Χρηματιστήριο Αθηνών: Τέταρτη ανοδική συνεδρίαση με κέρδη 1,61% - Κέρδη για τις τράπεζες

kan_009

Ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε στις 644,66 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,61% - Η άνοδος αποτυπώνει και τις κινήσεις των τραπεζών στην πώληση «κόκκινων» δανείων 

Η ανοδική αντίδραση διατηρείται για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση στην Αθήνα δίνοντας προσδοκίες ότι, οι πιέσεις στια τραπεζικές μετοχές έχουν ατονίσει καθώς οι τράπεζες έχουν ξεκινήσει μια σειρά κινήσεων.

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 1,33% φθάνοντας στις 643,33 μονάδες και αρκετές μετοχές έχουν επιστρέψει στις τιμές πριν απο την κατάρρευση των τιμών την τελευταία περίοδο.

Χθες η Alpha Bank έλαβε δεσμευτικές προσφορές για πακέτο δανείων ύψους 1 δις. ευρώ, η Eurobank πώλησε καταναλαωτικά δάνεια ύψους 2,2 δισ ευρώ ενω η Τράπεζα Πειραιώς έλαβε δυο προσφορές για το νοσοκομείο Ντυνάν.

Η αγορά αναμένει θετικές ειδήσεις καθώς τις επόμενες ημέρες θα γίνουν γνωστές οι προσφορές για τα δάνεια της Alpha ενω ήδη το πακέτο της Eurobank πωλήθηκε σε διπλάσιες τιμές απο ότι παλιότερα δάνεια στο παρελθόν (6% ή 6 σέντς της ονομαστικής αξίας).

Aνάκαμψη σημειώνουν και οι τιμές των ελληνικών ομολόγων καθώς η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς έχει υποχωρήσει στο 4,27% ενω θετικά κινείται και το ελληνικό ομόλογο.

Η ισορροπία των τραπεζικών μετοχών αλλά και μη τραπεζικών μετοχών διώχνει τις αβεβαιότητες ύστερα ακαι απο τις κινήσεις εξυγίανσης των ισολογισμών των τραπεζών. Το ζητούμενο, πάντως, είναι η άνοδος του τζίρου καθώς οι συναλλαγές παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα.

Εξάλλου για να υπερβεί τις 640 μονάδες η αγορά θα χρειαστεί τοποθετήσεις επενδυτών και μόνο.
Εφόσον η αξία των συναλλαγών υπερβεί τα 50-60 εκατ. ευρώ τότε θα μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι επιστρέφει ένα επενδυτικό ενδιαφέρον. Με κέρδη 2,83% η μετοχή της Alpha bank στα 1,199 ευρώ. Κέρδη 3,16% για τον τίτλο της Coca- cola στα 27,09 ευρώ. Κέρδη 1,13% για την μετοχή της Eurobank στα 0,536 ευρώ. Άνοδος 2,47% για τον ΟΠΑΠ στα 8,505 ευρώ. Κέρδη 1,21% για τον ΟΤΕ στα 10,02 ευρώ. Με άνοδο 1,57% η Μπέλα συνεχίζει τυο ανοδικό σερί. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 19,4 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

folli-follie

Αναθεωρημένο επιχειρηματικό πλάνο για την πλήρη αναδιοργάνωση της χρηματοοικονομικής της λειτουργίας εκπονεί η εταιρεία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, σχετικά με τη νέα αιτηση υπαγωγής της σε καθεστώς προστασίας 

komision_arthro

«Η εισήγηση που έγινε δεκτή αφορούσε την κατάργηση του μέτρου της περικοπής των συντάξεων», λένε κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών και συνεπώς το μέτρο καταργείται, δεν αναβάλλεται - Δεν υπήρξαν ενστάσεις επί του σχεδίου προϋπολογισμού του 2019 λένε οι ίδιες πηγές - Η τελική απόφαση αναμένεται στο Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου

182
apergia

Οι συνομιλίες ξεκινούν αύριο το μεσημέρι με την Συνομοσπονίδα να έχει αποφασίσει αποχή - Χαρακτηρίζει τον καθορισμό κατώτατου μισθού ως κατάλυση του δικαιώματος των εργαζομένων να διαπραγματεύονται συλλογικά και ελεύθερα