Μειώθηκε ο ELA κατά 1,3 δισ. ευρώ

tte

Με απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μειώθηκε το ανώτατο όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών – Το ανώτατο όριο διαμορφώνεται στα 10,9 δισ. Ευρώ

Την μείωση του ανώτατου ορίου δανεισμού των ελληνικών τραπεζών κατά 1,3 δισ. ευρώ αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος, η μείωση του ανώτατου ορίου κατά 1,3 δισ. ευρώ αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, λαμβανομένων υπόψη των ροών που προέρχονται από καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα και από την πρόσβαση των τραπεζών στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Συνακόλουθα, το ανώτατο όριο παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες διαμορφώνεται στο ποσό των 10,9 δισ. ευρώ έως και την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (2)

teo

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΣ ......ΚΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ .....ΤΑ ΜΕΖΕΑ ΤΟΥΣ......

@

ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΦΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΝΤΡΑΓΚΙ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ ΑΝ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ Ή ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ;; ΣΙΓΑ ΜΗ ΔΩΣΕΙ ΑΝΑΣΑ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΟΡΘΙΟΣ!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sandp

Ο οίκος είχε ουσιαστικά προαναγγείλει την Τρίτη, στην έκθεσή του για την ευρωζώνη, ότι δεν επρόκειτο να προχωρήσει σε αναβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας, η οποία εξακολουθεί έτσι να απέχει τέσσερα σκαλοπάτια από την επενδυτική βαθμίδα (ΒΒΒ- και πάνω)