Πάνω από 134.000 οι αντιρρήσεις που υποβλήθηκαν για τους δασικούς χάρτες

Πάνω από 134.000 οι αντιρρήσεις που υποβλήθηκαν για τους δασικούς χάρτες

Τη μερική κύρωση των δασικών χαρτών στο 31,3% της ελληνικής επικράτειας για την οποία αναρτήθηκαν οι δασικές χάρτες εντός του 2017, επικύρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος

Σε περισσότερες από 110 επιτροπές εξέτασης αντιρρήσεων σε όλη τη χώρα πέφτει το βάρος για την κύρωση των δασικών χαρτών που αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το Σεπτέμβριο του 2018.

Συνολικά έχουν υποβληθεί 134.121 αντιρρήσεις με τις εκτάσεις που εξαιρέθηκαν από την κύρωση των δασικών χαρτών να αντιστοιχούν σε 1.658.067 στρέμματα (το 3,75% των αναρτημένων χαρτών). Πρόκειται για περιοχές που αφορούν τμήματα των δασικών χαρτών που αποτελούν είτε αυθαίρετους οικισμούς (οικιστικές πυκνώσεις) ή εμφανίζουν αντιρρήσεις, είτε αποδεκτά πρόδηλα σφάλματα και αιτήσεις εξαγοράς ή αλλαγές χρήσης και αναδασωτέες περιοχές.

Τη μερική κύρωση των δασικών χαρτών στο 31,3% της ελληνικής επικράτειας για την οποία αναρτήθηκαν οι δασικές χάρτες εντός του 2017, επικύρωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος
Σωκράτης Φάμελλος. «Το 2017 ήταν η χρονιά της δασικής πολιτικής, έγιναν από την κυβέρνηση τομές και αλλαγές που καθυστερούσαν επί δεκαετίες» ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι μέχρι σήμερα είχε κυρωθεί μόλις το 0,81% της χώρας.

Ο κ. Φάμελλος έκανε λόγο για ένα τιτάνιο έργο που χρειάστηκε πολλές θεσμικές παρεμβάσεις για να μη σταματήσει, παραδέχτηκε όμως ότι το επόμενο διάστημα πιάνουν δουλειά οι Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων (ΕΕΑ) με ένα εξίσου δύσκολο έργο. Όπως ανέφερε, έχουν δοθεί οδηγίες για την δημιουργία και νέων ΕΕΑ, οι οποίες έχουν περιθώριο τεσσάρων συν δύο μηνών εφόσον το ζητήσουν, για να ολοκληρώσουν το έργο τους. Στόχος είναι η ολική κύρωση να υλοποιηθεί είτε Ιούλιο είτε Σεπτέμβριο του 2018 ανάλογα με το χρόνο που θα ζητήσουν οι Επιτροπές για να εξετάσουν τις αντιρρήσεις.

Οι πρωταγωνιστές των αντιρρήσεων
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο κ. Φάμελλος, σε 15 Διευθύνσεις Δασών, η μερική κύρωση αφορά πάνω από το 95% του κυρωμένου χάρτη. Από αυτές σε 7 η μερική κύρωση είναι πάνω από 99%.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney

ΣΧΟΛΙΑ (2)

***

Μα οι επάρατοι από το 1950 κι εντεύθεν που κυβερνούσαν τον τόπο άφησαν τους "ημετέρους" τους να καταπατήσουν όλα σχεδόν και τα καλύτερα δάση της πατρίδας μας. Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους. Και οι περισσότεροι από αυτούς με τις βιλάρες τους είναι οι μπατχτσήδες που φωνάζουν έξω από τα δικαστήρια και που υποστηρίζονται από Λαφαζάνη, Ζωή, Κουτσιούμπα κλπ. Κοιτάξτε παραπάνω βιλάρες μέσα στο δάσος... Κι αυτές είναι σταγόνα στον ωκεανό μέσα στο σύνολο αυτών που βρίσκονται στις καλύτερες δασικές περιοχές της χώρας μας... Και ο φτωχόκοσμος που τους παραμύθιαζαν και τους παρμυθιάζουν τόσα χρόνια πήγαινε και πηγαίνει και τους ψηφίζει!!!!! ενώ αυτοί πνίγονται στις φτωχοσυνοικίες με την πρώτη πλημμύρα χαίρονται από την άλλη για τις βίλες των κομματικών τους ταγών!!!!!!!!!! Ελλάς το μεγαλείο σου.....

danaos

πολύ καλοί οι Δασικοί Χάρτες και έπρεπε να έχουν γίνει προ πολλού,αλλά,προσέξτε, 134.121 ενστάσεις! Κάθε ένσταση και παράβολο. Κάντε το λογαριασμό και βγάλτε συμπέρασμα για τα υπερπλεονάσματα του κρατικού προϋπολογισμού. Από τη μια σου κάνουν το χωράφι δάσος, από την άλλη σου λένε πρέπει να πληρώσεις για να δικαιωθείς.Αυτό είναι το Κράτος Δικαίου!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gew

Ο Όμιλος Alpha Bank, με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα των Πελατών του (Φυσικά Πρόσωπα) και σε πλήρη συμμόρφωση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, έχει προσαρμόσει τις
διαδικασίες του στις διατάξεις του νέου Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, ο οποίος τίθεται σε εφαρμογή από την 25 Μαΐου 2018.

ef51a83a7429ca990810f7cbb381e671_XL

Στη γωνία κάτω από την Πλατεία Θεάτρου, ένα ακόμη ξενοδοχείο είναι στα σκαριά, ακολουθώντας το ρεύμα των τελευταίων ετών που είχε ως αποτέλεσμα τις διεθνείς αφίξεις των 5 εκατομμυρίων του 2017, με προοπτική ακόμη και για διψήφιο ποσοστό αύξησης και φέτος.