Επιτυχής Ολοκλήρωση συγκέντρωσης Αρχικών Κεφαλαίων του επενδυτικού ταμείου EOS Hellenic Renaissance Fund

eos-hellenic-fund

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία συγκέντρωσης αρχικών κεφαλαίων (First Closing) του EOS Hellenic Renaissance Fund (“EOS Fund”), ενός επενδυτικού ταμείου επιχειρηματικών συμμετοχών (private equity fund) που σκοπό έχει να επενδύει σε ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που βρίσκονται στο στάδιο ανάπτυξης τους (growth stage), ενισχύοντας έτσι σημαντικά την επιχειρηματικότητα σε στρατηγικούς και εξωστρεφείς τομείς της ελληνικής οικονομίας.

Το επενδυτικό κεφάλαιο του EOS Fund αρχικά (first closing) είναι 94.3 εκ. ευρώ, και προβλέπεται να φτάσει στα 120 εκ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2018.

Το EOS Fund δημιουργήθηκε στα πλαίσια του Ταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών
EquiFund, μια επενδυτική πρωτοβουλία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (European Investment Fund), με κεφάλαια των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών Ταμείων μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα. Στόχος του EquiFund είναι να διευκολύνει την πρόσβαση των Μικρομεσαίων κυρίως επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση, με τη δημιουργία Κεφαλαίων Επιχειρηματικών Συμμετοχών στην Ελλάδα, σε συνεργασία με εξειδικευμένους ενδιάμεσους χρηματοδοτικούς φορείς.

Επενδυτές του EOS Fund είναι κορυφαίοι Έλληνες επιχειρηματίες, εγχώριοι και διεθνείς θεσμικοί επενδυτές, καθώς και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων («European Investment Fund»), η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων («European Investment Bank»), και η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου («Black Sea Trade and Development Bank»). Διαχειριστής του EOS Fund είναι η EOS Capital Partners Α.Ε.Δ.Ο.Ε.Ε.
(“EOS Capital Partners”), εταιρία αδειοδοτημένη και εποπτευόμενη από την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την EOS Capital Partners αποτελούν τα υψηλού επιπέδου στελέχη της, με πολύχρονη διεθνή και εγχώρια επενδυτική εμπειρία, και βαθιά γνώση της ελληνικής επιχειρηματικής και χρηματοοικονομικής αγοράς. Η προστιθέμενη αξία της EOS Capital Partners στις υπό επένδυση επιχειρήσεις ενισχύεται περαιτέρω με την λειτουργική τεχνογνωσία της με διάφορους τομείς της ελληνικής και διεθνούς επιχειρηματικής αγοράς, και την σημαντική συμβολή του Industry Advisory Committee, όπου μετέχουν διαπρεπείς Έλληνες επιχειρηματίες, με εξαιρετική παρουσία και επιχειρηματικές επιτυχίες τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των διαδικασιών της δημιουργίας του EOS Hellenic Renaissance Fund o κύριος Απόστολος Ταμβακάκης, Managing Partner της EOS, μεταξύ άλλων τόνισε:
«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που ξεκινάμε αυτή την προσπάθεια σε μια περίοδο που χρονικά είναι ιδανική λόγω της επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας και της διαμόρφωσης συνθηκών για την ανασυγκρότηση της επιχειρηματικότητας στη χώρα. Σκοπός είναι η πραγματοποίηση επενδύσεων, μέσω αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου, σε δυναμικά αναπτυσσόμενες ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τα κεφάλαια που θα επενδυθούν στις επιχειρήσεις αυτές θα συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάπτυξη, εξωστρέφεια, βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους και την ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων με απώτερο στόχο την ενίσχυση της παρουσίας τους τόσο στην εγχώρια όσο και τις διεθνείς αγορές. Τα παραπάνω θα έχουν θετική επίδραση τόσο στα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών όσο και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Από την πλευρά του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, ο κ. Pier Luigi Gilibert, Διευθύνων Σύμβουλος, τόνισε:
«Οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις συχνά αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην πρόσβαση σε οικονομικούς πόρους για την υποστήριξη και την ανάπτυξη της λειτουργίας τους. Οι μειοψηφικές κεφαλαιακές επενδύσεις μπορούν να αποτελέσουν πολύτιμη λύση για την υποστήριξη των ελληνικών ΜΜΕ και την ενίσχυση των σχεδίων επέκτασης τους. Η συμμετοχή του ΕΤαΕ στο EOS Hellenic Renaissance Fund θα συμβάλει στη δημιουργία μιας νέας ανεξάρτητης ομάδας με βαθιές ρίζες στην ελληνική αγορά, η οποία συγκεντρώνει πόρους για το πρώτο της fund. Η επένδυση αυτή θα συμβάλει στην ανάπτυξη και ενίσχυση του VC/PE στην Ελλάδα».

ΣΧΟΛΙΑ (6)

ΟΛΟ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ !! ΜΠΡΑΒΟ !! ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΑ

ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΝΟ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ, ΩΣ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ ΣΕ ΓΗΠΕΔΟ ΕΠΑΡΧΙΑΣ. ΑΠΟ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΔΕ, ΝΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΤΕΣ ... ΟΣΟΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΕ ΑΟΚΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΥΜΠΑΘΗΣ ... ΑΝΘΡΩΠΟΣ !!

Με τον ήπιο και μειλίχιο χαρακτήρα του καταγοήτευσε την αγορά, με τις τιτάνιες ικανότητές του ΓΕΜΙΣΕ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ, βοηθά τους ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, προσφέροντάς τους ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΟΥΝ .... ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΛΑΚΑ, ΚΑΙ ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΩΣ ΑΓΟΡΑ .. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ... ΚΑΜΙΑ ΠΛΕΟΝ!!!

Λιμιτ οπ(α)

Τα πήγε καλά με την Εθνική και ειπε να βουλιάξει και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων και τους κακόμοιρους «κορυφαίους» Έλληνες επιχειρηματίες... Μπουγάτσες ο Τάκης..

νεοσερβιρισμένα κόλπα

Η υπεραξίωση της αυλότητας των χρεωγράφων ( επίσημη εκσυγχρονιστική οικονομική πολιτική) , δεν λέει να ξεχαστεί ως ακόμα και παρωχημένα νεοσερβιρισμένα κόλπα.

Γιώργος

Προβλέπεται να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας; Όλα τα άλλα είναι επενδύσεις αρπαχτές τύπου Κούλη και με αυτό παντελώς αδιάφορες για τους πολίτες.

Aleksis

Βαράνε τα νταούλια, αστράφτουν οι ζουρνάδες, ήρθε η ανάπτυξη με τους μπαγλαμαδες(τον Μαρδα, τον Μπαλαούρα και τα αλλα παιδια)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

poly_main01

Κυβερνητικές πηγές υποστήριξαν σήμερα ότι δεν θα χρειαστεί νέα παράταση του ισχύοντος πλαισίου μετά τις 28 Φεβρουαρίου – Σε εκκρεμότητα θα παραμείνει η επιλογή των νέων Γενικών Γραμματέων των υπουργείων