Κανονικά ο διαγωνισμός των ΕΛΠΕ παρά την κλήτευση της Glencore

Κανονικά ο διαγωνισμός των ΕΛΠΕ παρά την κλήτευση της Glencore

Τι λένε από το ΤΑΙΠΕΔ για την εμπλοκή με τις έρευνες του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ

eliniksa
Δεν βλέπουν σκιές και εμπόδια για τον διαγωνισμό των ΕΛΠΕ και την συμμετοχής της Glencore σε αυτόν στο ΤΑΙΠΕΔ. Όπως ανέφεραν κύκλοι του ΤΑΙΠΕΔ, η κλήτευση της Glencore από το υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής δεν επηρεάζει τον διαγωνισμό, σύμφωνα με την διαπίστωση έγκριτων νομικών. Σε κάθε περίπτωση πάντως, λένε στο ΤΑΙΠΕΔ, οι όροι του διαγωνισμού του Ταμείου έχουν διασφαλίσει, σε όλα τα στάδια, ειδικές διαδικασίες και παρεμβάσεις, εφόσον συντρέξουν λόγοι να ενεργοποιηθούν.

Οι ίδιοι νομικοί κύκλοι σημειώνουν ότι επί του παρόντος το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δεν έχει προχωρήσει σε ποινική δίωξη ούτε έχει απαγγείλει κάποια κατηγορία κατά της Glencore ή στελεχών της. Η έρευνα για την οποία έγινε η κλήτευση μπορεί να διαρκέσει χρόνια και δεν είναι βέβαιο ότι θα καταλήξει σε απαγγελία κατηγοριών.

Σημειώνεται ότι, στις 3 Ιουλίου εφέτος η Glencore plc ανακοίνωσε ότι της επιδόθηκε ένταλμα από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (με ημερομηνία 2 Ιουλίου 2018) για την παροχή στοιχείων και πληροφοριών. Τα στοιχεία αυτά ζητήθηκαν για έρευνα που διεξάγει το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφορικά με ενδεχόμενες παραβιάσεις της νομοθεσίας περί διαφθοράς και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες σε Νιγηρία, Κονγκό και Βενεζουέλα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης