Φιλοξενούμενος ο ένας στους τρεις φορολογούμενους!

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
Φιλοξενούμενος ο ένας στους τρεις φορολογούμενους!

Δύο εκατομμύρια δηλώνουν στην Εφορία ότι δεν έχουν σπίτι και μένουν σε συγγενείς και φίλους

Η Ελλάδα μετρά τους…φιλοξενούμενούς της. Ενα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα, αλλά και κρούσματα απάτης αποκαλύπτουν οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις δηλώσεων φόρου εισοδήματος και αιτήσεων κοινωνικού μερίσματος.

Μετά την «αντάρα» που ξεσήκωσε η μαζική υποβολή αιτήσεων για τη λήψη έκτακτου βοηθήματος τις ημέρες των εορτών από 1,4 εκατομμύρια οικονομικά αδύναμους πολίτες, στελέχη των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας διαπιστώνουν με έκπληξη ότι 2 εκατομμύρια φορολογούμενοι δηλώνουν ότι δεν έχουν δικό τους νοικοκυριό αλλά φιλοξενούνται σε σπίτια συγγενών και φίλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία των δηλώσεων φόρου εισοδήματος με τα οποία έγινε ο υπολογισμός του κοινωνικού μερίσματος έδειξαν ότι από τα 5,5 εκατομμύρια δηλώσεις Ε1 τα 2 εκατομμύρια έχουν συμπληρωμένο τον κωδικό 092 και εμφανίζουν τους φορολογούμενους ως «φιλοξενούμενους» σε σπίτι που δεν τους ανήκει.

Σε σχέση μάλιστα με το 2014, όταν για πρώτη φορά δόθηκε κοινωνικό μέρισμα με εισοδηματικά κριτήρια, ο αριθμός των φιλοξενουμένων φαίνεται να αυξάνεται συνεχώς ή κατά 150.000 άτομα (από τα 1,8 εκατομμύρια τότε σε 2 εκατομμύρια το 2017). Και σε αυτό το νούμερο δεν υπολογίζονται τα παιδιά που δεν έχουν δικό τους ΑΦΜ.

Το φαινόμενο έγινε αντικείμενο έντονων συζητήσεων μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών κατά τη διάρκεια της υποβολής των αιτήσεων, καθώς αποτελούσε βασική αιτία απόρριψης χιλιάδων από αυτές. Εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχοι πήραν ψαλιδισμένο κοινωνικό μέρισμα επειδή στα εισοδηματικά κριτήρια συνυπολογίστηκε και το εισόδημα του φιλοξενούμενου, ενώ τουλάχιστον 5.000 αιτήσεις κόπηκαν επειδή την υπέβαλε απευθείας ο φιλοξενούμενος και όχι ο υπεύθυνος του νοικοκυριού που τον φιλοξενεί.

Ωστόσο, εκτός από το οξύ κοινωνικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα, αρμόδια στελέχη είναι πεπεισμένα ότι η εκτεταμένη φιλοξενία υποκρύπτει και περιπτώσεις φοροδιαφυγής. Οπως αναφέρουν, έχουν εντοπιστεί περιπτώσεις που χρήζουν περαιτέρω ελέγχου, όπως η περίπτωση του υπεύθυνου νοικοκυριού που υπέβαλε αίτηση για λογαριασμό πάνω από 60 φιλοξενούμενους. Ακόμη, σε 111 περιπτώσεις αιτήσεων κοινωνικού μερίσματος εμφανιζόταν ξανά και ξανά ο ίδιος φιλοξενούμενος.

Το φαινόμενο εντοπίζεται μεταξύ αλλοδαπών αλλά και ελληνικών νοικοκυριών. Σε αρκετές περιπτώσεις αυτό μπορεί να εξηγείται αν ο φιλοξενούμενος αλλάζει στέγη κάθε λίγους μήνες μέσα στην ίδια χρονιά. Ωστόσο, προβληματίζει ιδιαίτερα τις ελεγκτικές αρχές το ενδεχόμενο προσπάθειας φοροαποφυγής, καθώς οι φιλοξενούμενοι απαλλάσσονται από τεκμήρια κατοικίας ή φόρου για ενοίκια τα οποία καταβάλλει «μαύρα» ο εκμισθωτής.

Το ενδεχόμενο λάθους δεν αποκλείεται, αλλά σε μεγάλο βαθμό είχε περιοριστεί τα προηγούμενα χρόνια όταν εξαιτίας αυτού είχαν χάσει το έκτακτο βοήθημα χιλιάδες αναξιοπαθούντες. Ωστόσο, για το 2017, λόγω του εξαιρετικά περιορισμένου χρονικού περιθωρίου χορήγησης των βοηθημάτων -ακριβώς στην εκπνοή της χρονιάς-, δεν δόθηκε το περιθώριο για διόρθωση εσφαλμένης αναγραφής της φιλοξενίας στη δήλωση Ε1.

Πηγή: www.newmoney.gr 

ΣΧΟΛΙΑ (16)

ΖΖ

Κρεμαλες στο Σύνταγμα, για τους εχθρούς του Λαού !!! Γαλλική επανάσταση τώρα !!!!!

Αυτή είναι η αλήθεια

Καθάρματα πολύ θα θέλατε τα δύο εκατομμύρια να τα βλέπατε να κοιμούνται στους δρόμους. Μας έχετε διαλύσει με τα μνημόνια και αν δεν υπήρχαν οι γονεις να τους φιλοξενούν τα τρία τέταρτα από αυτούς θα είχαν αυτοκτονήσει. Για τον πέο είστε οι κυβερνώντες και οι παλιοί και οι νέοι. Μόνο η καρέκλα σας ενδιαφέρει. ΦΤΟΥ ΣΑΣ!

Ααα

Μόλις προχθές υπήρχε άρθρο στο ΠΘ για τα παιδιά που γίνονται 18 το 2018 και θα πρέπει να πάρουν ΑΦΜ. Σίγουρα θα υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις φοροδιαφυγής αλλά η πλειοψηφία είναι τυπικό το θέμα. Εμείς είμαστε μια τετραμελής οικογένεια. Οι κόρες μας (φοιτήτριες - δουλεύουν τα καλοκαίρια σερβιτόρες) φαίνονται φιλοξενούμενες.

Κάντε το ίδιο

Από τα 28 διαμερίσματα της πολυκατοικίας μας μόνο τα 9 έχουν σύνδεση με ΔΕΗ. Θέρμανση καλύπτουμε με το ΦΑ, μαγείρεμα με φιάλες υγραερίου. Παίρνουμε ηλεκτρική ενέργεια από τα διαμερίσματα που είναι συνδεμένα με ΔΕΗ. Όσοι καταργήσαμε τη ΔΕΗ δεν πληρώνουμε δημοτικά τέλη, δημοτικό φόρο, ΕΡΤ, φόρο ενοικίου, δεν εμφανίζεται κατοίκηση των σπιτιών για το τεκμαρτό εισόδημα, παίρνουμε επιδόματα, όλα καλά! Τα διαμερίσματα που είναι συνδεδεμένα με ΔΕΗ είναι γκαρσονιέρες, για να πληρώνουν λίγο δημοτικό φόρο, τέλη κλπ. 130τμ ρετιρέ εμφανίζεται κλειστό στην εφορία! χαχαχα !!! Με λάμπες LED 4 Watts, αγορά 2,5 ευρώ, καλύπτουμε φωτισμό. Ψυγείο τεράστιο, ενεργειακή κλάση Α++ 90 Watts μόνο.

Αντικατάσταση φόρου ενοικίου από ΕΝΦΙΑ

Κυβέρνηση, αύξησε το ΕΝΦΙΑ στα μη ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα (είτε τάχα κλειστά είτε ενοικιαζόμενα). Η φοροδιαφυγή είναι τεράστια. Χιλιάδες διαμερίσματα εμφανίζονται κλειστά αλλά όμως εισπράττονται ενοίκια ή δηλώνονται μικρότερα ποσά. Η φοροδιαφυγή στα τάχα κλειστά διαμερίσματα και μαγαζιά είναι σημαντική. Μαγαζιά που εξωτερικά φαίνονται κλειστά και στην εφορία δηλώνονται κενά λειτουργούν ως αποθήκες (πχ επιχειρήσεων που βρίσκονται κοντά) ή ακόμη λειτουργούν και ως διαμερίσματα. Άλλη περίπτωση: έχει κάποιος 2 διαμερίσματα σε μία πολυκατοικία, δηλώνει το φθηνότερο ως κατοικία, το ακριβότερο ως κενό, αλλά χρησιμοποιεί και τα δύο. Εάν δεν έχεις 2ο διαμέρισμα, αγοράζεις διαμέρισμα με <9000ευρώ (ακόμη και στον 6ο όροφο, ακόμη και 60τμ).____ Ναι, το ΕΝΦΙΑ να αυξηθεί αλλά με αντίστοιχη ΜΕΙΩΣΗ της φορολόγησης εισοδήματος από ενοίκια. Για δεδομένα έσοδα του κράτους από ΕΝΦΙΑ+φόρο ενοικίων να αυξηθεί το ΕΝΦΙΑ (για τα κλειστά ακίνητα) και να μειωθεί (έως μηδενισθεί) η φορολόγηση των ενοικίων.

Nik

Λίγο ακόμη και οι φιλοξενούμενοι θα ελέγχονται σαν εγκληματίες φοροφυγάδες, επειδή μένουν με τους γονείς τους και δεν υποχρεούνται να πληρώσουν τεκμήριο κατοικίας. Κύριοι της κυβέρνησης, που ψάχνετε να βρείτε πόσα έκλεψε ο... ψύλλος, ψάξτε καλύτερα το πόθεν έσχες των αγαπητών συναδέλφων σας βουλευτών (και των 300), υπουργών, γεν. γραμματέων υπουργείων, προέδρων και διοικητών κρατικών οργανισμών, συνδικαλιστών και λοιπών ευγενών ατόμων μεγάλου πλούτου. Εκεί να δείτε τί χρήμα θα εισρεύσει στα δημόσια ταμεία σας. ΤΟ ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ!!!

Vag

τρομερή ανακάλυψη!!!! ή μηπως πιστευουν ότι οι νέοι με μισθους Π Ε Ι Ν Α Σ μπορούν να νοικιάζουν σπίτια ;;; α ρε βλαχούστες τζιμάνια !!!!!!!!!

Η πραγματική αλήθεια είναι ότι....

πολλά παιδιά που είναι άνεργα ή αμείβονται με πολύ χαμηλούς μισθούς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα ενοικίασης δικού τους σπιτιού (για να αποκτήσουν δικό τους σπίτι ούτε καν λόγος να γίνεται), οπότε μένουν με τους γονείς τους. Εγώ ξέρω πολλούς 45 αριδες ανύπαντρους και άνεργους που γύρισαν και μένουν στο πατρικό τους στην επαρχία, στο ίδιο δωμάτιο μάλιστα που έμεναν και ως πιτσιρικάδες, γιατί απλά έμειναν άνεργοι. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το υπουργείο θεωρεί ότι πίσω από αυτήν την διαπίστωση ότι υποκρύπτεται φοροδιαφυγή, ενώ είναι απλά η θλιβερή πραγματικότητα των μνημονίων. Χαρακτηριστικά σας αναφέρω μια περίπτωση 45 άρη γνωστού μου, που όντως μένει με τους δικούς του στην επαρχία, και ο οποίος είναι άνεργος 4 συνεχόμενα χρόνια. Μηδέν δουλειά + μηδέν χρήματα + μηδέν σχέση + μηδέν κοινωνική ζωή + μηδέν προοπτικές + μηδέν ψυχολογία = αναγκαστική συγκατοίκηση με τους ηλικιωμένους γονείς του!!!!!. Η αλήθεια είναι ότι του παρουσιάστηκαν κάτι δουλειές στην Αθήνα, αλλά με τα 500 Ε που του έδιναν δεν μπορούσε να βγει πέρα. Τι να πρωτοπλήρώσει με αυτά τα λεφτά, ενοίκιο, κοινόχρηστα, λογαριασμούς ΔΕΚΟ, φαγητό..??????? Απλά οι μισθοί είναι πλέον τόσο χαμηλοί που όχι μόνο δεν βγαίνεις πέρα, αλλά δεν αξίζει να δουλεύεις καν!!! Μεγάλη υποκρισία από την μεριά του υπουργείου να μιλάει για φοροδιαφυγή...!!!!!!

Τακης

Μα τι εκπληξη !! Ξερω ανθρωπους που στα 35 τους γυρισαν στο πατρικο τους. Σιγουρα 2 στους 4 φιλοξενουντε. Με τετοιους μισθους τι περιμενανε?? Ενας απλος υπαλληλος δεν παιρνει ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ καθε μηνα οπως οι ΒΟΛΕΥΤΕΣ!! Αλλα ΟΧΙ Εκει στο υπουργειο επειδη ειναι τσακαλια θα πουν οτι ολοι αυτοι φοροδιαφευγουν και δηλωνουν ψευδη στοιχεια οτι ειναι φιλοξενουμενοι.

gtp

Οχι θα κατσουν να πεινασουν για να ξεπληρωνετε εσεις τις τραπεζες

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kin_5

«Η Ελλάδα έχει εξελιχθεί κατά τα τελευταία χρόνια σε έναν αγαπητό προορισμό για ξένες επενδύσεις» αναφέρει η γερμανική υπηρεσία που φιλοξενεί δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου του οργανισμού Enterprise Greece

6
3fa9d1f6d17c9b1ecfe58b52fb588169_XL

Μειωμένη κατά 1,3 εκατ. θέσεις εμφανίζεται η ζήτηση στα περιφερειακά αεροδρόμια για τη θερινή σεζόν με βάση τον προγραμματισμό των αεροπορικών θέσεων από πλευράς των εταιρειών γεγονός το οποίο αποτυπώνει κι ένα πρώτο σημάδι για την τάση της αγοράς, μετά το θετικό σερί των τελευταίων ετών για τον ελληνικό τουρισμό. 

ee1b877e4ccd9ec89cd3513db26077d0_XL

Το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών με δύο σταθμούς, το έτος 2037 και ενδιάμεσο το 2027, ολοκληρώνει μέσα στο Μάρτιο το υπουργείο Υποδομών, περιλαμβάνοντας σημαντικές τομές στο σύνολο των συνδυασμένων μεταφορών, τις ακτοπλοϊκές μεταφορές, τα λιμάνια, τα εμπορευματικά κέντρα, τις σιδηροδρομικές υποδομές, τις διεθνείς συνδέσεις και τις οδικές μεταφορές.