Τι αισθάνονται οι leaders του επιχειρείν και οι ομάδες τους; Η πρώτη έρευνα στην Ελλάδα

synedrio-shgesias-sargia

Πρωτοποριακή έρευνα παρουσιάζεται στο ετήσιο συνέδριο ηγεσίας στις 12 Ιουνίου

Οι διαφορετικές αντιλήψεις και τα συναισθήματα που έχουν οι leaders των ελληνικών εταιρειών και οι ομάδες που διοικούν είναι το αντικείμενο της πρώτης έρευνας που γίνεται για το θέμα αυτό στην Ελλάδα.
Η έρευνα, που προέκυψε από τη συνεργασία της εταιρείας συμβούλων Sargia Partners και την εταιρεία ερευνών Focus Bari θα παρουσιαστεί στο Ετήσιο Σεμινάριο Ηγεσίας της SARGIA Partners που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso στο Καβούρι.
Κεντρικός τίτλος του συνεδρίου είναι «Inspiring Commitment, Shifting self, your people and your organization from static to movement to momentum».
Βασικός εισηγητής θα είναι ο διεθνούς φήμης Leadership Transformation Coach, Hendre Coetzee, ο οποίος θα εστιαστεί σε όλους τους πυλώνες ηγεσίες που αξιολογούνται στην έρευνα, καθώς και σε καινοτόμες προσεγγίσεις και βιωματικές ασκήσεις που αποσκοπούν στη σφαιρική κατανόηση της έννοιας, των διαστάσεων και των παραμέτρων που προσδιορίζουν το commitment και την ανάπτυξη των αντιστοίχων δεξιοτήτων ηγεσίας.

H δημιουργία του πολυπόθητου “commitment” αποτελεί, σε μία περίοδο δραστικών αλλαγών και ανακατατάξεων, τη βασική δικλείδα ασφαλείας - αν όχι επιβίωσης- των οργανισμών. Ορμώμενη από το γεγονός αυτό, η SARGIA Partners έλαβε την πρωτοβουλία για την ανατρεπτική αυτή έρευνα.

Είναι η πρώτη φορά που μία αντίστοιχη έρευνα απευθύνεται ταυτόχρονα σε δύο κοινά που λειτουργούν ως «καθρέφτες»: στους ίδιους τους CEO’s και στις ομάδες των Directors/Managers που διοικούν. Δίνοντας λόγο και στις δύο πλευρές, αποκαλύπτονται κενά και διαφωνίες, πάγιες πεποιθήσεις και αντίστοιχες ακυρώσεις, βεβαιότητα και αμφισβήτηση, ασφάλεια και ανησυχία, ικανοποίηση και δυσαρέσκεια.

Η έρευνα προσεγγίζει την έννοια commitment βάσει των τεσσάρων βασικών πυλώνων ηγεσίας που τη δημιουργούν, που αποτελούν και τους δείκτες αξιολόγησης των αποτελεσμάτων:
• την ικανότητα δημιουργίας κοινού οράματος,
• την ενίσχυση της δημιουργικότητας,
• τη δημιουργία συναισθηματικής ασφάλειας και
• την αναγνώριση, εκτίμηση & επιβράβευση των ανθρώπων στο πλαίσιο του οργανισμού.

Φέρνοντας στο φως έννοιες που η σύγχρονη ηγεσία σκοπίμως ή ακουσίως αγνοεί, όπως η συναισθηματική ασφάλεια και η εγγύτητα, η έρευνα αυτή έρχεται να κλονίσει τις πεποιθήσεις του C-Suite των εταιρειών σχετικά με την εγκυρότητα του employee feedback που λαμβάνουν. Επίσης, αναθεωρεί τις αντιλήψεις για τις απαραίτητες δεξιότητες ηγεσίας που μια περίοδος αλλαγών χρειάζεται.

Η κα Ξένια Κούρτογλου, Founder & Managing partner της Focus Bari δήλωσε: «Ανέκαθεν πίστευα και πιστεύω πως το κορυφαίο κεφάλαιο οποιουδήποτε οργανισμού είναι το ανθρώπινο κεφάλαιο! Οι άνθρωποι είναι εκείνοι, που με κατάλληλη έμπνευση και υποδομές μπορούν να νοιώσουν committed και να κάνουν το “impossible possible”! Γι’ αυτό και χαίρομαι τόσο πολύ που σήμερα—μέσα από την πρωτοποριακή μας έρευνα—φτάνουμε στην «καρδιά» του τι χτίζει και τι γκρεμίζει το commitment μέσα από τα μάτια όλων των πλευρών.»

Η κα Γεωργία Καρτσάνη, Leadership Τransformation Coach & CEO της SARGIA Partners, δήλωσε: «Είναι χαρά και τιμή μου να συνεργάζομαι με τη Focus Bari, στη διεξαγωγή μιας έρευνας που ενισχύει σημαντικά την αποστολή μας, να παρέχουμε λύσεις και υπηρεσίες προσαρμοσμένες στο πραγματικό μέγεθος και εύρος των ζητημάτων που αντιμετωπίζει η ελληνική ηγεσία σήμερα. Είμαι σίγουρη πως τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής θα ρίξουν άπλετο φως και θα δώσουν καίριες απαντήσεις σε αμφιβολίες και ερωτήματα, που αν δεν αντιμετωπίσουμε έγκαιρα και ουσιαστικά, μπορεί να επιφέρουν μη αναστρέψιμες συνέπειες. Αναμένω λοιπόν κι εγώ η ίδια τα καθοριστικά αυτά αποτελέσματα, όπως πιστεύω και το σύνολο των συνέδρων που μας έχουν ήδη τιμήσει με την πρόθεση συμμετοχής τους».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gasup

Απαγορευτικό θα είναι το κόστος για πολλούς  Έλληνες το ταξίδι με αυτοκίνητο φέτος το Πάσχα εξαιτίας των τιμών στα καύσιμα αλλά και των διοδίων.

mig

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε κέρδη €47,0 εκατ., συμπεριλαμβανομένου του κέρδους από την πώληση του ομίλου ΥΓΕΙΑ, έναντι ζημιών €74,8 εκατ. το 2017

egnatia_ar

Αμέσως μετά το Πάσχα θα υπογραφεί σύμβαση με την Άκτωρ για την κατασκευή 42 σταθμών διοδίων στην Εγνατία Οδό, σχεδιασμός που προωθεί από διετίας το ΤΑΙΠΕΔ. Σήμερα η Εγνατία εισπράττει διόδια από συνολικά 13 σταθμούς διοδίων, πράγμα που σημαίνει ότι στο τέλος του σχεδιασμού θα λειτουργούν 55.

times_kaysimon

Αναζητάτε πρατήριο καυσίμων; Αναζητάτε τα οικονομικότερα καύσιμα; Οπου και να βρίσκεστε δείτε τα πρατήρια καυσίμων που υπάρχουν γύρω σας, τις τιμές των καυσίμων που πουλάνε και πλοηγηθείτε σε αυτά εύκολα και ΔΩΡΕΑΝ…