“Χάλασε” η Cosco για την μη επιστροφή του ΦΠΑ

“Χάλασε” η Cosco για την μη επιστροφή του ΦΠΑ

Θέμα με την επιστροφή του ΦΠΑ έχει ανακύψει μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και του κολοσσού Cosco. Ειδικότερα η κυβέρνηση έχει πάρει απόφαση για μη επιστροφή ΦΠΑ...

“Χάλασε” η Cosco για την μη επιστροφή του ΦΠΑ
Θέμα με την επιστροφή του ΦΠΑ έχει ανακύψει μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και του κολοσσού Cosco. Ειδικότερα η κυβέρνηση έχει πάρει απόφαση για μη επιστροφή ΦΠΑ που έχει ως αποτέλεσμα να οφείλονται στους Κινέζους περίπου 14 εκατ. ευρώ.

Σε αυτό , σύμφωνα με πληροφορίες,  προστίθεται και ο ΦΠΑ από τις επενδύσεις σε γερανογέφυρες που έχει κάνει η Cosco στην προβλήτα ΙΙ και το ποσό θα φθάσει τα 21 εκ. ευρώ.

Κλείσιμο
Το θέμα αυτό θα  αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης  μεταξύ του Κινέζου πρωθυπουργού  που αναμένεται στην Αθήνα στο τέλος του μήνα και του ομολόγου του, Γ.Παπανδρέου.

Η Cosco μέσα στην επόμενη πενταετία προβλέπεται ότι θα κάνει επενδύσεις ύψους 300 εκατ. ευρώ στις προβλήτες του νέου Σ.ΕΜΠΟ. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι υπολογίζοντας το ΦΠΑ στο 23% θα λάβει πίσω άμεσα  ή ακόμα και με τόκους υπερημερίας το ποσό των 69 εκατ. ευρώ.

Στο μεταξύ, η συνεργασία ΟΛΠ και Cosco για τη δημιουργία κοινοπραξίας που θα διεκδικήσει σε διεθνή διαγωνισμό του Εμπορευματικό Κέντρο στο Θριάσιο Πεδίο θα είναι ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης που θα έχουν ο πρόεδρος της Cosco Wei Jiafu με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ, Γιώργο Ανωμερίτη στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Τότε ο ισχυρός άνδρας της Cosco θα έρθει στην Ελλάδα συνοδεύοντας τον Κινέζο πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο εταιρείες έχουν αποφασίσει την κοινή τους κάθοδο και στη νέα τους συνάντηση θα οριστικοποιήσουν όλα τα σημεία της συνεργασίας τους. Η συγκεκριμένη επένδυση θα είναι ύψους 150 εκατ. ευρώ.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης