Ξεκίνησε το πρόγραμμα «Roots» για την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

ARN_3310

Η Ελληνική Ένωση CFA επίσημος «Training Partner» στο πρόγραμμα Roots

Πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη του προγράμματος Roots με συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στις εγκαταστάσεις του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Το πρόγραμμα Roots στοχεύει στη στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης (ΜμΕ) στην Ελλάδα και διοργανώνεται με τη συνεργασία του Χρηματιστηρίου Αθηνών και του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συμβουλίων Ανταγωνιστικότητας (GFCC) και του Υπουργείου Εξωτερικών. Τη συνέντευξη τύπου τίμησε με την παρουσία του, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Geoffrey R. Pyatt.

Το πρόγραμμα Roots είναι μια πρωτοβουλία ανάδειξης ανταγωνιστικών και εμπορικά αξιοποιήσιμων επιχειρηματικών σχεδίων ΜμΕ, με βασικό στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασής τους σε επενδυτικά κεφάλαια, με κανόνες και βέλτιστες πρακτικές που διαμορφώνονται διεθνώς.

Η Ελληνική Ένωση CFA με χαρά και τιμή αποδέχτηκε την πρόσκληση των διοργανωτών να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ως “Training Partner” και να παράσχει επιμόρφωση σε στελέχη επιχειρήσεων, μέσα από μια σειρά εξειδικευμένων σεμιναρίων που θα παραδοθούν από έμπειρα Μέλη της Ένωσης. Πιο συγκεκριμένα, το Roots στοχεύει αφορά στην εξοικείωση ΜμΕ με τα διάφορα χρηματοπιστωτικά εργαλεία άντλησης κεφαλαίων, μέσω της κεφαλαιαγοράς. Στόχος του προγράμματος είναι να καθοδηγήσει τις εταιρείες που θα επιλεγούν, έτσι ώστε να διαμορφώσουν μια ολοκληρωμένη και ελκυστική επενδυτική πρόταση προς υποψήφιους επενδυτές.

Χαιρετισμό κατά τη συνέντευξη τύπου απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης CFA κ. Λουκάς Δέδες, CFA οποίος τόνισε το ρόλο που σκοπεύει να διαδραματίσει η Ένωση στα πλαίσια του προγράμματος, με κύρια χαρακτηριστικά την αξιοπιστία που διαθέτει, λόγω του ότι εκπροσωπεί στην Ελλάδα ένα παγκόσμιο οργανισμό όπως είναι το CFA Institute, αλλά και τη γνώση που φιλοδοξεί να μεταδώσει στα στελέχη των εταιρειών που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, σχετικά με τα χρηματοπιστωτικά εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους.

Στη συνέντευξη Τύπου, εκτός των διοργανωτών, συμμετείχαν και εκπρόσωποι των Corporate Champions (ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε., ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ, ΤΕΜΕΣ Α.Ε., ΤΙΤΑΝ, Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ) και των λοιπών Advisory Partners (DELOITTE και GRANT THORNTON).

Οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα Roots μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του προγράμματος (https://www.roots-program.com).

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kin_5

«Η Ελλάδα έχει εξελιχθεί κατά τα τελευταία χρόνια σε έναν αγαπητό προορισμό για ξένες επενδύσεις» αναφέρει η γερμανική υπηρεσία που φιλοξενεί δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου του οργανισμού Enterprise Greece

5
3fa9d1f6d17c9b1ecfe58b52fb588169_XL

Μειωμένη κατά 1,3 εκατ. θέσεις εμφανίζεται η ζήτηση στα περιφερειακά αεροδρόμια για τη θερινή σεζόν με βάση τον προγραμματισμό των αεροπορικών θέσεων από πλευράς των εταιρειών γεγονός το οποίο αποτυπώνει κι ένα πρώτο σημάδι για την τάση της αγοράς, μετά το θετικό σερί των τελευταίων ετών για τον ελληνικό τουρισμό. 

ee1b877e4ccd9ec89cd3513db26077d0_XL

Το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών με δύο σταθμούς, το έτος 2037 και ενδιάμεσο το 2027, ολοκληρώνει μέσα στο Μάρτιο το υπουργείο Υποδομών, περιλαμβάνοντας σημαντικές τομές στο σύνολο των συνδυασμένων μεταφορών, τις ακτοπλοϊκές μεταφορές, τα λιμάνια, τα εμπορευματικά κέντρα, τις σιδηροδρομικές υποδομές, τις διεθνείς συνδέσεις και τις οδικές μεταφορές.