Πειραιώς: Δεν πληρώνει τα COCOs για να ενισχύσει τα κεφάλαιά της

pireosbank__1_

Αυτό δήλωσε ο CEO Χρήστος Μεγάλου στους αναλυτές μετά τα αποτελέσματα

Η Τράπεζα Πειραιώς δεν πρόκειται να πληρώσει στο Δημόσιο το κουπόνι των COCOs που κατέχει. Αυτό είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας, Χρήστος Μεγάλου, μιλώντας στους αναλυτές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Όπως εξήγησε ο κ. Μεγάλου η σύμβαση μεταξύ Τράπεζας και Δημοσίου παρέχει τη δυνατότητα να μην καταβάλλει η Τράπεζα Πειραιώς μια δόση χωρίς να υπάρξει καμία επίπτωση. Η ρήτρα μετατροπής των COCOs σε μετοχές ενεργοποιείται μόνο εάν η Τράπεζα δεν καταβάλλει και δεύτερη πληρωμή.

Η Διοίκηση της Πειραιώς έκρινε ότι πρέπει να εκμεταλλευθεί το περιθώριο που της δίνει η σύμβαση, καθώς εξοικονομεί 160 εκατ. ευρώ που ήταν το ύψος του κουπονιού, γεγονός που ενισχύει κατά 36 μονάδες βάσης (0,36%) τα κεφάλαια Tier 1 της τράπεζας.

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει COCOs ύψους 2 δισ. ευρώ, στα οποία η τιμή μετατροπής σε μετοχές είναι στα 6 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Έλα ρε παιδιά που σχολιάζετε αμέσως...

Στον καπιταλισμό να ωφελούνται εξόφθαλμα οι μεγαλοκαρχαρίες, ενώ ο μικρός εμποροβιοτέχνης αν χάσει μία δόση ρύθμισης, να χάνει κάθε δικαίωμα για επιστροφή σε αυτή; Σοβαρευτείτε επιτέλους, κάτι άλλο γίνεται και το Κομμουνιστικό ΠΘ που έχει κατάφωρα επηρεαστεί από την Ιδεολογική Ηγεμονία της Αριστεράς, που λέει και ο Άδωνις, βγάζει "fake news"! Σε λίγο θα μας πείτε σαν το ΚΚΕ, ότι το Κράτος είναι "ο μηχανισμός επιβολής της θέλησης της άρχουσας τάξης (καπιταλιστές) στους υποτελείς της (μισθωτούς εργαζόμενους)"... Ντροπή, δεν ισχύει επ' ουδενί κάτι τέτοιο, για αυτό και θα ψηφίσουμε πάλι καπιταλιστικά κόμματα να μας σώσουν κι όχι επαναστάσεις κι οργάνωση ανατροπής του καπιταλισμού που λένε τα κουμμούνια του ΚΚΕ!

Τιμή μετατροπής

Και με την τιμή μετατροπής υπάρχει θέμα απιστίας. Γιατί η τιμή μετατροπής σε μετοχές είναι στα 6 ευρώ και όχι στην τρέχουσα; Αυτό σημαίνει ότι εάν τα CoCos μετατραπούν σε μετοχές, το κράτος δηλαδή εμείς οι φορολογούμενοι θα χάσουμε σχεδόν 2 δις ευρώ γιατί οι μετοχές που θα πάρει το κράτος θα αξίζουν ψίχουλα.

Φέσι

Μόλις φέσωσαν κάθε Έλληνα πολίτη 15 ευρώ χωρίς να ανοίξει μύτη. Όποιος συνέταξε τον νόμο αυτό που δίνει τη δυνατότητα να μην πληρωθεί το κουπόνι έστω και για μια χρόνια παρόλο που η τράπεζα παρουσιάζει κέρδη πρέπει να πάει μέσα για απιστία.

Μας κοροϊδεύουν

Άρα μειώνεται το πρωτογενές πλεόνασμα κατά 160εκατ. Ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης τι λένε για όλα αυτά; Η Πειραιώς δεν θα μπορέσει πότε να αποπληρώσει τα CoCos και οδεύει προς διάσπαση σε καλή και κακή τράπεζα με την καλή υπό τον έλεγχο του Δημοσίου καθώς τα CoCos θα μετατραπούν σε κοινές μετοχές.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης