Στο μικροσκόπιο της OLAF χορηγία 52 εκατ. ευρώ στο ελληνικό υπ. Άμυνας

moria_metann_arthro11

Η χορηγία αφορά έργο παροχής σίτισης από εταιρίες κέτερινγκ σε hotspots - Έχουν ήδη διεξαχθεί δύο αυτοψίες στο τέλος του 2016 και τα μέσα του 2017

Υπό την έρευνα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) βρίσκεται η χορηγία, ύψους 52 εκατομμυρίων ευρώ στο Ελληνικό Υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ιστότοπου ευρωπαϊκών θεμάτων «Νew Europe», λίγες ημέρες μετά την σύλληψη τριών δημοσιογράφων στην Ελλάδα μετά από δημοσίευμα για εμπλοκή του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου στη διαχείριση των 1,6 δισ. ευρώ που δόθηκαν από την Κομισιόν στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό οι Βρυξέλλες επιβεβαίωσαν ότι η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) ερευνά ένα έργο που ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2016.

Σύμφωνα με πηγή της Κομισιόν, η περίπτωση του Υπουργείου Άμυνας ήταν το μόνο γνωστό παράδειγμα παρατυπιών που εστάλη στην OLAF μετά την ετήσια έκθεση της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών (DG HOME) για το 2017.

Σύμφωνα με την έκθεση, δύο περιπτώσεις απάτης διαβιβάστηκαν στην OLAF.

Η έκθεση του 2017 δημοσιεύτηκε από τη Γενική Διεύθυνση Μετανάστευσης και Εσωτερικών, η οποία είναι επιφορτισμένη με την διεξαγωγή θεμάτων μετανάστευσης και ασύλου, καθώς και την πολιτική για τα σύνορα και την ασφάλεια. Στις 30 Απριλίου η Γενική Διεύθυνση Μετανάστευσης και Εσωτερικών δημοσίευσε μια έκθεση στην οποία περιγράφεται η ανάπτυξη και η εφαρμογή της δικής της στρατηγικής για την καταπολέμηση της απάτης, με βάση τη μεθοδολογία που παρέχεται από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF).

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση, δύο περιπτώσεις απάτης που συνδέονται με ορισμένες παρατυπίες, παραδόθηκαν στην OLAF για έρευνα, ενώ η Γενική Διεύθυνση Μετανάστευσης και Εσωτερικών συνέχισε να παρέχει πληροφορίες.

Η εν λόγω χορηγία, ύψους 52 εκατομμυρίων ευρώ, δεν εμπίπτει στο πεδίο ελέγχου από τη Γενική Διεύθυνση Μετανάστευσης και Εσωτερικών και δεν υπόκειται στη διαδικασία αυτή λόγω του ότι η Επιτροπή διαχειρίζεται τις χορηγίες έκτακτης βοήθειας με διαφορετικό τρόπο.

Προκειμένου να επιτηρήσει τα έργα που υπάγονται στην εν λόγω χορηγία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει κατά πόσο το έργο εκτελείται στην πραγματικότητα σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια. Η Επιτροπή επισκέφθηκε αυτό το συγκεκριμένο έργο σε δύο διαφορετικές ημερομηνίες-στο τέλος του 2016 και στα μέσα του 2017 - για να διαπιστώσει εάν οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών εστίασης με τις οποίες υπήρχε συμβόλαιο, παρείχαν τρόφιμα σε αιτούντες άσυλο σε στρατόπεδα και hot spots.

Ελληνικά μέσα ενημέρωσης διερευνούσαν τις δραστηριότητες των εταιρειών τροφοδοσίας που ξεκίνησαν το Μάρτιο του 2017. Οι δημοσιογράφοι είχαν αποκαλύψει ότι οι εταιρείες πραγματοποιούσαν παράνομα κέρδη από τα κονδύλια της ΕΕ που είχαν λάβει.

«Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) δεν μπορεί να διατυπώσει περαιτέρω σχόλια σε αυτό το στάδιο για να προστατεύσει την εχεμύθεια των συνεχιζόμενων και των ενδεχόμενων επακόλουθων ερευνών και των επακόλουθων δικαστικών διαδικασιών», όπως ανέφερε το γραφείο Τύπου της υπηρεσίας στην ιστοσελίδα «New Europe».

«Το γεγονός ότι η OLAF εξετάζει το ζήτημα δεν σημαίνει ότι οποιοδήποτε πρόσωπο ή οντότητα που εμπλέκεται έχει διαπράξει παρατυπία ή απάτη. Η OLAF σέβεται πλήρως το τεκμήριο της αθωότητας», προσθέτει.

ΣΧΟΛΙΑ (34)

Άκης Τ

Πανουλη πες αλεύρι η europol σε γυρεύει.... ;)

Citizen

Δεν ξέρω που πηγαν τα 1,6 δις που λένε οτι δώσανε οι Ευρωπαίοι για το μεταναστευτικό,αλλα τα 52εκ που δωααν στο υπουργείο αμυνης μάλλον καταληξαν στις τσέπες του Καμμένου και της γυναίκας του.Αληθεια η γυναίκα του (δικηγόρος) γιατί έχει ανοίξει εταιρεία κατεριγκ για την επισητιση λαθρομετανάστων; Αυτό απο μόνο του είναι ύποπτο.Ειμαι σίγουρος πως η OLAF θα βγαλει άκρη, αυτοί δεν αστειεύονται, δεν είναι αστεία ΕΔΕ (Ε.ιδες;Δ.εν.Ε.ιδα) τρεχα γυρευε του ελληνικού δημοσίου, ούτε ελληνας πολίτης δημοσιογράφος κτλπ να τον τρεχει στα αυτοφορα ο Καμμένος (ο οποίος έχει ασυλία) και η δικομανης γυναίκα του, η OLAF θα τους καθήσει στο σκαμνί

this is the END

Ό χρόνος της συγκυβέρνησης έχει τελειώσει. Όλοι πιά αντιλαμβάνονται ότι το μόνο που προσφέρουν στον τόπο είναι η απέραντη δυστυχία, τεράστια φτώχεια και ολική καταστροφή. Αφήνει καμμένη γή κυριολεκτικά. Μιά οικονομία ρημαγμένη που βασίζεται στην παραοικονομία στους φόρους και στην φοροδιαφυγή, μιά κοινωνία σε διάλυση παραδομένη σε αλλοδαπούς κακοποιούς λαθρομετανάστες, και μια Ελλαδα ξεβρακωμένη σε όλα τα εξωτερικά και Εθνικά θέματα. Σίγουρα μόνος του τέτοια καταστροφή δεν θα μπορέσει να την αντιμετωπίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Χρειάζεται συστράτευση κομμάτων της αντιπολίτευσης για να τους οδηγήσουν με "πορτοκαλί στολή" στην δικαιοσύνη και κατόπιν την Ελλάδα στην ομαλότητα. Το πείραμα της πρώτης και τελευταίας φοράς φασιστεράς αφήνει ανεξίτηλα τα σημάδια του στην Ελληνκή κοινωνία.

Φάνης

Έλα ρε παιδιά... όχι τον Πάνο ρε παιδιά, Ο Πάνος ούτε στη βουλή δεν θα μπει... κρίμα είναι.

vvv

Ο ιδιος τα διαχειριζεται ή κανενας παραδιπλανος του? Μαλλον καποιος αλλος γι αυτο γινονται αυτα που γινονται .... Αλλα ετσι δεν ηταν παντα..... Εαν κλεψεις προαγεσαι ...... Εαν αντισταθεις φευγεις ....

ΡΕΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ .....

...ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΙΡΟ, ΠΟΥ ΠΑΕΙ, ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΤΗΔΙΟΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ...ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ. ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΤΡΑΒΕΣ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΧΕΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΝ ΜΕΤΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ ΠΛΗΡΩΝΕ. ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΒΡΩΜΟΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ , ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΛΑ. .....ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΒΑΤΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΡΙΑΝΕΣ ΒΡΩΜΟΔΟΥΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ....ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ. ΜΕ ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΝΟΙΞΑΝ ΝΕΕΣ.... ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΚΑΙ... ΝΕΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Μάρκος

Μην αγγίζετε την γκάβα του Καμμένου, με 52 εκατ κάβα είναι GOLDEN VIP στα καζίνο....

Tάλε κoυάλε συμμoριτομαδoύρoι και γαλάzιοι μιzαδόρoι

Τι Αλέξης, τι Koύλns… Περιoδεία του προέδρου της ΝΔ στο "hot spot" της Σάμου με πρoεκλoγικές υπoσxέσεις προς τους λαθρoμεταvάστες και τους "αλλnλέγγυoυς". Η παρουσία του Koύλn στην Σάμο απέδειξε ότι οι θέσεις των νεοφιλελεύθερων της ΝΔ για το "μεταvαστευτικό" είναι ταυτόσnμες με αυτές των συριζαίωv! Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ ο πρόεδρος της ΝΔ συνομίλησε με την διοίκηση του κέντρου φιλοξενίας, τους εργαζομένους, τις υπηρεσίες ασύλου και με τους "εθελovτέs" (δηλαδή τα μέλη των ΜΚΟ και τους "αλλnλέγγυoυs") για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι "μεταvάστες" και όλοι όσοι εργάζονται! Καμία λέξη για την πάταξη της λαθρoμεταvάστευσης - Καμία λέξη για επαvαπρoωθήσεις - Καμία λέξη για τα πρoβλήματα που αντιμετωπίζoυν οι Έλλnvες κάτοικοι του vnσιού. Μάλιστα σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους μεταξύ άλλων αvέφερε πως: "Eivαι απoλύτως απαραίτnτο -και δεν θα κoυραστώ να το λέω- να αλλάξoυν επιτέλoυς οι διαδικασίες χορήγnσης ασύλου, ώστε αυτές να τελεσιδικoύν γρnγoρότερα. Εixαμε μόνο 37 επιστρoφές από τη Σάμo μέσα στο 2018. Με αυτούς τους ρυθμούς επιστρoφών στην Toυρκία θα στoιβάζεται, δυστυxώς στα vnσιά μας περισσότερoς κόσμoς απ’ ότι μπoρούμε να διαxειριστoύμε.

@

Στο τελος ο ιδιος γραφεις οτι εκανε λογο για επαναπροωθησεις στην Τουρκια αρα εχεις προβλημα κατανοησης και δεν ξερεις τι σου γινεται.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΦΡΙΚΑΝΟΑΣΙΑΤΩΝ ΙΣΛΑΜΕΠΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΥΠΗΡΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ .ΑΝ ...ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ...ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΤΕ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΠΡΟΔΟΤΟΚΛΕΦΤΕΣ .

Άρις Τερός Ναζιστής

Οι αριστεροί περίμεναν από το 1949 (που έφαγαν τα μούτρα τους) πως και πως να κυβερνήσουν. Τώρα που με τη βοήθεια του Σαμαρά το κατάφεραν, θα φάνε, θα φάνε, θα φάνε μέχρι σκασμού, ενώ για να πάρουν το "αίμα" τους πίσω θα διαλύσουν τα πάντα από τη Μακεδονία μέχρι τη Κρήτη και από τα νησιά του Αιγαίου μέχρι το Ιόνιο.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης