Ανοίγει ο δρόμος για την οικιστική αξιοποίηση 30 οικοδομικών συνεταιρισμών

oik_08923

Τα καλά νέα αφορούν συνεταιρισμούς σε Κρήτη, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Αργολίδα, Ιωάννινα και Εύβοια

Το δρόμο της οικιστικής αξιοποίησης ύστερα από πολύχρονη αδράνεια και απραξία παίρνουν 30 οικοδομικοί συνεταιρισμοί. Τα καλά νέα αφορούν συνεταιρισμούς σε Κρήτη, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Αργολίδα, Ιωάννινα και Εύβοια ενώ δεν είναι ενθαρρυντικά τα μηνύματα για την Αττική καθώς 220 οικοδομικοί συνεταιρισμοί θα συνεχίσουν να…αναμένουν στο ακουστικό τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν χθες σε εκδήλωση για την Βιώσιμη Ανάπτυξη που διοργάνωσε η «Επιτροπή Πρωτοβουλίας και Συλλογικής Δράσης Οικοδομικών Συνεταιρισμών” από την κ. Σταυρούλα Αγρίου, σύμβουλο του υπουργού Περιβάλλοντος κ. Γιώργου Σταθάκη , στο ΥΠΕΝ εκκρεμούν 88 αιτήματα ΟΣ και ιδιωτικών πολεοδομήσεων.

Σε προχωρημένο στάδιο είναι τρεις ομάδες οικοδομικών συνεταιρισμών ενώ ακολουθούν άλλοι 8, για τους οποίους ετοιμάζεται σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος. Με εγκεκριμένο ΠΔ, το οποίο έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ είναι τέσσερις ΟΣ. Πρόκειται για τους συνεταιρισμούς «Έμποροι Ιωαννίνων» (έκτασης 214 στρεμμάτων), των υπαλλήλων υπουργείου Εσωτερικών

«Η Ανώπολης» στις Γούβες Χερσονήσου (80 στρέμματα), του παραθεριστικού οικισμού «Κανελλάκης» στην Ερμιονίδα Αργολίδας (114 στρέμματα) και του παραθεριστικού συνεταιρισμού Ιατρών στο Μαρμάρι Ευβοίας (14 στρέμματα). Στο στάδιο της δημοσίευσης στο ΦΕΚ του Προεδρικού Διατάγματος είναι αντίστοιχα τρεις ΟΣ: Σύλλογος Πολυτέκνων Χανίων με 410 στρέμματα, Εργοληπτική Αναπτυξιακή «Όλυμπος» στη Λάρισα με 214 στρέμματα και ΟΣ Θεσσαλορουμελιωτών στο Ηράκλειο με 65 στρέμματα.

Έξι οικοδομικοί συνεταιρισμοί συνολικής έκτασης 1.434 στρεμμάτων σε Λασίθι, Ηράκλειο και Λάρισα έχουν υπογεγραμμένο ΠΔ από τον υπουργό Περιβάλλοντος και εκκρεμεί η συλλογή υπογραφών από τους συναρμόδιους υπουργούς. Σε δύο από αυτούς (υπαλλήλων ΥΠΕΧΩΔΕ και ΔΕΗ) συντάσσεται η πράξη παραχώρησης.
Επίσης, έχουν ολοκληρωθεί από τη Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού του υπουργείου, όλες οι διαδικασίες για άλλους οκτώ συνεταιρισμούς σε Ηράκλειο, Λασίθι, Εύβοια, Ρόδο και Ρέθυμνο, συνολικής έκτασης περίπου 2.000 στρεμμάτων.

Πολεοδομικές μελέτες έχουν εγκριθεί από το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) ή πρόκειται να προωθηθούν άμεσα προς έγκριση για 5 συνεταιρισμούς σε Χαλκιδική, Ηράκλειο, Αργολίδα, Θεσσαλονίκη και Χανιά ενώ για επιπλέον 4 χορηγήθηκε βεβαίωση οικιστικής καταλληλότητας στην περιοχή της Κρήτης.

Διαβάστε περισσότερα στο
newmoney

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

fe1302ba65f4d42248733862e753304a_XL

Για το όραμα για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αλλά και για όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα μίλησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ Σωτήρης Θεοφάνης στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στη συμπρωτεύουσα. Δίπλα του είχε τον οικονομικο διευθυντή Henrik M. Jepsen και τον αναπληρωτή διευθύνων σύμβουλο Rui Pinto.