Πιέσεις από ΕΛΠΕ και Γάλλους για τα πετρέλαια στο Ιόνιο

Πιέσεις από ΕΛΠΕ και Γάλλους για τα πετρέλαια στο Ιόνιο

Μήνυμα Στεργιούλη προς την κυβέρνηση να επιταχύνει τις διαδικασίες για την κύρωση της σύμβασης

Πιέσεις από ΕΛΠΕ και Γάλλους για τα πετρέλαια στο Ιόνιο
Το ενδιαφέρον κορυφαίων γαλλικών εταιρειών όπως η Total, για την εγχώρια ενεργειακή αγορά, φέρνει στο προσκήνιο η επίσκεψη Μακρόν
στην Αθήνα αλλά και ο απόηχος των χθεσινών δηλώσεων της διοίκησης των Ελληνικών Πετρελαίων στην Αλεξανδρούπολη.

Κλείσιμο
Την εκκρεμότητα με τις έρευνες για τους υδρογονάνθρακες στο οικόπεδο 2 δυτικά της Κέρκυρας, μετέφεραν κομψά με δηλώσεις τους στον ελληνικό τύπο χθες και κορυφαία στελέχη του πολυεθνικού ενεργειακού ομίλου που βρίσκονται στην Αθήνα. «Αναμένουμε την κύρωση της συμφωνίας από το ελληνικό κοινοβούλιο έως το τέλος του έτους ώστε να ξεκινήσουμε τις εργασίες. Μας ενδιαφέρουν οι δυνατότητες που προσφέρει ο παράκτιος χώρος της Ελλάδας»
δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Total Πάτρικ Πουγιέν. Για το ίδιο θέμα αλλά σε υψηλότερους τόνους εκφράστηκε από το βήμα του 1ο Οil & Gas Forum, που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, ο κ. Γρηγόρης Στεργιούλης. Ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ δεν δίστασε να υπογραμμίσει την ολιγωρία της κυβέρνησης στην κύρωση της σύμβασης από την βουλή για το οικόπεδο 2, θέμα που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα βρεθεί ψηλά στην ατζέντα και των συζητήσεων που διεξάγονται τις τελευταίες ώρες μεταξύ των δύο κορυφαίων πολιτικών παραγόντων των δύο χωρών.

Στην κοινοπραξία των εταιρειών Total, ΕΛΠΕ και Edison (εταιρεία του ομίλου της Γαλλικής EdF) κατακυρώθηκε από τον περασμένο Οκτώβριο, το οικόπεδο 2 στο Ιόνιο για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων. Mάλιστα το ντίλ επισφραγίστηκε την Άνοιξη με την μονογραφή της συμφωνίας στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Η υπουργική απόφαση για την οριστική παραχώρησή της επίμαχης υποθαλάσσιας περιοχής εκκρεμούσε από τον Ιούλιο του 2015. Όμως η σύμβαση εξακολουθεί να ταλανίζεται από την ελληνική γραφειοκρατία, κάνοντας χθες τον επικεφαλής των ΕΛΠΕ, να ξιφουλκήσει εναντίον των κυβερνητικών ρυθμών, χαρακτηρίζοντάς την οριστικοποίηση της συμφωνίας γιοφύρι της Άρτας. 

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης