Grecotel hotels and resorts: Επενδύσεις 62 εκατ. ευρώ σε ξενοδοχεία τρίτης γενιάς

Grecotel hotels and resorts: Επενδύσεις 62 εκατ. ευρώ σε ξενοδοχεία τρίτης γενιάς

Οι ριζικές ανακαινίσεις σε πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα, η σύνδεση του τουρισμού με την πρωτογενή παραγωγή και η μεγάλη κοινωνική δράση του ομίλου

grec
Νέα ξενοδοχειακά προϊόντα με ξενοδοχεία τρίτης γενιάς και επενδύσεις ύψους 62 εκατ. ευρώ ολοκλήρωσε ο όμιλος Ν. Δασκαλαντωνάκη - Grecotel ενισχύοντας τις υποδομές φιλοξενίας της ελληνικής περιφέρειας, και συγκεκριμένα σε Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδο, Χαλκιδική και Πελοπόννησο.

Ειδικότερα, ο όμιλος ολοκλήρωσε πρόσφατα ριζικές ανακαινίσεις και επεκτάσεις σε πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα όπως τα «Corfu Imperial» και «Lux Me Daphnila Bay» στην Κέρκυρα, το «Pella Beach» στη Χαλκιδική, το «Casa Marron» (πρώην «Lakopetra Beach») στην Αχαΐα, το «Lux Me White Palace» στο Ρέθυμνο και το «Lux Me Rhodos» στη Ρόδο. Οι εν λόγω επενδύσεις ανήλθαν σε 62 εκατ. ευρώ, ενώ στο πλαίσιο προγράμματος ευρείας αναβάθμισης των συγκροτημάτων του ομίλου υλοποιείται και το πρόγραμμα ευρείας ανακαίνισης στο «Riviera Olympia & Aqua Park», το mega resort της Πελοποννήσου.

Τα ανακαινισμένα ξενοδοχειακά συγκροτήματα τρίτης γενιάς του ομίλου είναι εμπνευσμένα από τις πιο σύγχρονες αρχιτεκτονικές τάσεις, προσαρμοσμένες στο ιδιαίτερο τοπικό χρώμα, με το βλέμμα στραμμένο στα καταγάλανα νερά των προορισμών που βρίσκονται τα ξενοδοχεία της Grecotel. Σημειωτέον ότι ο όμιλος, στο τιμόνι του οποίου βρίσκεται ο κ. Νίκος Δασκαλαντωνάκης, συμπληρώνει πλέον 45 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, ενώ η Grecotel, η πλέον γνωστή εταιρεία του ομίλου και θεμέλιος λίθος του, ιδρύθηκε το 1981 ως εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων και από την πρώτη στιγμή ταυτίστηκε με την έννοια της πολυτελούς ξενοδοχίας.
dask
Νίκος Δασκαλαντωνάκης επικεφαλής του Ομίλου Ν. Δασκαλαντωνάκη – Grecotel

Συνολικά 15 χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει και το «Riviera Olympia & Aqua Park», το πολυβραβευμένο mega resort της Ελλάδας στα δυτικά της Πελοποννήσου, σε έκταση 1.900 στρεμμάτων. Το συγκρότημα ανανεώνεται διαρκώς, με τη συνολική δαπάνη δημιουργίας και αναβάθμισής του να αγγίζει το ποσό των 103 εκατ. ευρώ.

Κλείσιμο
To πρόγραμμα αναβάθμισης του «Riviera Olympia & Aqua Park», με κεντρικό το στοιχείο «Greek chic», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα στελέχη του ομίλου, αφορά τη δημιουργία υψηλής αρχιτεκτονικής αισθητικής καταλυμάτων, την ανέγερση 5 νέων θεματικών εστιατορίων και τη δημιουργία νέων εμπειριών στις εμβαδού 4.400 τ.μ. πισίνες, αλλά και στην 2 χλμ. αμμώδη παραλία του συγκροτήματος. Τα 4 ξενοδοχεία που συνθέτουν το συγκρότημα διαθέτουν 33 πολυτελείς βίλες με πισίνα, 26 σουίτες, 417 πολυτελή δωμάτια και 167 bungalows. Συνολικά, το «Riviera Olympia & Aqua Park» διαθέτει συνολικά 643 δωμάτια, 23 εστιατόρια, spa και κέντρο θαλασσοθεραπείας 4.500 τ.μ., σύγχρονο συνεδριακό κέντρο δυναμικότητας 1.800 ατόμων, αλλά και το υδροψυχαγωγικό πάρκο Aqua Park 20.000 τ.μ., εντός ενός πάρκου δραστηριοτήτων εμβαδού 40.000 τ.μ. 

Πολυεπίπεδη είναι η κοινωνική και φιλανθρωπική δράση του οµίλου Ν. ∆ασκαλαντωνάκη - Grecotel µέσα από τη Φιλανθρωπική και Πολιτιστική Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Νίκος ∆ασκαλαντωνάκης - NDF». Ο πρώτος από τους τρεις βασικούς σκοπούς του φορέα είναι η χορήγηση υποτροφιών σε νέους ανθρώπους ώστε να συνεχίσουν τις σπουδές τους, κυρίως στον τοµέα του τουρισµού. Στον έναν χρόνο λειτουργίας του φορέα τρέχει ήδη το πρώτο πρόγραμμα υποτροφιών και αναμένεται η προκήρυξη για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020. ∆εύτερος βασικός σκοπός είναι δημιουργική σύνδεση πολιτισµού και τουρισµού στηρίζοντας δράσεις και πρωτοβουλίες που προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό. Τρίτος βασικός σκοπός είναι η σύνδεση της πρωτογενούς παραγωγής της Κρήτης και όλης της Ελλάδας µε τον τουρισµό για την ουσιαστική στήριξη των τοπικών παραγωγών και η καλύτερη προώθηση των προϊόντων τους.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης