Βάζουν δασμούς και ΦΠΑ 24% στα γκατζετάκια από το εξωτερικό

Βάζουν δασμούς και ΦΠΑ 24% στα γκατζετάκια από το εξωτερικό

Αλλάζουν όλα για αγορές από Κίνα - Γιατί «σαπίζουν» επί μήνες στη βροχή και το κρύο χιλιάδες προϊόντα προς εκτελωνισμό

Τον πόλεμο στις αγορές από Κίνα μέσω ίντερνετ κήρυξαν η κυβέρνηση αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση
, καθώς διαπιστώνουν ότι τα κράτη χάνουν πολλά δισ. ευρώ από ΦΠΑ
που δεν εισπράττουν εδώ και δεκαετίες για τις συναλλαγές αυτές. Ήδη από το καλοκαίρι χιλιάδες Έλληνες καταναλωτές βιώνουν τις αλλαγές, καθώς τα εμπορεύματα που έχουν παραγγείλει μέσω διαδικτύου καθυστερούν επί μήνες να εκτελωνιστούν και να φτάσουν στα χέρια τους ενώ, όχι σπάνια, βρίσκονται ξαφνικά και αντιμέτωποι με χρεώσεις φόρων και εξόδων που ξεπερνούν ακόμα και την αξία των αγορών που έκαναν.

Καθίστανται έτσι «όμηροι» των αλλαγών που ξεκίνησαν στη χώρα μας πριν ένα χρόνο και θα ολοκληρωθούν το 2021. Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, οι αλλαγές δρομολογούνται για το 2019 και μετά. Οι μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες αγορών από τρίτες χώρες όπως η Κίνα, η Ασία ή η Αμερική (ebay, amazon, aliexpress κλπ) θα αρχίσουν να προσαρμόζονται ώστε, εκτός από τα μεταφορικά κόστη, να εμφανίζουν και να ενσωματώνουν τον ΦΠΑ που ισχύει για την χώρα όπου προορίζονται τα προϊόντα. Για πρώτη φορά οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες αγορών καθίστανται νομικά υπεύθυνες για την απόδοση του ΦΠΑ για τις εξ' αποστάσεως πωλήσεις τις οποίες διευκολύνουν. Και αυτό επειδή μέχρι τώρα τα περισσότερα εμπορεύματα που εισάγονται στην ΕΕ για πωλήσεις εξ αποστάσεως, περνούν στην Ευρώπη χωρίς ΦΠΑ, με αποτέλεσμα τον αθέμιτο ανταγωνισμό για τις ευρωπαϊκές -και ελληνικές- επιχειρήσεις

Τελωνειακός «πόλεμος»

Οι απευθείας αγορές από ηλεκτρονικά καταστήματα του εξωτερικού ξεκίνησαν διεθνώς πριν σχεδόν τρεις δεκαετίες, στη χώρα μας όμως έγιναν μόδα κυρίως μετά το 2001, λόγω της ξαφνικής διάδοσης του «γρήγορου ίντερνετ» (που είχε καθυστερήσει ήδη στην Ελλάδα) αλλά και της χρήσης του ευρώ που, ως πιο «σκληρό» και από το δολάριο νόμισμα, έκανε πιο ελκυστικές τις αγορές από τρίτες χώρες. Επιπλέον, στα χρόνια αυτά αναδείχθηκε και η Κίνα ως μεγάλος οικονομικός παίκτης του παγκόσμιου εμπορίου.

Παράλληλα αυξήθηκαν όμως και τα προβλήματα κατά τον εκτελωνισμό των προϊόντων μόλις έφταναν στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Και ήταν θέμα χρόνου ίσως να τεθούν φραγμοί που δεν υπήρχαν ή είχαν ανασταλεί στο πλαίσιο συμφωνιών για το διεθνές εμπόριο.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney

ΣΧΟΛΙΑ (232)

αίσχος!! ντροπή!! έλεος!!

αίσχος!! ντροπή!! έλεος!! μετά από αυτό το περιστατικό Οδύσσεια το οποίο ζω για να μπορέσω να παραλάβω ένα μικρό δέμα κατάλαβα πραγματικά σε ποιο κράτος ζω δεν το είχα καταλάβει ο Θεός ας μας βοηθήσει!!!!

Simeon

Αν το κάνουν αυτό είναι παράνομο,φόρο στον φόρο;Άσε που αυτό δεν θα γίνει τώρα μόνο,αυτό γίνετε από πάντα!Και στα αυτοκίνητα π.χ. που αγοράζαμε από Ευρώπη φόρο στον φόρο,υποτίθεται πολίτες της Ευρώπης είμαστε!Που πρέπει κανονικά να ανεβαίνω π.χ. Γερμανία,να αγοράζω το αυτοκίνητό μου,να το εκτελωνίζω χωρίς φόρο και όταν το φέρνω στην χώρα μου να δαπανώ κάποια χρήματα για αλλαγή της πινακίδας που κι'αυτό είναι περιττό. Ευρώπη δύο ταχυτήτων!!!

αίσχος!! ντροπή!! έλεος!!

Αν το κάνουν...??? το κάνουν με το χειρότερο τρόπο που μπορεί να υπάρξει και με φόρο πάνω στο φόρο πάνω στο φόρου... εδώ μιλάμε ότι περνάμε στην κυριολεξία το μεγαλύτερο άθλο και Οδύσσεια για να μπορέσουμε να παραλάβουμε ένα μικρό δέμα που Κατά λάθος χωρίς να ξέρουμε ότι συμβαίνουν αυτά παραγγείλαμε δυστυχώς από το εξωτερικό... Μήπως θέλετε να σας επισυνάψω τις απαιτήσεις του τελωνείου και γενικά του ελληνικού κράτους τι μου ζήτησαν για να μπορέσω κάποια στιγμή μετά από τρεις μήνες να αποδεσμεύσω ένα μικρό δέμα?

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού

Υπάρχουν και οι χώρες της ΕΕ, απο εκεί θα τα παίρνουμε πλεον και μόνο μέχρι το αφορολόγητο όριο κοπρίτες Καρανικαίοι, σας εχουμε όλους χ@σμένους. Πρώτη και τελευταία φορά πληρώσαμε, θα σας τρελάνουμε στο λιμό.

Αγρίεψε ο κιμάς

Θα μας κάνετε τα 3 δυο.

Μπρρρρ

Ρε τι μούσμουλα γράφουν εδώ μέσα! Γι ένα κινητό είναι έτοιμοι για όλα! Τους πνίγει το δίκιο!

ΟΝ

Μέχρι και Κούλη ψηφίζουν άμα τους δώσει κινητά!!!

Ο,τι

φτιαχνεται στην κινα και εισαγεται στην ελλαδα πρεπει να φορολογειται στην ελλαδα,τελος.

λολ

Οταν η Κινα γενικοτερα θα σε γειωσει Αλεξις τοτε θα δεις που θα τρεχεις και δεν θα φτανεις. (βλεπε COSCO, alibaba.com κτλ κτλ). Δεν μπορεις να τα εχεις ολα. Διαλεξε στρατοπεδα επιτελους.

Έχω μια απορία

Αυτοί που αγοράζουν από εξωτερικό γιατί βρίσκουν πιο φθηνές τιμές, όταν χαλάσει η συσκευή που αγόρασαν, που πάνε για service;

Κ.

Εγω τις δινω για ανακυκλωση (γιατι ειμαι και οικολογος) και αγοραζω αλλη. Ειναι τόσο φθηνές...

ΧΥΖ

Εγώ τις βάφω μπλε και τις πετάω στη θάλασσα. Είναι τόσο φθηνά που αγοράζω άλλες δύο. Λύθηκε η απορία σου?

ZURAB TSANTEKIDIS

αγοράζω άλλο διότι το πείρα στο 1/3 ...από ότι κοστίζει στη Ελλάδα

Μαδούρο στην Ελλάδα

Εδώ τα έβαλαν με τα ψιλολόγια νόμιμων συναλλαγών, απο την άλλη όπου γίνεται ατύχημα σε θάλασσα και επεμβαίνουν οι αρχές αποδεικνύεται οτι παντού υπάρχει λαθραίο πετρέλαιο, άσε το όργιο με τα λαθραία τσιγάρα. Ενώ οι λαθρέμποροι συναλλάσσονται,τρώνε και πίνουν συντροφια με υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, τα λαθρεμπορικά τους μεταφέρουν με άνεση λαθραία τσιγάρα και καύσιμα. Ζήτω ο Αλέξης Τσίπρας, ζήτω ο κομμουνισμός του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι διαβάζω

Πάνω που πήρα το κοινωνικό μέρισμα και είπε να το στείλω στην Κίνα για ένα κινητό, πλακώσανε τα μέτρα. Είναι άδικο ρε φόρος και ΦΠΑ μαζί για ένα κινητό.

Αξίζεις μόνο 60 λεπτά

Σιγά Συριζόπουλο μην έχεις την ικανότητα να παραγγείλεις στην Κίνα. Ούστ πληρωμένε ... Κανονικά πρέπει να βάλουν φόρο και ΦΠΑ και ΕΦΚΑ στα 60 λεπτά που σου δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να γράφεις ανοησίες.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΟ!!

το τζάμπα τελείωσε ελληναράδες , κλέγεστε λεφγτά δεν έχετε και κσεσκιστηκατε στις αγορες στο ιμπέ η! για εσπρέσο έχετε λεφτά , το φπα του κράτους σας βαρένει?

AntiTroll

Γιατί συριζοπαπαγαλακι, ο εσπρέσσο δεν έχει ΦΠΑ και τέλος καφέ; Ή στον σερβίρουν τζάμπα;

βλαχος

Μπεεε ρε ταγαρ,κρυψ στη τρυπα ς τρολληθρα

μαο μαο

Αλεξις παλι αρχισες τα χαζά ηδη υπαρχουν αποθηκες στην ευρωπη και το κινεζο σε ρωταει :αποστολη τελει απο ισπανια ,ιταλια ή κινα;Τι το περασες το κινεζο ,συριζαιο;σε γλενταει ο σχιστοματης καλά,εκει που τον εχεις μπλοκαρει ειναι πως πλασαρεις στο ποπολο οτι εισαι αριστερη κυβερνηση!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

papadimoulis

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία απευθύνει ερώτημα προς την Κομισιόν, που αφορά τις δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη μείωση της φορολογίας

3
mhtsott_voulii_arthroos1

Έως και πάνω από 300 ευρώ το κέρδος - Δείτε τα παραδείγματα που αφορούν επτά πραγματικές περιπτώσεις ιδιοκτητών που έχουν στην κατοχή τους περισσότερα του ενός ακινήτου  - Μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι διατάξεις με τη διαδικασία του κατεπείγοντος προκειμένου να ψηφιστούν πριν το τέλος του Ιουλίου

58