Bloomberg: Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τα ελληνικά stress test

stress

Οι ελληνικές τράπεζες έχουν τρεις μήνες να τακτοποιήσουν τα ζητήματά τους πριν τη λήξη του ελληνικού προγράμματος διάσωσης - "Αισιόδοξοι οι Έλληνες αξιωματούχοι", αναφέρει το οικονομικό πρακτορείο ειδήσεων

Στις 4 ή 5 Μαϊου αναμένονται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των stress test των ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.

Όπως αναφέρει αξιωαμτούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι ελληνικές τράπεζες θα έχουν ουσιαστικά περισσότερους από τρεις μήνες περιθώριο για να κλείσουν όποια προβλήματα προκύψουν, μέχρι την έξοδο από το πρόγραμμα.

Το Bloomberg σημειώνει ακόμα πως ελληνική κυβέρνηση έχει μέσω του προγράμματος εξασφαλίσει 20 δισ. ευρώ για να ενισχύσει τις τράπεζες. Τα χρήματα αυτά, αν οι τράπεζες δεν χρειαστούν στήριξη, μπορούν να αξιοποιηθούν για άλλες ανάγκες όπως για παράδειγμα τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δύο Έλληνες αξιωματούχους που έχουν γνώση του ζητήματος και τους οποίους επικαλείται το Bloomberg, υπάρχει αυξανόμενη εμπιστοσύνη ότι οι, Πειραιώς, Εθνική, Alpha και Eurobank θα «περάσουν τις εξετάσεις». Η σιγουριά αυτή στηρίζεται στο γεγονός ότι οι τέσσερις τράπεζες έχουν ικανά κεφάλαια για να ανταπεξέλθουν ακόμα και σε δυσμενές σενάριο.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος, ανέφερε επίσης ότι τα αποτελέσματα δεν είναι έτοιμα, και πως οι επικεφαλής των ελληνικών τραπεζών θα συζητήσουν την Τετάρτη και την Πέμπτη με την ΕΚΤ την διαδικασία των stress tests.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι ελληνικές τράπεζες έχουν τη μεγαλύτερη έκθεση σε κόκκινα δάνεια στην ευρωζώνη.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Ηλίας

Οι τράπεζες για να είναι βιώσιμες απαιτείται οι υπάλληλοί τους να ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο υπουργείων-περιφερειών-δήμων.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

retos_mk

«Ο ελληνικός τουρισμός έχει μπεί σε μία φάση ωριμότητας, δεν αντιμετωπίζουμε την αγωνία που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια, όταν ο ένας παραπάνω τουρίστας έκανε τη διαφορά. Το μεγάλο ζητούμενο αυτή την στιγμή δεν είναι αν θα έρθουν πάνω από 30 εκατ. τουρίστες, αλλά πώς θα διαχειριστούμε αυτόν τον κόσμο».

novartis01

Η Δικαιοσύνη όλο και πάει χρονικά πίσω το θέμα της Novartis σε μια προσπάθεια να μπορέσει να «δέσει» προσωρινά κάποια στοιχεία, πλημελημματικού χαρακτήρα, ανεξάρτητα ένα αυτά καταπέσουν στην συνέχεια

25
tsakalotos_ar

Είτε το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί θα προσαρμοστεί στη συνέχεια στις υποδείξεις των ευρωπαϊκών θεσμών και θα επιτευχθεί συμφωνία, είτε η ελληνική πλευρά θα προχωρήσει μονομερώς, θυσιάζοντας τα κέρδη των ομολόγων και στέλνοντας αρνητικό σήμα στις αγορές

7
oures_ar

Μεγάλοι χαμένοι της τριετίας ΣΥΡΙΖΑ οι συνταξιούχοι που έχασαν 1,5 επιπλέον σύνταξη - 4 στους 10 εμφανίζουν εισόδημα έως 5.000 ευρώ το χρόνο - Τι έχασαν μισθωτοί και ελεύθεροι επαγγελματίες - Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ

29