Τράπεζα της Αγγλίας: Κανένας κίνδυνος από τα κρυπτονομίσματα

Τράπεζα της Αγγλίας: Κανένας κίνδυνος από τα κρυπτονομίσματα

«Η "επέλαση" των κρυπτονομισμάτων δεν απειλεί τη σταθερότητα του βρετανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος», ξεκαθαρίζει η Τράπεζα της Αγγλίας

Καθησυχαστική εμφανίζεται η Τράπεζα της Αγγλίας, καθώς πληθαίνουν οι ανησυχίες για τους κινδύνους που κρύβει η ανερχόμενη -και εξαιρετικής μεταβλητότητας- αγορά των κρυπτονομισμάτων, ξεκαθαρίζοντας ότι «η "επέλαση" των κρυπτονομισμάτων δεν απειλεί τη σταθερότητα του βρετανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος»

Όπως ξεκαθαρίζει η Επιτροπή Δημοσιονομικής Πολιτικής της BoE (Bank of England), οι μεγάλες τράπεζες στη Βρετανία δεν έχουν μεγάλη έκθεση σε ψηφιακά επενδυτικά «χαρτιά» (assets). Όπως ανέφερε, συγκεκριμένα, το μέγεθος των assets κρυπτονομισμάτων που κατέχουν οι επενδυτές της χώρας είναι χαμηλό σε σχέση με το συνολικό μέγεθος του χρηματοπιστωτικού συστήματος.  

Η Τράπεζα τονίζει ωστόσο ότι θα εξακολουθήσει να παρακολουθεί «στενά» την άμεση και έμμεση έκθεση των τραπεζών της Βρετανίας και του ευρύτερου χρηματοπιστωτικού συστήματος σε ενδεχόμενους κινδύνους που πηγάζουν από τα κρυπτονομίσματα.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος θα μπορούσε να επηρεαστεί από τα κρυπτονομίσματα, εάν τέτοιου τύπου assets υιοθετηθούν ευρύτερα ως μέθοδος πληρωμής ή αποταμίευσης. 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tourismos

Πάνω από το ήμισυ των στερεών αποβλήτων που προέρχονται από τον τουριστικό τομέα στην Ελλάδα θα μπορούσε, μέσα από βέλτιστες πρακτικές, να οδεύει κάθε χρόνο προς την ανακύκλωση, ενώ παράλληλα μπορούν να γίνουν προσπάθειες για να μειωθούν τα οργανικά απόβλητα.

pipe_gas

Στην ατζέντα της κυβέρνησης ξαναμπαίνει δύο χρόνια μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τα Σκόπια, ο αγωγός φυσικού αερίου, ο οποίος είχε υπογραφεί μεταξύ του ΔΕΣΦΑ και της κρατικής εταιρείας της γείτονας χώρας ΜΕR. Πρόκειται για τον αγωγό που θα ξεκινάει από την Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης και θα καταλήγει στη FYROM, προσφέροντας μία εναλλακτική πηγή προμήθειας φυσικού αερίου για την χώρα, η οποία σήμερα εξαρτάται από το Ρωσικό αέριο.

turkish_central_bank

Μετά τις επαφές του Τούρκου υπ. Οικονομικών Αλμπαϊράκ στο Βερολίνο και μια εβδομάδα πριν την πολυαναμενόμενη επίσκεψη Ερντογάν στη Γερμανία ο γερμανικός Τύπος εστιάζει στην Τουρκία και τις γερμανοτουρκικές σχέσεις

1
wall_ole

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,32% ή 86 μονάδων στις 26.742, ο S&P κατέγραψε απώλειες μόλις 0,04% στις 2.929 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,51% στις 7.986 μονάδες