Πιτσιλής: Του χρόνου τέτοια εποχή θα επιστρέφονται φόροι σε 90 ημέρες

Πιτσιλής: Του χρόνου τέτοια εποχή θα επιστρέφονται φόροι σε 90 ημέρες

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ ανέφερε ότι ετοιμάζεται «το βασικό αρχιτεκτονικό σχέδιο "blue print" της νέας Αρχής με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης εντός τριών - τεσσάρων ετών 

Το αργότερο μέχρι το φθινόπωρο του 2018 αναμένεται να υλοποιηθεί η δέσμευση που έχει αναλάβει το ελληνικό δημόσιο για την κάλυψη των υποχρεώσεών του προς τους φορολογούμενους εντός 90 ημερών, όπως επισήμανε σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γεώργιος Πιτσιλής, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα δημοσιογράφων στο περιθώριο του 2ου Thessaloniki Summit.

Νωρίτερα, μιλώντας από το βήμα της εκδήλωσης, ο ίδιος τόνισε: «Είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό, θεμελειώδες για εμάς, όταν ζητάμε από τις επιχειρήσεις να τηρούν τις υποχρεώσεις τους, να τηρούμε και εμείς τις δικές μας απέναντί τους. Είμαι λοιπόν ιδιαίτερα χαρούμενος που τον Σεπτέμβριο καταφέραμε να συμψηφίσουμε ή να επιστρέψουμε υποχρεώσεις συνολικού ύψους άνω του 1,6 δισ. ευρώ, που σημαίνει ότι σε έναν μήνα πετύχαμε να μειώσουμε το stock των ληξιπρόθεσμών μας κατά 50%».

«Στην ίδια κατεύθυνση εντάσσεται και σειρά αποφάσεων που έχουμε λάβει για διευκόλυνση των επιστροφών φόρου. Στόχος μας είναι το συντομότερο δυνατόν να έχουμε ξεμπερδέψει με το stock και να είμαστε πλέον μέσα σε αυτά που προβλέπει ο νόμος, για την επιστροφή εντός 90 ημερών. Είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε», πρόσθεσε.

Κατά τον κ.Πιτσιλή, αυτή την εποχή ετοιμάζεται «το βασικό αρχιτεκτονικό σχέδιο της ΑΑΔΕ, το "blue print" της νέας Αρχής που θέλουμε να έχουμε μέσα σε τρία-τέσσερα χρόνια από τώρα. Και το ετοιμάζουμε αποσυνδέοντας τη σκέψη μας από δυσχέρειες και αγκυλώσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα, θέτουμε φιλόδοξους στόχους για την αποτελεσματική φορολογική διοίκηση. Βασική επιδίωξη της μεταρρύθμισης αυτής είναι η πλήρης στροφή προς την πελατοκεντρική προσέγγιση, προς την εξυπηρέτηση φορολογούμενου, που θέλει να είναι συνεπής προς τις υποχρεώσεις του. Η συμμόρφωση θα γίνεται ολοένα και πιο εύκολη όσο μειώνεται η γραφειοκρατία, μειώνονται οι αγκυλώσεις, ηλεκτρονικοποιούνται οι συναλλαγές» είπε.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΑΑΔΕ διαμορφώνει -μεταξύ άλλων- νέα στρατηγική πληροφορικής και επιχειρησιακό σχέδιο με συγκεκριμένα χρονοδιγράμματα, ώστε να απλοποιήσει τις διαδικασίες με στόχο την ελαχιστοποίηση της ανάγκης παρουσίας των πολιτών σε εφορίες και τελωνεία αλλά και την εξοικονόμηση πόρων.

Παράλληλα, θεσπίζεται νέο σύστημα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού της Αρχής, δίκαιο και αξιοκρατικό, βάσει του οποίοι οι αποδοχές, δεν θα ακολουθούν μόνο τα τυπικά προσόντα και την αρχαιότητα αλλά θα λαμβάνεται υπόψη και το έργο που παράγει ο κάθε υπάλληλος.

Το 2ο Thessaloniki Summit διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), σε συνεργασία με την Συμεών Τσομώκος ΑΕ – Delphi Economic Forum. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και έχει τη στήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και με την υποστήριξη της ΔΕΘ-HELEXPO και του ‘Enterprise Europe Network Hellas.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Lost in translation

Σε μετάφραση: 'Του χρόνου τέτοια εποχή θα επιστρέφονται φόροι σε 90 Χρονια"

Los Bomboneros

Ό,τι του φανεί, του Λωλοστεφανή. Υποσχέσεις που ευτυχώς μένουν και ξεφτιλίζουν όσες τις έκαναν. Όπως θα καταργούνταν και τα capital controls, όπως ότι θα βγούμε από το μνημόνιο, όπως ότι θα δούμε ανάπτυξη που δε θα την πιστεύουμε, όπως ότι θα τρώμε με χρυσά κουτάλια και άλλες τέτοιες γραφικότητες. Το κράτος φεσώνει τον καθένα, είτε μέσω επιστροφών φόρων, είτε μέσω κοινωνικών παροχών που κάνουν ένα αιώνα να πιστωθούν, το χρέος προς τους ιδιώτες έχει φτάσει 6 δις και θα πληρώνει και στο καπάκι; Ας όψονται οι πανέξυπνοι που τους ψήφισαν.

Ξενοφών

Ξέρεις ρε κύριε εσύ, ότι δουλεύουμε κάθε μέρα, και βγάζουμε 100 ευρώ καθαρά το μήνα? ? Εσύ βέβαια ζεις στον κόσμο το δικό σου. Ένα όμως είναι βέβαιο, ότι τα ελικόπτερα δε θα τα προλάβετε !!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

hgc_XL

«Το υγροποιημένο φυσικό αέριο θα είναι από τις βασικές πηγές ενέργειες καθώς και γη κύρια πηγή καυσίμων για τις θαλάσσιες μεταφορές. Είναι μια αναπόφευκτη εξέλιξη. Το τρένο έφυγε από το σταθμό!»

00000savvakis

Η μείωση των μισθών δεν οδήγησε σε βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων καθώς το όφελος αντισταθμίστηκε από την αύξηση του μη μισθολογικού κόστους, της ενέργειας, κ.ά, τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Αθανάσιος Σαββάκης