Η επιβράδυνση της Ευρωζώνης είναι χειρότερη από την παγκόσμια

f92d4601dc09e4e8db9a42fcfae922ca_XL

Στις ΗΠΑ, οι πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν κατά 1,6% το Μάρτιο και ο τεκμαρτός ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης για το πρώτο τρίμηνο παραμένει πάνω από 2,1%

Ένα από τα μηνύματα που συχνά στέλνουν προς τις κυβερνήσεις και τις Βρυξέλλες οι ευρωπαίοι οικονομικοί αναλυτές είναι ότι «είμαστε σε μια παγκόσμια επιβράδυνση».

Ωστόσο, η φράση αυτή κρύβει σημαντικές διαφορές καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αυτή που υφίσταται τη σοβαρότερη επιβράδυνση την ώρα που οι υπόλοιπες διεθνείς οικονομίες αντιμετωπίζουν μέτρια μείωση του ρυθμού ανάπτυξης τους.

Στις ΗΠΑ για παράδειγμα, οι πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν κατά 1,6% το Μάρτιο και ο τεκμαρτός ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης για το πρώτο τρίμηνο παραμένει πάνω από 2,1%.

Αν κοιτάξουμε τα στοιχεία για την απασχόληση, οι Ηνωμένες Πολιτείες βλέπουν μόνο μια ελαφρά συγκράτηση στην αύξηση της απασχόλησης καθώς μιλάμε για 196.000 νέες θέσεις εργασίας το διάστημα αυτό, κάτι που δείχνει πολύ καλύτερη ανάπτυξη από άλλες παρόμοιες οικονομίες.

Είναι αλήθεια ότι οι "συνηθισμένοι ύποπτοι", η Αργεντινή και η Τουρκία, έχουν δει τα νομίσματά τους να παρουσιάζουν πτωτικές τάσεις ενάντια στο δολάριο, καθώς συνεχίζουν να εφαρμόζουν αντιπαραγωγικές νομισματικές πολιτικές για τη χρηματοδότηση δημόσιων δαπανών με την άμεση εκτύπωση νέου χρήματος.

Ωστόσο, τα μακροοικονομικά δεδομένα των περισσοτέρων αναδυόμενων χωρών στο σύνολό τους είναι καλύτερα από τα αναμενόμενα και αυτό πρέπει να αναγνωριστεί.

Η επιβράδυνση της Ιαπωνίας δεν εκπλήσσει πια κανέναν, διότι στην τρίτη δεκαετία της στασιμότητάς της επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη. Της συγκάλυψη των προκλήσεων του δημογραφικού και παραγωγικού μοντέλου της με τις λανθασμένες πολιτικές δαπανών της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του μεγάλου χρέους της.

Το πιο σημαντικό πρόβλημα είναι η Ευρώπη

Μια Ευρωπαϊκή Ένωση που εγκατέλειψε εντελώς τη μεταρρυθμιστική της ατζέντα για να εστιάσει όλες της τις δυνάμεις στη νομισματική πολιτική, την ώρα που ήταν εκτεθειμένη σε οικονομικούς, δημογραφικούς και πολιτικούς κινδύνους.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο Newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (1)

naso

Την αρχαία εποχή οι ευρωπαίοι βασιλιάδες όταν είχαν ελλείματα έστελναν την φρουρά τους να κάνει επιδρομή στα χωριά και τα έπαιρναν όλα και μετά παραπονιόνταν ότι δεν συλλέγουν φόρους άρχιζαν τα ελλείματα έκαναν λιτότητα και κατέληγαν στην σφαγή τους. Έτσι μετά την λεηλάτηση της Ευρώπης του ευρώ και των ειδικών συμφερόντων στρατηγικά επιβαλλόμενων δεσμεύσεων της ΕΕ περιμένουν να αρμέξουν την κυριαρχία τους όμως συνέβει οι αγορές να συρρικνωθούν τόσο όσο ώστε να μειώνεται και αυτό που είχαν πριν την λεηλασία και με προοπτική περαιτέρω μελλοντικής πτώσης και άλλους πολλαπλούς κινδύνους με τα σημερινά δεδομένα! Η Ασία καβάλησε το καλάμι με την εποχή ανεξέλεγκτης παραγωγής και διανομής και τώρα με τα νέα δεδομένα πνίγετε στα χρέη και δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει την παραγωγή ούτε να διανέμει σε ανταγωνιστικές τιμές και έχει αρχίσει από το 2018 η πτώση. Η Αμερική ζει από τον τεχνικό πληθωρισμό και χειραγώγηση συναλλαγματικών και χρηματιστηριακών αξιών. Η παγκόσμια οικονομία έχει επιβραδυνθεί σημαντικά και φουντώνει ο πληθωρισμός και τα χρέη. Η Ελλάδα με τις μνημονιακές της συμφωνίες που αποδέχτηκε εναντίον του λαού της έχει πιάσει επίπεδα παρακμής τέτοια όπου έχει οπισθοδρομήσει υπερβολικά και ο υπόλοιπος κόσμος που προχωράει μπροστά την στέλνει σε ευάλωτο και τριτοκοσμικό επίπεδο όπως και χωρίς καμία ελπίδα ανάκαμψης με τα σημερινά δεδομένα υψηλών φόρων υποτονικής ζήτησης και αποπληθωρισμό σε πραγματικές αξίες. Η Ελλάδα πρέπει να μειώσει φόρους και να αυξήσει τιμές σε προϊόντα και υπηρεσίες άμεσα!

Νάγια Οικονόμου

Κακό αυτό κ να δούμε τι θα γίνει

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

eforia0

Νέα φορολογική κλίμακα για τα φυσικά πρόσωπα από 1.1.2020 - Διατήρηση του αφορολογήτου ορίου - Ηλεκτρονικές αποδείξεις για το 30% - Μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 28% στο 24% -Μείωση του φόρου στα μερίσματα από το 10% στο 5% - Μείωση κατά 5% της προκαταβολής φόρου - Αναστολή του ΦΠΑ στην οικοδομική