Πτώση για τον Dow λόγω ομολόγων και τεχνολογίας

wall_street

Η Wall Street τηρεί επίσης στάση αναμονής για την περίοδο οικονομικών αποτελεσμάτων - Πάνω από 170 εταιρείες πρόκειται να ανακοινώσουν τα τριμηνιαία αποτελέσματα μέχρι το τέλος της εβδομάδας

Μικτά πρόσημα στη Wall Street τη Δευτέρα, λόγω της πτώσης της τεχνολογίας και της αύξησης των επιτοκίων.

Αναλυτικά, ο Dow Jones -0,06% στις 24.448 μονάδες, με τη μετοχή της Goldman Sachs να έχει τη μεγαλύτερη πτώση. Ο S&P 500 +0,01% στις 2.670 μονάδες. Ο Nasdaq -0,25% στις 7.128 μονάδες με τις Facebook, Amazon, Netflix και Alphabet να υποχωρούν.

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου ανήλθε στο 2,99%, μια «ανάσα» από το 3%, όπου έφτασε τελευταία φορά τον Ιανουάριο του 2014.

Οι επενδυτές πωλούν τα αμερικανικά ομόλογα, ωθώντας υψηλότερα τις αποδόσεις, εν μέσω προσδοκιών για αύξηση του πληθωρισμού, κίνηση που ενδεχομένως να αναγκάσει τη Fed να προχωρήσει πιο γρήγορα σε σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

«Κάθε φορά που υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με τον πληθωρισμό, αυτό φοβίζει την αγορά», δήλωσε ο Mark Esposito, Διευθύνων Σύμβουλος της Esposito Securities. «Εάν η αμερικανική δεκαετία υπερβεί το 3%, αυτό θα μπορούσε να είναι καταλύτης για την υποχώρηση της αγοράς» πρόσθεσε.

Η Wall Street τηρεί επίσης στάση αναμονής για την περίοδο οικονομικών αποτελεσμάτων. Πάνω από 170 εταιρείες πρόκειται να ανακοινώσουν τα τριμηνιαία αποτελέσματα μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι ισχυρά. Πάνω από το 82% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με το FactSet.

Η Merck σημείωσε άνοδο 2,4%, μετά την αναβάθμιση από την Goldman Sachs. Άνοδος 0,51% για την Caterpillar μετά την αναβάθμιση από τη Citi.

Πηγή: Newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

greece

Tα επικαιροποιημένα στοιχεία που ανήρτησε χθες η Παγκόσμια Τράπεζα για τις επιδόσεις 214 χωρών το 2017, δείχνουν ότι η Ελλάδα κατρακύλησε στον δείκτη «κυβερνητικής αποτελεσματικότητας» από την 96η θέση στην 101η της λίστας

26
tourismos

Πάνω από το ήμισυ των στερεών αποβλήτων που προέρχονται από τον τουριστικό τομέα στην Ελλάδα θα μπορούσε, μέσα από βέλτιστες πρακτικές, να οδεύει κάθε χρόνο προς την ανακύκλωση, ενώ παράλληλα μπορούν να γίνουν προσπάθειες για να μειωθούν τα οργανικά απόβλητα.

pipe_gas

Στην ατζέντα της κυβέρνησης ξαναμπαίνει δύο χρόνια μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τα Σκόπια, ο αγωγός φυσικού αερίου, ο οποίος είχε υπογραφεί μεταξύ του ΔΕΣΦΑ και της κρατικής εταιρείας της γείτονας χώρας ΜΕR. Πρόκειται για τον αγωγό που θα ξεκινάει από την Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης και θα καταλήγει στη FYROM, προσφέροντας μία εναλλακτική πηγή προμήθειας φυσικού αερίου για την χώρα, η οποία σήμερα εξαρτάται από το Ρωσικό αέριο.

turkish_central_bank

Μετά τις επαφές του Τούρκου υπ. Οικονομικών Αλμπαϊράκ στο Βερολίνο και μια εβδομάδα πριν την πολυαναμενόμενη επίσκεψη Ερντογάν στη Γερμανία ο γερμανικός Τύπος εστιάζει στην Τουρκία και τις γερμανοτουρκικές σχέσεις

2
wall_ole

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,32% ή 86 μονάδων στις 26.742, ο S&P κατέγραψε απώλειες μόλις 0,04% στις 2.929 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,51% στις 7.986 μονάδες