Μεγάλου: Έτοιμη η Πειραιώς για την έκδοση ομολόγου Tier II

Μεγάλου: Έτοιμη η Πειραιώς για την έκδοση ομολόγου Tier II

Όπως επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου  αναμένεται ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης κατά 160-200 μονάδες 

megalou
Έτοιμος (ready go status) να προχωρήσει στην έκδοση ομολόγου Tier II είναι ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς, όπως δήλωσε πριν απο λίγο σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος κ. Χρήστος Μεγάλου, ο οποίος αναμένει ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης κατά 160-200 μονάδες βάσης.

Όπως πρόσθεσε, η Πειραιώς παρακολουθεί την αγορά, αλλά και την τιμολόγηση των ελληνικών ομολόγων.

Ο κ. Μεγάλου ξεκίνησε την παρουσίαση αναφέροντας ότι, δυο χρόνια πριν ολοκληρωθεί η ατζέντα 2020 η Τράπεζα έχει πετύχει τους στόχους της:
*** Έχει βελτιωθεί ο Δείκτης δανείων προς καταθέσεις απο 117% σε 85%
*** Μηδενίστηκε η συμμετοχή στον μηχανισμό επείγουσας ρευστότητας απο 11,9 δισ. ευρώ σε μηδεν
*** Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια NPE απο 35,8 δισ ευρώ μειώθηκαν σε 27,3 δις. ευρώ
Κλείσιμο
*** Το δίκτυο καταστημάτων απο 660 σε 553 καταστήματα ενω οι εργαζόμενοι μειώθηκαν σε 12.000 απο 14500. Το δε λειτουργικό κόστος υποχώρησε κατά 200 εκατ.ευρω σε 1 δις. ευρώ.
*** Η απόδοση κεφαλαίων ( return on assets ) γύρισε σε 0,3% απο ζημιές.

Ο κ. Μεγάλου αναφερόμενος στα κέρδη της τράπεζας για το α΄ τρίμηνο τόνισε πως η κερδοφορία συνεχίστηκε για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, ενω δεσμεύτηκε για νέες χορηγήσεις ύψους 4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 1 δις. ευρώ δόθηκε το α΄τίριμηνο.

Μιλώντας για την συμφωνία με τον σουηδικό όμιλο Intrum ύψους 410 εκατ. ευρώ για την διαχείριση κόκκινων δανείων o διευθύνων σύμβουλος επισήμανε ότι είναι στρατηγικής συνεργασίας με πολλαπλά οφέλη. Ο Σουηδικός όμιλος είναι ένας βιομηχανικός παίκτης του κλάδου, όπως συμπλήρωσε, ο οποίος δεν έχει φύγει ποτέ απο τις 24 χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται.

Πρόκειται για την πρώτη άμεση ξένη επένδυση στον τομέα με αρχική διάρκεια 10 ετών.

Σε ερώτηση για την συμφωνία συμπλήρωσε ότι, οι αποδόσεις της μονάδας rbu προσέλκυσαν το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών καθώς τα μη εξυπορετούμενα δάνεια μειώθηκαν κατά 5 δις ευρώ

Κάνοντας αναφορά στα αποτελέσματα, είπε ότι: τα καθαρά έσοδα για το α' τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 2%, τα καθαρά έσοδα προμηθειών διαμορφώθηκαν σε 69 εκατ. ευρώ, ενω το λειτουργικό κόστος μειώθηκε περαιτέρω κατά 8%. Τα καθαρά κέρδη τριμήνου ανήλθαν σε 19 εκατ.ευρώ απο ζημιές 83 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο. Η τράπεζα μείωσε, όπως πρόσθεσε κατά 500 εκατ. ευρώ, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ενω ο δείκτης κάλυψης Νpe κινείται στο 49% ενω η συνολική μείωση των NPE γαι το 2019 θα φθάσει στα 3,5 δις. ευρώ.

Ο κ. Μεγάλου αναφέρθηκε επίσης στους στόχους της ατζέντας 2020 -2023, ένας εκτ ων οποίων είναι να είναι ικανοποιημένοι όλοι οι stakeholders της τράπεζας, δηλαδή οι πελάτες, μέτοχοι, εργαζόμενοι, προμηθευτές.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης