H Fosun δίνει και επισήμως «το παρών» για την Εθνική Ασφαλιστική

H Fosun δίνει και επισήμως «το παρών» για την Εθνική Ασφαλιστική

Έτοιμη να καταθέσει νέα προσφορά μετά το διαφαινόμενο ναυάγιο της εξαγοράς από την Exin – Τι σηματοδοτεί η συνέντευξη της εκτελ. διευθύντριας και προέδρου του κινεζικού κολοσσού στο Bloomberg - Τι δηλώνουν κύκλοι της εταιρείας

Eπίσημα η Fosun International Ltd δημοσιοποίησε ότι διατηρεί το ενδιαφέρον της να αγοράσει το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής στην περίπτωση που η ΕΧΙΝ δεν ολοκληρώσει τη συμφωνία.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξη στο Bloomberg, η εκτελεστική διευθύντρια και ανώτερη αντιπρόεδρος της Fosun κ.Kang Lan δήλωσε ότι «η Fosun συνεχίζει να ενδιαφέρεται να καταστεί ο βασικός μέτοχος της Εθνικής Ασφαλιστικής. Η στρατηγική της Fosun και η ισχυρή πίστη της στην ελληνική εταιρία έχουν αναγνωριστεί από τον πωλητή. Ως εκ τούτου, αναμένουμε ότι θα μας υπολογίσουν εάν η Exin αποτύχει να ολοκληρώσει το deal». Όπως ανέφερε η κ. Lan ο κινεζικός όμιλος θα «χρειαστεί να επαναξιολογήσει τα οικονομικά της εταιρείας πριν προχωρήσει σε ανανεωμένη προσφορά».

Πηγές της Fosun International Ltd συμπλήρωναν σχετικά πως «διαθέτουμε εμπειρία, δέσμευση και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για να υποστηρίξουμε το φιλόδοξο και μακροπρόθεσμο πλάνο ανάπτυξης για την Εθνική Ασφαλιστική. Έχουμε εμπιστοσύνη στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ως μεγάλος επενδυτής θέλουμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της χώρας φέρνοντας σημαντικά οφέλη και στους πολίτες».

Fosun και Ελλάδα

Η Fosun, μετά την αρχική επένδυση το 2011, συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη της Folli Follie στην ευρύτερη περιοχή της Κίνας, όσον αφορά την επέκταση του δικτύου πωλήσεων αλλά και το χτίσιμο του brand. Πριν από το 2011 υπήρχαν λιγότερα από 100 καταστήματα στην Κίνα και σήμερα ο αριθμός τους έχει ήδη αυξηθεί σε πάνω από 250. Σήμερα η Folli Follie έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο παγκόσμιο brand, με το καθαρό κέρδος να αυξάνεται κατά 24,6% στα 53,8 εκατ. ευρώ μόνο για το πρώτο τρίμηνο του 2017.

Ταυτόχρονα, μέσω της συμμετοχής της σε μεγάλους τουριστικούς οργανισμούς όπως οι Thomas Cook και Club Med, η Fosun συμβάλλει τόσο στην αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα όσο και στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ο κινεζικός όμιλος διαθέτει ήδη μια παγκόσμια ασφαλιστική πλατφόρμα που εκτείνεται από την Αμερική μέχρι την Ευρώπη και την Ασία. Στην Ευρώπη, η Fosun απέκτησε πριν από 4 χρόνια την Fidelidade, τη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Πορτογαλίας. Η Fosun με έδρα τη Σαγκάη, είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός όμιλος στην Κίνα και διαχειρίζεται περίπου 65 δισεκατομμύρια ευρώ παγκοσμίως.

Πηγή: www.newmoney.gr 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sev

Στο μηνιαίο του δελτίο, ο ΣΕΒ επισημαίνει ότι η στασιμότητα της παραγωγικότητας θέτει σε κίνδυνο την συνεχιζόμενη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας – Η Ελλάδα θα πρέπει να αναζητήσει κεφάλαια στις αγορές μετά από 9 χρόνια

uytXL

Δεκτή έκανε η πρόεδρος του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει στις 15 Νοεμβρίου, μέλη της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών, ζητώντας να μην υπάρξει μεταβολή στο περιουσιακό καθεστώς της εταιρείας Folli - Follie

greece_economy

Ελλάδα - Ισπανία - Ιρλανδία σημειώνουν πρόοδο στο πεδίο της ανταγωνιστικότητας - «Πολλές χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας που είχαν πληγεί ιδιαιτέρως έντονα από τη χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση, βελτίωσαν την ανταγωνιστικότητά τους μέσα στα τελευταία δέκα χρόνια έναντι άλλων χωρών της ζώνης του ευρώ», γράφει το δημοσίευμα 

3
dasikoi_xartes

Άρον-άρον τρέχει να νομοθετήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος για να αντιμετωπιστεί ο γόρδιος δεσμός των δασικών χαρτών στο νησιωτικό χώρο. Η μεγάλη μεταρρύθμιση που προχωρεί με εντατικούς ρυθμούς καθώς έχει αναρτηθεί το 52% της χώρας, αρχίζει να αποκαλύπτει και την άλλη πλευρά του …φεγγαριού.