Σε διαθεσιμότητα τρία στελέχη του γραφείου της Ευρωβουλής στην Αθήνα -Υπό έρευνα για οικονομικές ατασθαλίες

Σε διαθεσιμότητα τρία στελέχη του γραφείου της Ευρωβουλής στην Αθήνα -Υπό έρευνα για οικονομικές ατασθαλίες

Την υπόθεση ερευνά η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) - Εντοπίσθηκαν ύποπτες συναλλαγές κατά τη διάρκεια ελέγχων ρουτίνας

athinass
Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο επικεφαλής του γραφείου ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα Λεωνίδας Αντωνακόπουλος και δύο ακόμη στελέχη του γραφείου της Ευρωβουλής στην Αθήνα, καθώς διαπιστώθηκε «μια σειρά συναλλαγών αμφίβολης φύσης» εκ των οποίων η παροχή συμβολαίων για συμβουλευτικές υπηρεσίες με παράτυπο τρόπο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτά τα συμβόλαια αφορούσαν υπηρεσίες που σχετίζονται με το μεταναστευτικό.


Η εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μαρτζορί Βαν Ντεν Μπρόεκερς δήλωσε στο protothema.gr, πως κατά τη διάρκεια των συνήθων δημοσιονομικών διαδικασιών και ελέγχων του Κοινοβουλίου, εντοπίστηκαν διάφορες συναλλαγές που οργανώθηκαν και εγγράφονται στον προϋπολογισμό από την Γραμματεία Διασύνδεσης των Αθηνών και έθεταν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη νομιμότητά τους.



Μετά από μια εσωτερική έρευνα, το Κοινοβούλιο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήταν υποχρεωμένο να παραπέμψει την υπόθεση στην OLAF, την υπηρεσία καταπολέμησης της απάτης της ΕΕ. Η OLAF επιβεβαίωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα.
Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, ο κ.Αντωνακόπουλος  επιβεβαίωσε μεν τη διεξαγόμενη έρευνα, ωστόσο υποστήριξε ότι υπάρχει αναντιστοιχία της απόφασης που τον θέτει σε διαθεσιμότητα με το αντικείμενο της έρευνας. 

Έρευνα της OLAF



Κλείσιμο
Εκπρόσωπος Τύπου της OLAF επιβεβαίωσε και απο τη πλευρά της την έρευνα και έπειτα απο ερώτηση απάντησε πως ο κύριος λόγος είναι η παροχή συμβολαίων για συμβουλευτικές υπηρεσίες με παράτυπο τρόπο από το γραφείο Τύπου των Αθηνών.


Ωστόσο, καθώς η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, η OLAF δεν μπορεί να διατυπώσει περαιτέρω σχόλια, προκειμένου να προστατευθεί η εμπιστευτικότητα των συνεχιζόμενων και πιθανών επακόλουθων ερευνών, των δικαστικών διαδικασιών και των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.


Η εκπρόσωπος Τύπου ξεκαθαρίζει επίσως πως “το γεγονός ότι η OLAF εξετάζει το θέμα δεν σημαίνει ότι τα εμπλεκόμενα πρόσωπα / φορείς έχουν διαπράξει παρατυπία / απάτη. Η OLAF σέβεται πλήρως το τεκμήριο αθωότητας και τα δικαιώματα υπεράσπισης των προσώπων / οντοτήτων που αφορά έρευνα.”
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης