Lamda: «Mάλλον του χρόνου θα δείχνουμε εικόνες των εργασιών στο Ελληνικό»

Lamda: «Mάλλον του χρόνου θα δείχνουμε εικόνες των εργασιών στο Ελληνικό»

Με όχημα των επένδυση του Ελληνικού, θα έρθουν εταιρείες- κολοσσοί και θα υπάρξει μεταφορά τεχνογνωσίας από το εξωτερικό αλλά και πλουραλισμός νοοτροπίας

LAMDA
«Mε χαμηλό κίνδυνο πλέον να χαρακτηριστώ …αιθεροβάμων, μάλλον του χρόνου θα δείχνουμε εικόνες των εργασιών στο Ελληνικό και όχι μόνο εικόνες της εγκατάλειψης, όπως δείχναμε τα τελευταία χρόνια».

Αυτό δήλωσε χθές από το βήμα του συνεδρίου του ΣΕΒ ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development κ. Οδυσσέας Αθανασίου, παρουσιάζοντας τη μεγάλη επένδυση, συνολικού ύψους 8 δισ. ευρώ, στην έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. «Ένα πράγμα, πολύ σημαντικό, που έχει αλλάξει την τελευταία εξαετία- από τότε που η Lamda Development, εν έτει 2012, ξεκίνησε να ασχολείται με τη διαγωνιστική διαδικασία του ΤΑΙΠΕΔ- είναι ότι το όραμα μιας εταιρείας έχει γίνει πλέον όραμα των περισσοτέρων».

Υπενθυμίζεται εδώ ότι το έργο προκηρύχθηκε το Δεκέμβριο του 2011 (δέκα χρόνια μετά το κλείσιμο του αεροδρομίου), το Δεκέμβριο του 2014 προκηρύχθηκε το επενδυτικό σχήμα της Lamda Development ως προτιμητέος επενδυτής από το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου «για να φτάσουμε τελικά σε ένα πολύ σημαντικό σταυροδρόμι τον περασμένο Μάρτιο με την ψήφιση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος», όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda.

Πέραν των ισχυρών επενδυτικών ονομάτων που συμμετέχουν στο σχήμα πίσω από την επένδυση, ο κ. Αθανασίου χαρακτήρισε μεγάλη ευκαιρία το γεγονός ότι, με όχημα των επένδυση του Ελληνικού, θα έρθουν εταιρείες- κολοσσοί, οι οποίες θα συνεργαστούν με ελληνικές εταιρείες, θα υπάρξει μεταφορά τεχνογνωσίας από το εξωτερικό αλλά και πλουραλισμός νοοτροπίας.

Η επένδυση

Αναφερόμενος στα έργα της πρώτης πενταετίας- δεδομένου ότι η επένδυση για την αξιοποίηση των 6.200 στρεμμάτων θα γίνει σταδιακά σε βάθος χρόνου- ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι θα προηγηθούν η ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης, με τουριστικές και εμπορικές αναπτύξεις, οι ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις πάνω από τον Αγιο Κοσμά, ο οικιστικός Πύργος, η δημιουργία της αναβαθμισμένης παραλίας 1,5 χιλιομέτρων και παραπλεύρως το ενυδρείο -ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη-, το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στην Ελλάδα αλλά και το Μητροπολιτικό πάρκο. «Το μέγεθος της ανάπτυξης είναι πολύ μεγάλο, η έκταση είναι τρείς φορές όσο το Μονακό και από περιβαλλοντικής άποψης, το Μητροπολιτικό πάρκο είναι 20 φορές ο Εθνικός κήπος. Υπάρχει μία τεράστια διαφορετικότητα και ποικιλομορφία ως προς τις επενδύσεις που θα γίνουν, με υποδομές σε διαχείριση απορριμμάτων, υδάτων, στον τεχνολογικό τομέα, τον ιατρικό κλάδο, σε εκπαιδευτικά κέντρα, σε τουριστικές εγκαταστάσεις κ.α.. Θεωρούμε ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν νέο προορισμό στην Αθήνα για πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες, είτε αυτές έχουν να κάνουν με τον εκπαιδευτικό τομέα, π.χ. τις φιλοσοφικές σπουδές, την ιστορία και τον πολιτισμός, με τον ιατρικό τουρισμό κ.τ.λ..

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης