Στουρνάρας: Κίνδυνος για την οικονομία η καθυστέρηση της τρίτης αξιολόγησης

Στουρνάρας: Κίνδυνος για την οικονομία η καθυστέρηση της τρίτης αξιολόγησης

«Καρφιά» για φόρους, επενδύσεις και ιδιωτικοποιήσεις - «Ανώμαλη προσγείωση» για το κυβερνητικό success story από τον διοικητή της ΤτΕ, που «ψαλίδισε» τις προβλέψεις Τσακαλώτου για ανάπτυξη 2% και άνω φέτος, ενώ αμφισβήτησε ευθέως το αφήγημα περί υψηλών επενδύσεων

«Ανώμαλη προσγείωση» για το κυβερνητικό success story από τον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, που «ψαλίδισε» τις προβλέψεις του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, για ανάπτυξη 2% και άνω φέτος, ενώ αμφισβήτησε ευθέως το αφήγημα περί υψηλών επενδύσεων

Μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηριου, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «οι επενδύσεις παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα», «το επενδυτικό κλίμα στη  χώρα συνεχίζει να μην θεωρείται φιλικό σε ιδιωτικές επενδύσεις», «η διατήρηση των υφιστάμενων υψηλών φορολογικών συντελεστών αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη», «οι υψηλοί φορολογικοί συντελεστές αποτρέπουν τις επενδύσεις» και «αποτελούν αντικίνητρο για εργασία», ενώ «η φορολογική επιβάρυνση των μισθωτών και των ελεύθερων επαγγελματιών έχει αυξηθεί» και «οι κοινωνικές παροχές συνεχίζουν να μειώνονται».

Έχοντας προφανώς κατά νου τις ιδιωτικοποιήσεις και τις παλινωδίες στην επένδυση του Ελληνικού, τόνισε πως «απαιτείται η αποφασιστική και οριστική άρση των εμποδίων που ανακύπτουν από διάφορα μικρά ή μεγάλα οργανωμένα συμφέροντα και συντεχνίες, που επιβαρύνουν το επιχειρηματικό κλίμα και δυσχεραίνουν την υλοποίηση επενδύσεων και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων, ακόμη και αυτών που έχουν ήδη εγκριθεί».

Παράλληλα, ο κεντρικός τραπεζίτης υπογράμμισε τις προϋποθέσεις για την βιώσιμη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές τον Αύγουστο του 2018, λέγοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται επανάπαυση και χαλάρωση των προσπαθειών, αφού, για να βγει η χώρα από το πρόγραμμα πρέπει να αποκτήσει πιστοληπτική διαβάθμιση, τέτοια που να μπορεί να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της με επιτόκια συμβατά με τη βιωσιμότητά του, και οι τράπεζες να έχουν επαρκείς εξασφαλίσεις, ώστε να μπορούν να αναχρηματοδοτηθούν πλήρως από τον μηχανισμό αναχρηματοδότησης της ΕΚΤ και όχι μόνο από τον έκτακτο, και ακριβότερο, μηχανισμό (ELA).

Η έξοδος στις αγορές με βιώσιμους όρους προϋποθέτει:

- Πρώτον, προσήλωση στους στόχους του προγράμματος και επιτάχυνση στο ρυθμό εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων, τόσο αυτών που έχουν αποφασισθεί στο πλαίσιο του προγράμματος, όσο και άλλων που ενδεχομένως επιλεγούν, προκειμένου να ενισχυθεί ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης. Απολύτως αναγκαία είναι η ταχεία ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης του προγράμματος.

- Δεύτερον, επαρκή και έγκαιρη εξειδίκευση των μεσοπρόθεσμων μέτρων αναδιάρθρωσης του χρέους, στο πλαίσιο των αποφάσεων που έχουν ληφθεί στο Eurogroup.

- Τρίτον, εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών για το είδος και τις προϋποθέσεις της στήριξης της ελληνικής οικονομίας μετά τη λήξη του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018, προκειμένου να διασφαλιστεί η επιστροφή της στην χρηματοπιστωτική κανονικότητα μετά από επτά χρόνια σημαντικών θυσιών του ελληνικού λαού.

ΣΧΟΛΙΑ (39)

Σύριος

Γιατί επιμένουμε να σβήσουν τη φωτιά οι ίδιοι οι ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ? Τη φωτιά θα τη σβήσουν, όπως συμβαίνει πάντα, οι ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ !!! Τώρα τρέχει μαζί με τον κόσμο προσποιούμενος τον ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ και φωνάζει για τη ΦΩΤΙΑ. Που ΜΑΣ έβαλε, όμως, ο ίδιος !! Ο ΕΜΠΡΗΣΤΗΣ !!!

Εκτός τόπου και χρόνου

Εδώ μπογιατζής μου ζήτησε 7,500 Ευρώ για βάφιμο ενός τριαριού. Αυτά εν έτη 2017, μέ τα τα συσσίτια και τους μισθούς των 390 Ευρώ/μήνα...

Κυριάκος

Μήπως ο λεβέντης συνεχώς προπαγανδίζει, κινδυνολογεί, τρομοκρατεί, πανικοβάλει τον κόσμο, με υπερβολές, ψεύδη, συκοφαντίες, αναλήθειες, στα πλαίσια της δόλιας αντικυβερνητικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, της προσωπικής συμφεροντολογικής κεντροδεξιάς ιδεοληψίας του, της αντιπολιτευτικής ωφελιμιστικής πολεμικής του, της εξασφάλισης της εύνοιας της επερχόμενης γαλαζοπράσινης εξουσίας και των διεθνών δανειστών της χώρας, της ένδειξης ευγνωμοσύνης στα πολιτικά κόμματα που τον διόρισαν, της συνέχισης των παχυλών αμοιβών του και της διαιώνισης των ευνοϊκών οικονομικά προσεχών ανταποδοτικών επαγγελματικών τοποθετήσεών του???

Που είναι ?

Καλά η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν ακούει την έχουν ακόμα μέσα? Εξιτήριο πότε παίρνει? Έλεος πια!!

chrisAK

Holla... λείπει κανείς απο το 3% συριζαίων τρολαριστών, όλοι παρόντες;;;;;;;;; Από αύριο δεν θα αρκεί μόνο να χτυπάτε κάρτα, ένας χτυπάει για δέκα, αλλά παρών. Ρε κορόϊδα συριζάκια, ξεφτελίζεστε με κάθε σχόλιό σας. Το σύνθημα "40 χρόνια" παληόοοο, τώρα μιλάμε για φρέσκα 99 χρόνια. Βέβαια δεν σας ενδιαφέρει το αν αυτά που λέει ο Στουρνάρας και που γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες, είναι αλήθεια ή ψέματα. Έχετε απαγορευτικό από Κουμουνδούρου να έχετε δική σας ατομική κρίση και δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση. Καταντάτε κουραστικοί και γελίοι ως άτομα.

Ασε μας ρεταλι

Ηρθε και το στουρναρι να μας πει για υψηλη φορολογια, ποιος ο υποστηρικτης των μετρων της υπερφορολογησης, το ρεταλι της αριστερας. Απλα τωρα βλεπει οτι δεν βγαινει ο λογαριασμος και η υπερφορολογηση οδηγει τελικα σε νεα υφεση και σκεφτεται να γινει "προφητης"

@Επεσήμανε χωρίς να κάνει τίποταααα!!!

Πρώτον ..δεν είναι Αριστερός! Ειναι Διεθνιστής ΒρωμοΠασόκος! Δεύτερον..ήταν από τους πρώτους που ήξερε πως δεν εισπράττοντο ποτέ οι φόροι που έβαζε(!) και έλεγε πως αναγκαστικά θα προχωρήσει με αυτούς ...που πληρώνουν! Τα ίδια και τα ίδια κορόϊδα(!) δηλαδή....

@Ασε μας ρε ρετάλι...???

Μόνο ρετάλι δεν λές έναν πανέξυπνο Διεθνιστή..Ευρωλάγνο ..Μασσόνο και άκρως"επιτυχημένο"μνημονιακό Υπουργό Οικονομικών ..κολλητό του Σημίτη!!!

ΑΛΛΟΣ ΣΤΗΣ ΣΥΡΑΣ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΑ ΧΥΝΕΙ .

Δεν ξέρει τίποτα αυτός για το ΦΟΝΟ ... ΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ... ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΘΕΣΕΙΣ, ΑΠΟ ΘΕΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ ΣΤΟ ΑΘΛΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΤΩΧΕΥΣΕ ... Ζητάει τώρα αίμα από τον κόσμο για να πληρωθούν τα βερεσέδια δισεκατομμυρίων που άφησαν οι φίλοι του από το παρελθόν ... Μάλλον πουλάει τρέλα

Αριστερός

Ευτυχώς όμως ήρθε η αριστερά και μας έσωσε!

Μ.

Τη τρέλα τη κουβαλάς στο κεφάλι σου, ανεγκέφαλε!!!! Φαίνεται οτι και εσύ ζεις με αυταπάτες, σαν το ζόμπι του Συριζα.... Έαν νομίζεις ότι άλλοί σέφεραν στη μίζερη κατάστασή σου, κοίτα καλύτερα τον καθρέφτη σου... Ίσως αναγνωρίσεις έναν από τους πολλούς φταίχτες, και έναν από τους λίγους ηλίθιους που δεν έχουν καταλάβει τίποτα, ακόμα και σήμερα....

Από τη ΣΥΡΟ το λουκούμι ... ΦΟΝΙΑΣ

Τα πρόσωπα που έφεραν την καταστροφή της πτώχευσης της πατρίδας, υπηρετώντας το πιο άθλιο σύστημα στον πολιτισμένο κόσμο, κάνουν σήμερα τους ΤΜΗΤΕΣ !!! Νομίζουν ότι ξεχνάμε τις αποτυχημένες διαδρομές τους, τις άθλιες πρακτικές τους ΣΤΟ, ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΦΑΤΟ, ΠΑΡΕΛΘΟΝ ;;;;; ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !! ΠΑΡΑ ΤΑ ΦΤΙΑΣΙΔΩΜΑΤΑ !!! ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ. ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ!!!

@Εχει πολλά .."προσόντα"πάντως...καί

Μην υποτιμάς(!) τον αυριανό...Πρωθυπουργό σου!!! Στα δάκτυλα του χεριού του "παιζει" κατι ΑλεκσοΚούληδες!!!!!!!

ΣΑ ΝΑ ΗΡΘΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ... ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΕΤΑΙ ...

Πάνω από τριάντα (30) χρόνια υπηρέτησε δουλικά το σύστημα που μας πτώχευσε!!!! Άλλοτε ως ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ άλλοτε ως ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΩΝ άλλοτε ως ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ άλλοτε ως ΥΠΟΥΡΓΟΣ ... Και αφού πρωταγωνίστησε στο μεγάλο δράμα της πτώχευσης της πατρίδας, ζητάει, ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ, από τους Έλληνες που εξαθλίωσε να δημεύονται οι περιουσίες τους, να φτάσουν οι συντάξεις τους στα εκατό (100) ευρώ, να απολυθούν όλοι οι ΔΥ, να αφανισθεί το κράτος πρόνοιας, να ξεπουληθεί, με τη σημερινή υποτίμηση, η δημόσια περιουσία, να φορολογείται και ο αέρας που αναπνέουμε ... για να ΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ, ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !!! ΕΛΕΟΣ !! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ !!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΘΤΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ...

Ταγματαλήτης Μακρονησιώτης

Καρφί ο κύριος, είδατε ; Σαν τα καρφιά που είχαμε τότε με τους Γερμανούς και τις χούντες. Ωραίος ο κύριος Διοικητής. Καλύτερο κουκουλοφόρο δεν μπορούσαν να βάλουν οι Γερμαναράδες.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ypoik

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών βάζουν τέλος στα σενάρια για νέα περαίωση – Αφήνουν ανοιχτό παράθυρο για αλλαγές στους φόρους ακινήτων για να μην προκύψουν επιβαρύνσεις από τις αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες