Ρώσοι τουρίστες: 800 χιλιάδες φέτος στην Ελλάδα, 6 εκατ. στην Τουρκία!

rosooi

Πτώση στον αριθμό των Ρώσων επισκεπτών, λόγω των καλύτερων τιμών που προσφέρει η Τουρκία. Η διπλωματική κρίση με τη Ρωσία δεν έχει επηρεάσει προς το παρόν, λένε παράγοντες της τουριστικής αγοράς, αλλά περιμένουν να δούν τις επιπτώσεις μέχρι το τέλος της σεζόν. 

Μία ακόμη πτωτική χρονιά αναμένεται να είναι η φετινή για την Ρωσίας ορμώμενη τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα, την ίδια στιγμή που η Τουρκία βλέπει τα νούμερα των αφίξεων των Ρώσων τουριστών να έχουν... εκτοξευθεί.

Οι εκτιμήσεις από πλευράς των τουριστικών φορέων αναφέρουν ότι η Ελλάδα πιθανότατα να μην ξεπεράσει φέτος τις 800 χιλιάδες Ρώσους τουρίστες, ενώ η «ανταγωνίστριά» μας Τουρκία προβλέπει ένα νούμερο στα πέριξ των 6 εκατομμυρίων. Πέρυσι, οι Ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων και των εκτιμήσεων από πλευράς των γραφείων του ΕΟΤ στη Ρωσία, έφθασαν τις 900 χιλιάδες περίπου, ενώ στην Τουρκία ήταν κοντά στα 4,5 εκατομμύρια.

Η πτώση ωστόσο στα φετινά νούμερα δεν οφείλεται στις τελευταίες εξελίξεις στο διπλωματικό πεδίο μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας αλλά κυρίως, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρη Τάσιο, στην υστέρηση των κρατήσεων για Ελλάδα ήδη από το Μάρτιο και τα φθηνότερα «πακέτα» που προσφέρει η τουρκική αγορά.

Στο ερώτημα κατά πόσο η κρίση στις ελληνορωσικές διπλωματικές σχέσεις μπορεί να επηρεάσει τον ελληνικό τουρισμό, οι τουριστικοί φορείς, στην παρούσα φάση, παρακολουθούν μεν τις εξελίξεις και τηρούν στάση αναμονής, ωστόσο ο κλάδος «προσπαθεί διαχρονικά να βρίσκεται εκτός πολιτικής ατζέντας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται. Επιπλέον, επισημαίνουν ότι, ούτως ή άλλως, η ρωσική αγορά δεν έχει στις πρώτες επιλογές της για φέτος την Ελλάδα και δεν καταλαμβάνει τις πρώτες θέσεις στον εισερχόμενο τουρισμό της Ελλάδος (προηγούνται άλλες αγορές, εντός Ε.Ε. όπως η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, ενώ έχουν ανέβει και οι ΗΠΑ).

«Το 2013 οι αφίξεις από τη Ρωσία είχαν εκτοξευθεί στο 1,3 εκατομμύρια ωστόσο, η ανοδική τάση δεν διατηρήθηκε, λόγω των γενικότερων οικονομικών συνθηκών με το ρούβλι και των λουκέτων σε πολλά ρωσικά πρακτορεία και οι Ρώσοι πλέον που επιλέγουν να ταξιδέψουν εκτός της χώρας τους προτιμούν φθηνότερα πακέτα». Σημειωτέον ότι το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί εκ νέου, λόγω οικονομικών προβλημάτων, τα «λουκέτα» σε Ρώσους tour operators που πουλούσαν πακέτα και στην Ελλάδα εντείνοντας τον προβληματισμό των ελληνικών προορισμών και των ξενοδόχων που δέχονται τουρίστες από τη Ρωσία.

Στον αντίποδα, στα θετικά για τον τουρισμό της Ελλάδας από τη Ρωσία, θα πρέπει να συνυπολογίζεται το γεγονός ότι ονόματα που διακινούν μεγάλο αριθμό Ρώσων τουριστών στη χώρα μας, όπως ο όμιλος Μουζενίδη έχει ήδη ενισχύσει από φέτος τη θέση του με νέα ξενοδοχεία και νέες αεροπορικές συνδέσεις στην Ελλάδα, ενώ πρόσφατα εκπρόσωποί του ανέφεραν ότι, μέσω της αεροπορικής του Ellinair, βλέπουν θετικά τα κίνητρα που δίνει η Fraport Greece για μείωση των τελών στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια για τόνωση των προορισμών κατά τη χειμερινή περίοδο 2018- 2019.

Διαβάστε περισσότερα στο: newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (72)

Π.Κ.

Να πάνε όλα τα Ρωσακια Τουρκία και να πάρουν και τον Ιβαν μαζί τους.

@

Έλληνα, δε θα γίνεις Ρώσος ποτέ !

Θεσσαλονικιός

Α) Το μεγαλύτερο ποσοστό των σλαβόφονων είναι τουρίστες που δεν ξοδεύουν σχεδόν τίποτα. Δωμάτιο βόλτα και πίσω δωμάτιο. Μικρό ποσοστό πάει σε ταβέρνες, καφέ κτλ. Οι περισσοτεροι ψωνίζουν τα πάντα απο τα λιντλ όπου γίνεται χαμός ολημερίς και τέλος! Β) Οι τιμές των καταλυμάτων κάθε κατηγορίας έχουν πάρει την ανηφόρα και πάλι. Σαφώς αναγκάζονται να τις ανεβάσουν απο τους ληστρικούς φόρους αλλά αυτό σημαίνει απλά οτι οι τούρκοι γίνονται πιο ελκυστικοί. Συμπέρασμα στο πόδι, και τόσους που έχουμε καλά είναι, οταν φύγουν οι καρανίκες θα προσπαθήσουμε για καλύτερα.

Στράτος

Όταν ο τουρίστας θέλει ιαματικά θα πάει στο κάρλοβι βάρι στην Τσεχία γιατί στο ελλαδιστάν στις Θερμοπύλες φιλοξενούν λαθρό

Σωτήρης

Όταν μια τουριστική μονάδα θέλει 40 χρόνια για να πάρει έγκριση στην Ελλάδα, στην Τουρκία φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Το ίδιο και οι μαρίνες και οι λοιπές υποδομές

Τάκης

Η Ελλάδα θα μπορούσε να πολλαπλάσιες αφίξεις τουριστών αλλά ακόμη και σε αυτόν τον τομέα περιμένουμε τους τουρίστες σαν μάννα εξ ουρανου και θεωρούν επιτυχία που αυξήθηκε κατα 2-3 εκ. λόγω των αναταραχών στην γειτονιά μας. Η Γερμανία με ένα οκτόμπερφεστ και με τον σεξοτουρισμό έχει περισσότερες αφίξεις. Μόνο λαθρό είναι ικανοί να μας κουβαλάνε

ρεαλιστής

Βλέπω αρκετούς να ισχυρίζονται ότι η πτώση τους τουρκικής λίρας συνετέλεσε ώστε οι Ρώσοι τουρίστες να προτιμήσουν Τουρκία από Ελλάδα. Ας μου πούνε λοιπόν οι κύριοι αυτοί, γιατί ο πρώτος προορισμός των Ρώσων δεν είναι η Τουρκία, αλλά η ... Ισπανία. Η Ισπανία τι νόμισμα έχει ρε παιδιά, γιατί μου διαφεύγει.

Θεοδώρου Αχιλλέας

Ο εισερχόμενος τουρισμός από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, βρίσκεται σε κατάσταση ολιγοπωλίου πολλά χρόνια τώρα και οι δύο πιο σημαντικοι παίκτες δηλαδή tour operators είναι Τούρκοι. Αυτό δεν πάει να πει ότι αθετουν τα συμβόλαια του 17 που τρέχουν τώρα, απλά παίζουν ένα βρώμικο παιχνίδι στα ξενοδοχακια τα ταλαιπωρα. Όσον αφορά τον μαζικό τουρισμό της Ελλάδος που είναι ένα μεγάλο ποσοστό από το σύνολικο, ελέγχεται από 10 tour operators. Σε 2-3 χρόνια θα ελέγχουν το 40% των συνολικών κλινών της Ελλάδος, όχι σαν μεσάζοντες αλλά σαν ιδιοκτητες ή μεγαλομετοχοι.

Ch

Πνευματικό σκοτάδι υπαρχει στην Ελλάδα μας, που μιλα για προφητείες που αφορουν το ξανθο γένος.Ας κοιταξει εστω και την τελευταία στιγμη,να επιστρεψει στην αφετηρία, το οικονομικο επιτελείο της κυβερνησης αυτής,και να βρει το οικονομικό σχεδιο, του πραγματικού ανταγωνισμου.Οι διεστραμμενες πολιτικές του παρελθόντος,εχουν φερει την Ελλαδα μας,σε αυτη την κατασταση.Αν υπήρχε ειρηνη στην περιοχη μας,θα ψαχναμε με τηλεσκόπιο τους τουριστες

xx

ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΕΥΡΩ- ΤΟΥΡΚΙΚΗς ΛΙΡΑΣ 1 ΠΡΟς 5 ΔΛΔ 1 ΕΥΡΩ 5 ΤΟΥΡΚΙΚΕς ΛΙΡΕς ,ΑΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ?ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ Η ΜΥΚΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΡΤΟ ΦΙΝΟ Η ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ?

φωτης πραμαντα

ολοι εσεις που κανετε κριτικη για τις τιμες των ξενοδοχειων οτι ειναι πολυ ακριβα και πρεπει να τις ριξουν κλπ κλπ εχετε αναρωτηθει ποσο κοστιζει να φτιαχτει ενα δωματιο ενος 4* η ενος 5* ξενοδοχειου??? η οτι μας συμφερει...... λοιπον για το 4* ειναι περιπου 100.000 ευρω και για το 5* 130.000. με αυτα που πληρωνει ο ξενοδοχος στους αλητες τους κρατικοδιαιτους ποτε θα βγαλει τα λεφτα του ρε ξεφτερια ολοι???? και μη μου πειτε αν δεν τον συμφερει να το κλεισει , και το δημοσιο με 800.000 υπαλληλους δεν συμφερει αρα να το κλεισουμε ..... κανετε μια συγκριση τι πληρωνουν σε αλλα κρατη και τα ξαναλεμε ,,,,εχω πολλα ακομη να γραψω αλλα θα γινω κουραστικος (δεν ειμαι ουτε ξενοδοχος , ουτε ζω Ελλαδα) Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΕΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ --ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΤΑΛΗΡΟΦΟΝΙΑΔΕΣ

επειδή δεν είσαι...

ξενοδόχος, έτσι άκουσες και έτσι λες. Πάνε μάθε με τι επιδοτήσεις χτίζουν τα 4άστερα και τα 5άστερα και μετά μίλα. Έχω φίλο που έχτισε μέσα στο κάστρο των Ιωα... και τα ξέρω από πρώτο χέρι...

Πόπη

Μας κούρασες ήδη ! Γράφεις και ξαναφράφεις. Τα Πράμαντα κύριε Φώτη μου, από όπου γράφεις, δεν είναι στο εξωτερικό και γράφονται με κεφαλαίο.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης