Πρόεδρος Βιομηχάνων Β. Ελλάδος στον ΘΕΜΑ 104,6: Σοκ στην αγορά από την χωρίς προετοιμασία αύξηση του κατώτατου μισθού

savvakis-proedros

Πρέπει πρώτα να βάλουμε την προσέλκυση επενδύσεων παρά την προεκλογική τακτική, διεμήνυσε ο Αθανάσιος Σαββάκης

Σοκ προκάλεσε στην αγορά η χωρίς προετοιμασία αύξηση του κατώτατου μισθού, όπως είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) Αθανάσιος Σαββάκης, αν και τη χαρακτήρισε «απαραίτητη και εν πολλοίς αναγκαία».

Όπως είπε «οι επιχειρήσεις προσπαθούν να προσαρμόσουν τα επιχειρηματικά τους πλάνα στα νέα δεδομένα»

«Αυτό που θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί είναι με ενεργητικές δράσεις από την πλευρά του υπουργείου. Με μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ενδεχομένως και με φορολογικές απαλλαγές που θα δημιουργήσουν ένα αντίβαρο ώστε να μη μειωθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων» συμπλήρωσε ο κ. Σαββάκης.

Παράλληλα ζήτησε «να υπάρξει και μια περίοδο προσαρμογής που θα βοηθήσει όλους ώστε να δημιουργήσουν αναχώματα σε επίπεδο ανταγωνιστικότητας στα νέα δεδομένα».

Ερωτηθείς για την ροή ξένων κεφαλαίων στην Ελλάδα ο κ. Σαββάκης παρατήρησε ότι «σιγά-σιγά υπάρχουν» για να τονίσει, στη συνέχεια, ότι «αυτές εξαρτώνται από το οικονομικό κλίμα που απαιτεί σταθερότητα και συγκεκριμένα δεδομένα που σταθμίζει ο επενδυτής για να έρθει στη χώρα».

«Από τη στιγμή που έχουμε μπει σε μια προεκλογική περίοδο με μια παροχολογία και από την κυβέρνηση και από την αντιπολίτευση, αυτό δεν βοηθάει τον επενδυτή να δει ότι έρχεται σε μια χώρα με σταθερό οικονομικό κλίμα. Πρέπει πρώτα να βάλουμε την προσέλκυση επενδύσεων παρά την προεκλογική τακτική» κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ.


ΣΧΟΛΙΑ (6)

ΓΕΩΠΑΣ

Οπως έπεσαν σε "ΣΟΚ" όταν ΕΠΕΣΕ ΚΑΤΑ 100% ΚΑΙ ΒΑΛΕ (αν βάλεις μέσα ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΛΠΑ)... Α ρε "ΞΥΛΟ" που θέλετε...

Εργοδότης

Δίκιο έχουν οι βιομήχανοι, πρέπει να μειωθεί ο κατώτερος μηνιαίος μισθός υπαλλήλων-εργατών και να καταργηθούν τα δώρα Χριστουγέννων-Πάσχα-Θέρους εργαζομένων, προκειμένου να μειωθεί το εργασιακό λειτουργικό κόστος των επιχειρηματιών και να αυξηθούν τα εισοδήματά τους, ώστε να γίνουν πλουσιότεροι.

Γιώργος

Σας καταλαβαίνουμε.Πρόσεχε μόνο μην στραβο πατήσεις στην θερμαινόμενη πισίνα το βράδυ απο το σόκ.

sakis

αντε ρε που παθατε κ σοκ.Ελα να βγαλεις χειμωνα χωρις μια κ θα δεις τη σοκ θα παθεις

@sakis

Δεν είπε κάτι παράλογο ο άνθρωπος... Αν θέλεις να κατηγορήσεις κάποιον για κοινωνική αναλγησία, κατηγόρησε το σκουπιδαριό που έχουμε για κυβέρνηση. Ο εχθρός όλων, εργοδοτών και εργαζομένων, είναι ξεκάθαρα αυτοί. Κάνουν ό,τι χειρότερο μπορούν για την οικονομία και ταυτόχρονα παριστάνουν τους ευαίσθητους υπογράφοντας επιδόματα και αυξήσεις μισθών. Έτσι ξέρουν όλοι να κυβερνήσουν, δε χρειάζονται εκλογές, ας τους βγάζουμε με κλήρωση...

Καληνύχτα

Μεγαλύτερο σόκ στην αγορά ήταν οι μειώσεις κατά 35% των μισθών που έγιναν στον ιδιωτικό τομέα το 2010!

μα

αυτον δεν τον ενδιαφερει.....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης