Μέτρα για την τόνωση του εμπορίου ζητά η ΕΣΕΕ

Μέτρα για την τόνωση του εμπορίου ζητά η ΕΣΕΕ

Τον προβληματισμό του εμπορικού κόσμου εξέφρασε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) κύριος Βασίλης Κορκίδης στη συνάντηση των εκπροσώπων του εμπορίου, ενόψει της ΔΕΘ, με τους υπουργούς Οικονομικών...

Τον προβληματισμό του εμπορικού κόσμου εξέφρασε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) κύριος Βασίλης Κορκίδης στη συνάντηση των εκπροσώπων του εμπορίου, ενόψει της ΔΕΘ, με τους υπουργούς Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη.

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Κορκίδης, αρκετοί έμποροι δηλώνουν ότι δεν ''έχουν λεφτά να αποδώσουν το ΦΠΑ, καθώς με τις εισπράξεις τους πληρώνουν άλλες υποχρεώσεις, όπως μισθούς, ενοίκια, λογαριασμούς ΔΕΚΟ" και συμπληρώνουν ότι "περιμένουν να έρθουν τα πρόστιμα καθώς δεν μπορούν να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους''.

Ο κ. Κορκίδης σημείωσε στους υπουργούς ότι δεν πρέπει να υπάρξει περαιτέρω αύξηση του ΦΠΑ, ότι μια νέα ρύθμιση περαίωσης θα έπρεπε να περιλαμβάνει τις χρήσεις για τα έτη 2000 μέχρι και το 2009 και τόνισε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξουν νέες φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις, αλλά να προχωρήσει η θέσπιση νομοσχεδίων - ''σκούπα'' για φορολογικές και ασφαλιστικές εκκρεμότητες.

Ακόμα, αναφέρθηκε στη σημασία επιδότησης της εργασίας και διατήρησης υφιστάμενων θέσεων απασχόλησης και ζήτησε να μην υπάρξουν αλλαγές στα παραγωγικά υπουργεία που θα προκαλέσουν καθυστερήσεις στην υλοποίηση των προγραμμάτων ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στη συζήτηση για την επικαιροποίηση του Μνημονίου ζήτησε να παραστούν με τους συναρμόδιους υπουργούς και εκπρόσωποι του εμπορίου, καθώς όπως ανέφερε, η τρόικα είναι μακριά από την ελληνική πραγματικότητα και αντί για τολμηρά μέτρα μεταρρύθμισης ''επέλεξε μέτρα έκτακτης ανάγκης μιας χώρας σε καθεστώς χρεοκοπίας''.

Για τον αναπυξιακό νόμο ανέφερε ότι οι έμποροι εκτιμούν ότι πρόκειται για σωστή πρωτοβουλία και σε αυτό το πλαίσιο ζητούν κάποια επιχειρηματικά πάρκα που αδρανούν να αλλάξουν χρήση και να αξιοποιηθούν από εταιρείες χονδρεμπορίου και logistics.Ανέφερε, τέλος, ότι η ΕΣΕΕ πραγματοποιεί αυτό τον καιρό έρευνα ''ηλεκτρονικής γεώβασης'' για να ξέρουν οι επιχειρήσεις που ενδεχομένως προχωρούν προς το κλείσιμο αν πρέπει να αλλάξουν περιοχή ή δραστηριότητα, αντί να βάλουν λουκέτο.

Τέλος, οι έμποροι ζητούν να γίνουν όλες οι απαραίτητες δράσεις από τις τράπεζες ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης