Απώλειες στο πετρέλαιο εν μέσω αυξημένων αποθεμάτων αργού

877723c644b6589bb54f05b72176ed59_XL

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2,4 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα

Ισχυρή πτώση σημείωσε σήμερα Τετάρτη το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις από τα στοιχεία τα οποία έδειξαν νέα άνοδο στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.

Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2019 για το Brent υποχώρησε κατά -1,94% με την τιμή του να διαμορφώνεται σα 70,78 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε πτώση της τάξεως του -2,90% στα 61,30 δολ. ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του API, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2,4 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, στα 480,2 εκατ. βαρέλια συνολικά, την ίδια στιγμή μάλιστα που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί πτώση κατά 599 χιλ. βαρέλια.

Οι επενδυτές αναμένουν τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας αργότερα εντός της ημέρας, προκειμένου να δουν εάν τα προκατακρτικά στοιχεία του API θα επιβεβαιωθούν, ασκώντας περαιτέρω πιέσεις στο πετρέλαιο.

Παράλληλα, στο επίκεντρο παραμένει και η συμφωνία ανάμεσα σε ΟΠΕΚ και Ρωσία για περικοπές στην παραγωγή τους, καθώς οι χώρες που συμμετέχουν σε αυτή αναμένεται να συναντηθούν τον επόμενο μήνα προκειμένου να συζητήσουν το μέλλον της συμφωνίας.

Όπως αναφέρει η Bank of America Merrill Lynch, η παραγωγή των χωρών που συμμετέχουν στη συμφωνία υποχώρησε κατά 2,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως μεταξύ Νοεμβρίου 2018 και Απριλίου 2019, γεγονός που οδήγησε σε άνοδο μεγαλύτερη του +30% για τις τιμές του πετρελαίου.

Ωστόσο, η αμερικανική τράπεζα αναφέρει ότι ο αντίκτυπος των περικοπών αντισταθμίστηκε από την επιβράδυνση που σημειώθηκε τους τελευταίους μήνες στην παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου εξαιτίας των εμπορικών εντάσεων.

Πηγή: Newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

house

Αλλάζει το σχέδιο για έκπτωση φόρου με δαπάνες ανακαίνισης - Τελικώς, το 40% θα αφαιρείται από το φορολογητέο εισόδημα - Η πληρωμή πρέπει να γίνεται ηλεκτρονικά και όχι με μετρητά - Μικρότερα εισοδήματα όμως δεν έχουν ουσιαστικό κίνητρο, για να ζητούν αποδείξεις

logo

Η Westnet, μέλος του ομίλου εταιρειών Olympia, ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με την Check Point, τον κορυφαίο πάροχο λύσεων κυβερνοασφάλειας για κυβερνήσεις και επιχειρήσεις παγκοσμίως. Η νέα αυτή συνεργασία περιλαμβάνει τη διάθεση των διακεκριμένων λύσεων ασφαλείας της Check Point από την Westnet, προς μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις και άλλους οργανισμούς, με σκοπό την προστασία από τους διαδικτυακούς κινδύνους.

f1-1

Μεγαλοεπενδυτές και ιδιώτες ρίχνουν στην αγορά βίλες εκατομμυρίων ευρώ σε Μεσσηνία, Πόρτο Χέλι, Μύκονο και Τζια με στόχο να προσελκύσουν «χοντρά πορτοφόλια», που θέλουν να επενδύσουν σε πολυτελή ακίνητα.