ΝΔ για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς: Αυτή δεν είναι η Ελλάδα που βγαίνει από τα Μνημόνια

a2d256e1e4

«Τη στιγμή που η κυβέρνηση ζει το όνειρο -και την αυταπάτη- της καθαρής εξόδου οι πολίτες αντιμετωπίζουν τον εφιάλτη των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών» τονίζουν σε δήλωση τους Σταϊκούρας και Βεσυρόπουλος

«Τη στιγμή που η κυβέρνηση ζει το όνειρο -και την αυταπάτη- της καθαρής εξόδου από τα Μνημόνια, η πραγματική οικονομία και οι πολίτες αντιμετωπίζουν τον εφιάλτη των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών λόγω των φόρων που αδυνατούν να πληρώσουν», υπογραμμίζουν σε κοινή τους δήλωση ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, με αφορμή την Απολογιστική Έκθεση της ΑΑΔΕ για το έτος 2017.

Αναλυτικά στη δήλωσή τους αναφέρουν:

«Τη στιγμή που η Κυβέρνηση ζει το όνειρο -και την αυταπάτη- της καθαρής εξόδου από τα Μνημόνια, η πραγματική οικονομία και οι πολίτες αντιμετωπίζουν τον εφιάλτη των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών λόγω των φόρων που αδυνατούν να πληρώσουν.

Μόνο το 2017 επιβλήθηκαν 1.784.491 μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, εκ των οποίων το 96,5% (1.721.911) είναι κατασχέσεις.

Συνολικά, πάνω από 4 εκατομμύρια πολίτες έχουν οφειλές στην Εφορία.
Σύμφωνα με την Απολογιστική Έκθεση της ΑΑΔΕ:
525.758 πολίτες έχουν οφειλές έως 10 ευρώ.
337.729 πολίτες έχουν οφειλές από 10 έως 50 ευρώ.
1.338.423 πολίτες έχουν οφειλές από 50 έως 500 ευρώ
968.710 πολίτες έχουν οφειλές από 500 έως 2.000 ευρώ.

Η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα στρέφεται εναντίον ακόμα και αυτών των ανθρώπων, των οποίων έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα και οφείλουν μικρά ποσά, αρχικά με κατασχέσεις και από τον επόμενο μήνα με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Η εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών δεν αποδεικνύεται μόνο από αυτά τα στοιχεία, ούτε από την εκτόξευση των συνολικών οφειλών προς την Εφορία σε ένα δυσθεώρητο ύψος που ξεπερνά πλέον τα 100 δις. ευρώ. Αποδεικνύεται από τα στοιχεία που δείχνουν ότι το 2017, μειώθηκαν τα συνολικά έσοδα από άμεσους φόρους κατά 5,57% σε σχέση με το 2016.

Αυτή δεν είναι η Ελλάδα που βγαίνει από τα Μνημόνια.
Είναι μια Ελλάδα γονατισμένη και με χιλιάδες πολίτες στα όρια της απόγνωσης.
Αυτή η Ελλάδα δεν μας αξίζει».

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Θωμάς

Καλά τα λένε ΑΛΛΑ ήταν οι κούληδες οι σταικούρηδες & σια που επί μπενυτοΣάμαρων Βουτούσαν όποιων χρωστούσε 5000€ και στο αυτόφωρο Τότε τους έπαιρναν ρολόγια καπότες βρακοζώνια κλπ ...Οι originalκλεφτοκότάδες.Στην τρύπα σας Τέρατα μαζι με το τσιπρόνι .

Candyman

Κάνεις λάθος. Επί Σαμαρά το όριο για σύλληψη για χρέη προς το δημόσιο πήγε στα 100.000 ευρώ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

6baf7d9

Το «βλέμμα» των επενδυτών παραμένει στραμμένο και στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας, με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, να εκφράζει σήμερα την αισιοδοξία ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα θα μπορέσουν να πετύχουν μια συμφωνία για το εμπόριο