«Νάξο, Μύκονο ή Ρόδο;»: Οι εφοριακοί καλούνται να διαλέξουν καλοκαιρινό πόστο!

adae_elexoi

Ο Πιτσιλής ζητά από τους υπαλλήλους της ΑΑΔΕ να δηλώσουν πού θέλουν να δουλέψουν το καλοκαίρι

Σε «πανστρατιά» καλεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων τους ελεγκτές όλης της χώρας, για να ενισχύσουν τους καλοκαιρινούς ελέγχους σε περιοχές με αυξημένη τουριστική. Με εγκύκλιο που εξέδωσε, ο διοικητής της ΑΑΔΕ δίνει διορία έως 4 Μαΐου στους εφοριακούς υπαλλήλους να δηλώσουν σε ποια υπηρεσία θέλουν να αποσπαστούν, προκειμένου να ενισχυθούν με προσωπικό κατά την τουριστική περίοδο (Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο) οι Δ.Ο.Υ. Κέρκυρας, Σύρου, Θήρας, Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Κω, Ρόδου και Πολυγύρου και οι Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.) ΑΤΤΙΚΗΣ και ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Ειδικά για τις Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Αττικής και Θεσσαλονίκης, οι έλεγχοι θα διενεργούνται εντός της χωρικής αρμοδιότητας των ως άνω υπηρεσιών εκτός έδρας έως δύο τριήμερα μηνιαίως.

Με την ίδια εγκύκλιο, η ΑΑΔΕ ενεργοποιεί και την νέα διάταξη η οποία ψηφίστηκε στη Βουλή και ουσιαστικά επεκτείνει στο διηνεκές την εθελοντική αποκάλυψη κρυφώς εισοδημάτων, αφού ορίζει πως όσοι σπεύσουν πριν εκδοθεί σε βάρος τους η πράξη επιβολής πρόσθετου φόρου -ακόμα και αν έχει ξεκινήσει να τους γίνεται έλεγχος- να υποβάλλουν εκπρόθεσμες δηλώσεις στην εφορία για εισοδήματα που έχουν αποκρύψει, θα γλιτώσουν με έκπτωση σε πρόσθετους φόρους και πρόστιμα κατά 40%, μειώνοντάς τα στο 60%.

Με βάση τη σχετική εγκύκλιο, οι φορολογούμενοι με την εντολή ελέγχου θα λάβουν μια επιστολή από τον προϊστάμενο της ελεγκτικής υπηρεσίας με την οποία θα ενημερώνονται ότι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις για τις χρήσεις ή υποθέσεις για τις οποίες ελέγχονται μέχρι την κοινοποίηση του προσωρινού διορθωτικού προσδιορισμού του φόρου. Όσοι υποβάλουν εκπρόθεσμες δηλώσεις θα πετύχουν έκπτωση στα πρόστιμα ή τον πρόσθετο φόρο έως 40% με την προϋπόθεση ότι θα εξοφλήσουν την οφειλή εντός 30 ημερών από τον προσδιορισμό του φόρου.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση Πιτσιλή ενόψει των επικείμενων ελέγχων:

- Εξαιρετικά στις περιπτώσεις πλήρους επιτόπιου φορολογικού ελέγχου που γίνεται χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση, η εντολή ελέγχου κοινοποιείται στον φορολογούμενο από τον υπάλληλο ή τους υπαλλήλους που φέρουν την παραπάνω εντολή κατά την είσοδό τους στις εγκαταστάσεις του φορολογουμένου.

- Σε περιπτώσεις που εξαιτίας της φύσης της υπόθεσης ενδείκνυται η διενέργεια μερικού επιτόπιου ελέγχου χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση, θα εκδίδεται κατ' αρχήν εντολή για διενέργεια μερικού επιτόπιου ελέγχου διαπίστωσης της εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων, της τήρησης των βιβλίων και της έκδοσης των φορολογικών στοιχείων, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις σε φορολογουμένους που ασκούν οποιαδήποτε δραστηριότητα ή διακινούν αγαθά - προληπτικός έλεγχος και, εφόσον απαιτείται, θα εκδίδεται στη συνέχεια εντολή φορολογικού ελέγχου για συγκεκριμένες φορολογίες και συγκεκριμένες φορολογικές περιόδους.

- Στις περιπτώσεις φορολογικού ελέγχου «από το γραφείο» των εφοριακών, η εντολή φορολογικού ελέγχου κοινοποιείται στον φορολογούμενο πριν από την έναρξη των ελεγκτικών ενεργειών και σε κάθε περίπτωση εντός 5 εργασίμων ημερών από την έκδοσή της.

- Σε περιπτώσεις που με αποφάσεις διοικητικών δικαστηρίων ή της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών ακυρώνονται οριστικές πράξεις διορθωτικού προσδιορισμού του φόρου για τυπικές πλημμέλειες και η σχετική υπόθεση αναπέμπεται στη Φορολογική Διοίκηση για επανάληψη διαδικασίας, εφόσον εκδοθεί εντολή ελέγχου σε εκτέλεση των αποφάσεων διοικητικών δικαστηρίων ή της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών, αυτή κοινοποιείται στον φορολογούμενο εντός 5 εργασίμων ημερών από την έκδοσή της.

ΣΧΟΛΙΑ (9)

FREDDo14

Δε πάτε Ικαρια καλυτερα; Πήγα μια βδομαδα το Πασχα....απόδειξη κ τιμοκατάλογο κ να παρακαλάς δε σου έδιναν! Μου έκανε τρομερή εντύπωση. Κ δεν μιλάμε για τα χωριά μιλάμε για τον ευδηλο. Άσε που οι καφέδες σε πλαστικό 3 ευρώ λόγω αύξησης του φπα(αυτού που δε κόβουν απόδειξη)

Τακης Φραπογαλοπουλος

Πω,πω θα λιώσουν παλι στην δουλειά

ΑΑΔΕΣ

Ερχόμαστε στο μαγαζί σου Φραπογαλόπουλε!

@

Ναι ελα με την όπισθεν

ΑΑΔΕΣ

Ε όχι και να σου κλέψω την τέχνη!

888

ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΤΕΓΝΩΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑΚΙ

Αντώνης

Πολύ σωστές οι κινήσεις και οι ενέργειες ΑΑΔΕ & ΣΔΟΕ. Επιτέλους αποδείξεις πως κάτι αρχίζει και λειτουργεί.

αχαχαχαχαχαχα

μετα ξυπνησες

!

Αλέξη εσύ; Αρχίσες και σχολιάζεις και τα κείμενα δημοσιογράφων;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ergostasio

Ένα βήμα πριν το ναυάγιο, έφτασε χθες η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών για τον λιγνίτη, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να δώσει νέα παράταση στο διαγωνισμό μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου, προκειμένου να διαπραγματευτεί με καλύτερους όρους για τους επενδυτές, την συμφωνία για την πώληση των δύο λιγνιτικών επιχειρήσεων σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη.