Με επτά ακίνητα ξεκινούν οι e-πλειστηριασμοί ακινήτων για χρέη στην εφορία

pleistiriasmoi

Σε μια προσπάθεια να πείσουν τα μέλη του Eurogroup ότι τα προαπαιτούμενα προχωρούν

Το πρώτο «χτύπημα» στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για χρέη στην εφορία αναμένεται να γίνει σήμερα, προκειμένου να πειστεί το Euyrogroup που θα συνεδριάζει την ίδια ώρα στην Σόφια πως εκπληρώνονται τα προαπαιτούμενα.

Μετά την προσωρινή μείωση του αριθμού των πλειστηριασμών το 2017 (λόγω αποχής των συμβολαιογράφων και αναστολής στη διενέργεια πλειστηριασμών για το α΄τετράμηνο του 2018) το ελληνικό δημόσιο ετοιμάζεται να βγάλει μαζικά πλέον στο «σφυρί» κινητά και ακίνητα οφειλετών, για χρέη από 500 ευρώ και άνω.

Προστασία από εκποιήσεις σε τιμή κάτω της αντικειμενικής δεν υπάρχει αφού, αν βγει δύο φορές άγονος ο πλειστηριασμός, στο τρίτο «χτύπημα» το ακίνητο θα πωλείται όσο-όσο. Από την ΑΑΔΕ πάντως καθησυχάζουν ότι προτεραιότητα δίδεται σε ακίνητα μεγαλοφειλετών που δεν αποτελούν κύρια κατοικία.

Για αρχή πάντως, έχουν ήδη προγραμματιστεί να βγουν «στο σφυρί» τουλάχιστον 7 ακίνητα. Κανένας εξ αυτών δεν έχει χρέη στο δημόσιο κάτω από μισό εκατομμύριο ευρώ. Τα ακίνητα επέλεξαν για να βγουν στον πλειστηριασμό οι ΔΟΥ –ΦΑΕ Ανωνύμων Επιχειρήσεων, το Κέντρο Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου και η Ειδική Μονάδα Είσπραξης μεγάλων οφειλών. Μεταξύ αυτών, δρομολογείται πλειστηριασμός και για διαμέρισμα του σχεδιαστή Λάκη Γαβαλά στην Αγία Παρασκευή.

Ωστόσο από όλα τα ακίνητα αυτά, μόνον σε μία περίπτωση φαίνεται το Δημόσιο να έχει βάλει πρώτο υποθήκη, ενώ στις άλλες περιπτώσεις έρχεται δεύτερο, τέταρτο ή και δέκατο πίσω από άλλους συμπιστωτές που επίσης περιμένουν να εισπράξουν. Αν και αφορούν σε οι οφειλές δεκάδων εκατομμυρίων, η τιμή εκκίνησης όλων των ακινήτων δεν ξεπερνά ούτε το 1/10 των απαιτήσεων.

Ως τιμή πρώτης προσφοράς δεν ορίζεται πλέον η αντικειμενική αξία, αλλά η εμπορική. Δηλαδή επιτρέπεται πλέον να εκποιηθούν ακίνητα για χρέη στο δημόσιο κάτω και από την αντικειμενική. Μετά την διενέργεια όμως δύο άγονων πλειστηριασμών η τιμή επιτρέπεται να πέσει ακόμα χαμηλότερα, κάτω και από την 1η τιμή εκκίνησης.

Για το 2018, το επιχειρησιακό πρόγραμμα της ΑΑΔΕ προβλέπει 17.000 πλειστηριασμούς.

Προς το παρόν πάντως, αν μέχρι και την τελευταία στιγμή δεν σπεύσουν οι οφειλέτες να πληρώσουν τα χρέη τους προς το δημόσιο και όλους τους συμπιστωτές, για σήμερα προγραμματίζονται να βγουν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό ακίνητα όπως:

- Διαμέρισμα (δώμα) δ΄ορόφου 12 τ.μ. στην Αγία Παρασκευή με τιμή πρώτης προσφοράς στα 9.000 ευρώ

- Μεζονέτα 130 τ.μ. Πάρου και Τσακάλωφ στον Δήμο Βάρης με τρία πάρκινγκ και τιμή πρώτης προσφοράς 246.000 ευρώ.

- Μεζονέτα δ΄ορόφου με πάρκινγκ στην Αγία Παρασκευή, με τιμή πρώτης προσφοράς 187.091 ευρώ.

- Οικόπεδο στα Καλύβια Αττικής 800 τ.μ. με κτίσματα 480 τ.μ. και τιμή πρώτης προσφοράς 599.000 ευρώ.

- Οικόπεδο 113,49 τ.μ. στην περιοχή του Ψυρρή με τιμή πρώτης προσφοράς 210.000 ευρώ.

- Βιομηχανικό κτίριο 5.094 ,60 τ.μ. σε αγροτεμάχιο 27.453 τ.μ. στο Δήμο Αυλώνας. Τιμή πρώτης προσφοράς 982.000 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Victor

Όχι όλοι οι Έλληνες, αυτοί που χρωστάνε μόνο!

ΚΩΣΤΑΣ-ΔΡΑΜΑ

ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΤΑ ΜΠΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΦΕΣΑΔΟΡΟΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΑΝ ΟΛΑ ΟΣΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΥΡΙΣΤΑ ΧΛΑΠΑΚΙΑΣΑΝ ΜΕ ΧΙΛΕΣ ΜΑΣΕΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΥΛΙΣΤΟΥΝ ΑΥΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΙΜΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΠΟΝΟΟΟΟΟΟΟ ΤΩΡΑΑΑΑΑΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΙΣΤΟΛΕΡΟΣ. ΠΟΝΟΟΟΟΟΟΟΟ.....

Πού είναι τα δεν πληρώνω;

Πώς και δεν πήγαν ακόμα η Κωνσταντοπούλου και ο Λαφαζάνης να σώσουν το σπίτι του Λάκη Γαβαλά;

Τσιπρεμπορας

Πρωτη φορα αριστερά,οχι μόνο μνημόνιο και η χωρα στο σφυρί ολοι οι Έλληνες στο σφυρί!!!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

pitsiorlas_artoza

«Επιτύχαμε με μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού, με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κυρίως, να σηκώνουν μεγάλο βάρος, να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα και να σταθεροποιήσουμε τους μακροοικονομικούς δείκτες» υποστήριξε ο υφυπουργός Βιομηχανίας

hilton_ar

Η ΤΕΜΕΣ που κατέχει το ξενοδοχείο Costa Navarino συμφώνησε να αυξήσει στο 51% το ποσοστό συμμετοχής της στο Hilton - Το ποσοστό κατείχε η τουρκική D Hospitality B.V. που θέλησε να ρευστοποιήσει τη συμμετοχή του για να βελτιώσει τη χρηματοοικονομική του θέση

20
crisis_ar

Για τρίτο συνεχόμενο μήνα αυξήθηκε το ποσοστό των πολιτών που καλύπτουν οριακά τις ανάγκες τους - Το 85% των καταναλωτών αδυνατεί να αποταμιεύσει και το 43% προβλέπει επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης το επόμενο 12μηνο

120