«Ξεκάρφωμα» από ΔΝΤ: Δεν ζητάμε νέα μέτρα αν το 2018 το πλεόνασμα είναι 2,2%...

«Ξεκάρφωμα» από ΔΝΤ: Δεν ζητάμε νέα μέτρα αν το 2018 το πλεόνασμα είναι 2,2%...

Για το Νομισματικό Ταμείο ο στόχος του 2018 είναι πρωτογενές πλεόνασμα 2,2% του ΑΕΠ - Για να επιτευχθεί ο στόχος ζητούν να συνεχιστεί η «μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό» και νέα θεσμοθετημένα μέτρα για να εξορθολογιστούν τα «περιττά κοινωνικά προγράμματα»

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
διευκρίνισε, παραπέμποντας τους δημοσιογράφους στην έκθεση του περασμένου καλοκαιριού, ότι δεν ζητά από την ελληνική κυβέρνηση λήψη μέτρων, για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό, που προκύπτει από τη διαφορά του με τους Ευρωπαίους, ως προς το ποσοστό του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Ως γνωστόν, το ΔΝΤ ζητά πρωτογενές πλεόνασμα 2,2% του ΑΕΠ για το 2018 και οι Ευρωπαίοι 3,5% του ΑΕΠ, με αποτέλεσμα στα χαρτιά να προκύπτει η ανάγκη για μέτρα με σκοπό να συγκεντρωθούν 2 με 2,4 δισ. ευρώ.

Το Ταμείο θύμισε στους Έλληνες δημοσιογράφους μία παράγραφο που περιλαμβάνεται στην έκθεση του περασμένου Ιουλίου σύμφωνα με την οποία το θέμα αυτό ξεκαθαρίστηκε το καλοκαίρι και υπήρχε συμφωνία και των ελληνικών αρχών.

Στην περίπτωση κατά την οποία η Ελλάδα εκπληρώσει πλήρως τις πολιτικές δεσμεύσεις της (εννοεί τις μεταρρυθμίσεις) και επιτύχει το δημοσιονομικό στόχο του Ταμείου (πρωτογενές πλεόνασμα 2,2% του ΑΕΠ), και την ίδια στιγμή αποτύχει στους στόχους του προγράμματος του ESM (που προβλέπει πλεόνασμα 3,5%), τότε οι Ευρωπαίοι έχουν συμφωνήσει ότι η πρόσβαση της Ελλάδος στις δόσεις του ESM θα συνεχιστεί και ότι οι στόχοι του προγράμματος του ESM θα επανεξεταστούν.

Σύμφωνα με τη σχετική παράγραφο:

«Ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα για φέτος έχει συμφωνηθεί στο 1,8% του ΑΕΠ. Θα υποστηριχθεί από τις ήδη υπάρχουσες θεσμοθετημένες μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, το ΦΠΑ, και το φορολογικό. Ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα της επόμενης χρονιάς έχει οριστεί στο 2,2% του ΑΕΠ (που θα ενισχυθεί) μέσω των επιπλέον αποταμιεύσεων που θα προκύψουν από την συνεχιζόμενη μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό και νέων θεσμοθετημένων μέτρων που θα εξορθολογίσουν τα περιττά κοινωνικά προγράμματα. Οι (ελληνικές) αρχές περιμένουν το πλεόνασμα του 2018 να πετύχει τον στόχο του προγράμματος του ESM για 3,5% του ΑΕΠ καθώς υιοθετούν τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις για τα φορολογικά έσοδα και το συνταξιοδοτικό κόστος. Αν η Ελλάδα ικανοποιήσει πλήρως τις πολιτικές δεσμεύσεις και επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους που προβλέπονται από την συμφωνία του Ταμείου αλλά όχι τους στόχους του προγράμματος του ESM, οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν συμφωνήσει ότι η πρόσβαση στις εκταμιεύσεις του θα συνεχιστεί και ότι οι στόχοι του ESM θα επανεξεταστούν».Το Ταμείο υπενθυμίζει ότι η επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ για την Ελλάδα Ντέλια Βελκουλέσκου, είχε μιλήσει σε δημοσιογράφους τον περασμένο Ιούλιο και είχε αναφέρει αυτή τη συγκεκριμένη θέση του Ταμείου η οποία -όπως αναφέρουν-επιβεβαιώθηκε χθες.

Το Ταμείο αναγκάστηκε να προχωρήσει σε διευκρινήσεις μετά τα δημοσιεύματα στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ότι το ΔΝΤ προτίθεται να επιβάλει νέα μέτρα για να γεφυρώσει το χάσμα με τους Ευρωπαίους δανειστές μεταξύ του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% και της πρόβλεψης της ομάδας Λαγκάρντ-Τόμσεν-Βελκουλέσκου ότι το πρωτογενές πλεόνασμα το 2018 θα διαμορφωθεί στο 2,2%.

Το Ταμείο υπενθύμισε ότι ο στόχος 2,2% για το 2018 είναι αυτός που έχει συμφωνήσει το Ταμείο με την Ελλάδα. «Αν επιτευχθεί αυτός ο στόχος, δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό», πρόσθεσε η πηγή.

Στην περίπτωση που υπάρξει δημοσιονομικό κενό, τότε οι Ευρωπαίοι έχουν συμφωνήσει να ασχοληθούν με το θέμα, θεωρώντας ότι είναι αποκλειστικά δικό τους πρόβλημα, τονίστηκε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ (16)

ΕΛΛΗΝ

ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΔΝΤ ΔΕΝ ΖΗΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΛΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΗΔΗ ΨΗΦΙΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 2018!

ΜΑΓΚΕΣ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΩ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ 2019...ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΕΣ. ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΤΟ 2027

Συνταξιούχος

Κρατικά έσοδα μπορούν να βρεθούν χωρίς νέα μέτρα μείωσης συντάξεων, επικουρικών, μισθών, αφορολόγητου, από την είσπραξη φόρων, εισφορών, τελών, ΦΠΑ, λογαριασμών, δανείων από τους λεβέντες επιχειρηματίες+επαγγελματίες που γεμίζουν τα νησιά το καλοκαίρι, τα χιονοδρομικά το χειμώνα, τα ξενοδοχεία τουριστικών προορισμών, τα αεροπλάνα, τα κέντρα διασκέδασης, τους κατόχους πολυτελών κατοικιών, ακριβών οχημάτων, πολυδάπανων σκαφών, μεγάλων καταθέσεων.

ΑΜΑΝ

ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΘΕΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ.... ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ , ΞΥΠΝΑΤΕ ΦΥΓΑΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΊΖΕΤΕ . ΔΕΝ ΘΑ ΦΑΤΕ ΑΛΛΑ ,ΤΕΛΟΣ!

Γιώργος 45

Ο μεγαλύτερος φόβος μου για την κατάντια του ανθρώπινου είδους είναι η πιθανότητα κάποιοι σχολιαστές σαν εσένα να μην είναι απλώς μεροκαματιάρηδες της Κουμουνδούρου αλλά πράγματι να πιστεύουν αυτά που γράφουν.

Αχαχαχαχαχα

Τι να ζητήσεις άλλο κούκλας μου ; Εδώ τα έχεις πάρει όλα.

Πέτρος

Ε όχι και κούκλα η αφανερωτη

panos

ρε παιδια εκει στο πθ.....................χτες λεγατε οτι ζητανε 2 δις νεα μετρα και βγαλατε και ποια ειναι................σημερα οι ιδιοι ( δντ ) λενε οτι δεν χρειαζονται νεα μετρα ακομα και με 2%........................αυτοι αλλαζουν αποψη καθε δεκα λεπτα?? η εσεις κανετε χαβαλε με τα νευρα μας??................φιλικα το λεω, αλλα στο τελος θα μας τρελανετε................................................

@

Οχι δεν κανουν χαβαλε με τα νευρα σου. Κανουν κλιμα για να ξεσηκωθεις ωστε να βγει ο μητσοτακης και να γλιτωσουν κατι ψιλοεκατομμυρια προστιμα που χρωστανε.

IQ239

μόνο οι άρια φυλή μπορεί να μας σώσει δλδ οι Ρωσοι, απο δαυτουνούνανες εδώ χάμω

Γιώργος 45

Τί ??? Δεν το πιστεύω !!!! Το "ανάλγητο" ΔΝΤ που δώσαμε σκληρούς αγώνες για να φύγει παίρνει αυτή τη θέση ???? Συμφωνεί στο 2,2% και όχι στο 3,5% που έχει συμφωνήσει η εθνοσωτήριος Κυβέρνησή μας ??? O.M.G !!!!

ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ

ΡΕΜΑΛΙΑ ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ ΑΚΟΥΤΕ ΤΗ ΛΕΕΙ ΤΟ ΔΝΤ ΡΕΜΑΛΙΑ ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ...ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕΤΡΑ ΤΟ 2018 ΑΝ ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ 2,2 ΤΟ ΑΚΟΥΤΕ ΡΕΜΑΛΙΑ ΤΟ ΝΟΥΣΑΣ ΟΚ ΑΠΛΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΣ ΜΕΤΑΡΙΘΜΙΣΗΣ ΜΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΤΛ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ Η ΜΙΣΘΟΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΡΕΜΑΛΙΑ ΤΟ ΝΟΥΣΑΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΠΟ ΕΞΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΤΗΝΑ ΟΠΩΣ ΜΑΡΡΙΟΤ ΠΧ ,ΛΑΤΣΗΣ ΠΧ ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΟΛΑΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ

Ανορθογραφο....

και πριν το ευρω δνε είχες σχεση με τους προγουνους σου! και πριν το ευρω δεν ειχες ανταξια παραγωγη, δεν ειχεε ανταξια ανταγωνιστικη οικονομια, να προσελκυει ξενε επενδυσεις, φυγαν ολοι σε Τουρκια κι αλλου προ ευρω, πριν το ευρω δεν ειχαν κανενα σχεδιο. Πριν το ευρω ψηφιζες με βαση την τσεπαρα σου και δεν σ ενοιαζε ποιος θα ερθει να επενδυσει τι στην χωρα σου, κλειναν οι βιοτεχνιες ενδυματων γιατι ηταν ακριβες ακομα και σε δραχμες οι εισφορες και πηγαιναν στα Σκοπια, Βουλγαρια. Αν δεν σου αρεσει αυτο το ολο λοιπον, την τσαπα σου στον ωμο και τραβα να σκαψεις τα χωραφια σου να ζεις απο ντοματες, αγγουρακια κλπ. Αλλα μετα μη ζητας εξαγωγες, επενδυσεις και δουλεια. Και πριν ρεμαλια οι εταιρειες μας ειχαν αγορασμενους, η ΔΕΗ ανεβαζε το ρευμα τοσο ψηλα επειδη τα καλοκαιρια εισηγγαε ρευμα απο εξω και πληρωνε ενοικιο, αλλα ποιο ρεμαλι σκεφτηκε ποτε να μη ξοδεψει ρευμα; Οποτε ναι ρεμαλι, το νου μου, ετσι που τα καναμε, μη θιγομαστε,σιγα μην ερθουν να μας παρουν τα εργοστασια 9για γελια!) οι ξενοι. Μια χαρα θα μα ςπαρουν δρομους αεροδορμια κλπ και καλυτερα, γιατι αμα δεις πως φτιαξαν εθνικες οδους οι Ελληνες και ποσο κοστισαν θα καταλαβεις πως καλως τραβαμε οσα τραβαμε. Τωρα σουτ, η αγαμη θυγατερα που εισεπραττε δεκαετιες συνταξη και δεν δουλεψε ποτε 20 χρονια, κλαιει γιατι θα χασει την συνταξουλα της!

Φυσικα και δεν ζητανε νεα μετρα

Να εφαρμοστουν αυτα που συμφωνησε ο Αλ6ς ζητανε.......

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

hgc_XL

«Το υγροποιημένο φυσικό αέριο θα είναι από τις βασικές πηγές ενέργειες καθώς και γη κύρια πηγή καυσίμων για τις θαλάσσιες μεταφορές. Είναι μια αναπόφευκτη εξέλιξη. Το τρένο έφυγε από το σταθμό!»

00000savvakis

Η μείωση των μισθών δεν οδήγησε σε βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων καθώς το όφελος αντισταθμίστηκε από την αύξηση του μη μισθολογικού κόστους, της ενέργειας, κ.ά, τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Αθανάσιος Σαββάκης