Προκηρύχθηκε η τρίτη φάση της διασύνδεσης των Κυκλάδων με υποθαλάσσιο καλώδιο

kalodio-new-sim

Μέχρι τις 23 Αυγούστου οι προσφορές

Στην προκήρυξη του διαγωνισμού για την τρίτη φάση της διασύνδεσης των Κυκλάδων προχώρησε ο ΑΔΜΗΕ, καλώντας τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να υποβάλουν προσφορές ως τις 23 Αυγούστου.

Το έργο, προϋπολογισμού 115 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει την πόντιση δεύτερου υποθαλάσσιου καλωδίου μεταξύ Λαυρίου και Σύρου, ενισχύοντας την ασφάλεια της διασύνδεσης και την απεξάρτηση των νησιών από τους Αυτόνομους Σταθμούς Παραγωγής.

Η προκήρυξη περιλαμβάνει τη μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος υπογείων και υποβρυχίων καλωδίων για την υλοποίηση της καλωδιακής Γραμμής Μεταφοράς Εναλλασσόμενου Ρεύματος 150 KV Λαύριο-Σύρος/ΙΙ. Μετά την υποβολή των προσφορών θα ακολουθήσει η τεχνική και οικονομική αξιολόγησή τους, με στόχο να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο για την κατασκευή των καλωδιακών τμημάτων της διασύνδεσης πριν τα τέλη του έτους.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης, δήλωσε σχετικά: «Η Γ' Φάση της Διασύνδεσης των Κυκλάδων έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2020. Έχει επιταχυνθεί κατά δυο χρόνια σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα που βρήκαμε όταν αναλάβαμε, αντανακλώντας τη στρατηγική του Διαχειριστή για επιτάχυνση όλων των έργων του. Το κύκλωμα αυτό διασφαλίζει οριστικά ότι η τροφοδότηση των Κυκλάδων θα γίνεται μόνο από το ηπειρωτικό Σύστημα σε όλες τις λειτουργικές συνθήκες».

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ολοκληρώθηκε η κατασκευή της πρώτης φάσης της διασύνδεσης ενώ έχουν αναδειχθεί οι ανάδοχοι για τα έργα της Β' Φάσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Evan

150 kV είναι υψηλή τάση. Σωστή είναι η μελέτη

George

150 KV AC? Δεν ξέρω αν είναι θέμα κόστους αλλά το εναλλασσόμενο και μάλιστα τόσο χαμηλής τάσης δεν ενδείκνυται για υποβρύχια καλώδια τόσο μεγάλων αποστάσεων λόγω μεγάλων απωλειών. Καλύτερα να πληρώσουμε παραπάνω την εγκατάσταση και να μας κοστίζει φθηνότερα η χρήση του. Ας μας πουν καλύτερα αυτοί που έκαναν τη μελέτη αν υπάρχει κάτι λάθος στο συλλογισμό μου.

Κινέζοι

Δύο χρόνια νωρίτερα. Ελπίζω να τα δώσουμε όλα σε ιδιώτες και μάλιστα ξένους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ermou-enikoi1

Αν και οι τιμές των μισθωμάτων στη ακριβότερη εμπορική πιάτσα της Ελλάδας, την Ερμού, έχουν αυξηθεί έως και 13% κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, στις δευτερεύουσες περιοχές της Αθήνας ο αριθμός των κενών καταστημάτων στους εμπορικούς δρόμους παραμένει υψηλός