστικές μισθώσεις, τύπου Airbnb, για το οποίο ήδη το κυβερνητικό επιτελείο έχει προϊδεάσει ότι θέλει να υπάρχει συνολική ρύθμιση.

Το νέο πλαίσιο που αφορά δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, που μισθώνουν τις ιδιοκτησίες τους σε τουρίστες, θα επέλθει κατόπιν της επεξεργασίας που θα υπάρξει από περισσότερα υπουργεία (Οικονομικών, Τουρισμού κ.ά.).

Πρώτο μέλημα του νέου κυβερνητικού επιτελείου είναι να παταχθεί το φαινόμενο της φοροδιαφυγής, δεδομένου ότι με βάση τις εκτιμήσεις από το μέτωπο των ίδιων των ιδιοκτητών, περίπου 1 στα 3 σπίτια, αυτή την στιγμή, δεν διαθέτουν αριθμού μητρώου Ακινήτων (ΑΜΑ).

Ειδικότερα, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Πανελλήνιου Συνδέσμου Διαχειριστών Ακινήτων ΠΑΣΥΔΑ, από τα 90.000 και πλέον σπίτια που βρίσκονται στην πιο δημοφιλή πλατφόρμα, την Aibnb, κοντά στις 30.000 με 35.000 υπολογίζεται ότι δεν έχουν ΑΜΑ.


Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης