Τα trade wars παρασέρνουν και το πετρέλαιο

oill

Κάτω από τα 63 δολάρια υποχωρούν οι τιμές του "μαύρου" χρυσού, εν μέσω κλιμακούμενων εντάσεων στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας

Η κατάσταση στην αγορά πετρελαίου αυτές τις μέρες δε δημιουργεί αφορμές για ισχυρή μεταβλητότητα στην τιμή του, καθώς η προσφορά/ζήτηση διατηρείται σχετικά σταθερή, εν μέσω σταθεροποίησης της παραγωγής.

Ωστόσο το γενικό αρνητικό κλίμα στα χρηματιστήρια και δη στις μετοχές μειώνουν αισθητά την επενδυτική διάθεση, ενώ παράλληλα αυξάνουν το φόβο, με αποτέλεσμα αυτοί να στρέφονται σε πιο "σίγουρα" καταφύγια, όπως ο χρυσός.

"Όλα έχουν να κάνουν τώρα με την μάκρο εικόνα", σχολιάζει ο Harry Tchilinguirian, παγκόσμιος επικεφαλής αγοράς εμπορευμάτων της BNP Paribas. "Υπάρχει μια κόκκινη θάλασσα στις οθόνες μετοχών και το πετρέλαιο, ως πάγιο υψηλού ρίσκου, υποχωρεί επίσης", λέει.

Έτσι, το αργό τύπου brent υποχωρεί κατά 0,80 σεντς ή 1,17% στα 67,32 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο ICE του Λονδίνου. Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, το αργό τύπου light sweet υποχωρεί κατά 0,92 δολάρια ή κατά 1,43% στα 62,60 δολάρια το βαρέλι.

Την ίδια ώρα ο χυρόσς κερδίζει έδαφος, με το πολύτιμο μέταλλο να ενισχύεται στα 1.340 δολάρια κατά 0,30%.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα η Κίνα ανακοίνωσε την επιβολή δασμών 25% σε σημαντικές αμερικανικές εξαγωγές, συμπεριλαμβανομένων σόγιας, αεροσκαφών και αυτοκινήτων. Τα αντίποινα ήρθαν μία ημέρα μετά την απειλή της κυβέρνησης Trump για δασμούς σε 13000 κατηγορίες κινεζικών προϊόντων αξίας 50 δισ. δολαρίων. Οι ΗΠΑ έχουν ήδη επιβάλει δασμούς επί των εισαγωγών χάλυβα και αλουμινίου.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης