Αχτσιόγλου: Το φθινόπωρο οι διατάξεις κατά της αδήλωτης και απλήρωτης εργασίας

Αχτσιόγλου: Το φθινόπωρο οι διατάξεις κατά της αδήλωτης και απλήρωτης εργασίας

Ανάμεσα στις διατάξεις θα είναι ο αποκλεισμός από τα κοινοτικά κονδύλια και τις συμβάσεις με το Δημόσιο των επιχειρηματιών που παραβαίνουν την εργατική νομοθεσία

Μονομερής βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας θεωρείται η αξιόλογη καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών του εργαζομένου από τον εργοδότη ανεξαρτήτως της αιτίας της καθυστέρησης. Αυτό προβλέπει, μεταξύ άλλων το άρθρο 56 του νόμου  4487/2017 ( χθες πήρε ΦΕΚ) το οποίο  «διορθώνει» την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου  (ΑΠ 677/2017) που είχε κρίνει ότι  η μη καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών του μισθωτού, έστω και μακροχρόνια, δεν αρκεί να θεμελιώσει την έννοια της βλαπτικής μεταβολής των όρων της σύμβασης εργασίας του.

Αυτή είναι η πρώτη από μια σειρά διατάξεις που ετοιμάζει το υπουργείο εργασίας για την καταπολέμηση της  απλήρωτης και αδήλωτης εργασίας.

Ανάμεσα στις διατάξεις που θα προωθηθούν το φθινόπωρο θα είναι  ο αποκλεισμός από τα κοινοτικά κονδύλια και τις συμβάσεις με το Δημόσιο των επιχειρηματιών που παραβαίνουν την εργατική νομοθεσία

-η  υποχρέωση των εργοδοτών να δηλώνουν ηλεκτρονικά και εκ των προτέρων, τις υπερωρίες στο σύστημα Εργάνη

-το κλείσιμο μιας επιχείρησης, έως και για τρεις ημέρες σε περίπτωση που εντοπίζονται παραβάσεις

-Στο σχέδιο νόμου θα προβλέπεται επίσης ο διαχωρισμός της ασφάλισης από την ιδιότητα στους κλάδους των μηχανικών και των νομικών, ώστε να μην υποχρεώνονται στην καταβολή εισφορών χωρίς να έχουν εισόδημα, χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ, ΣΑ ΤΗ ΧΙΟΝΑΤΗ

Μπορεί ο ΤΣΥΡΙΖΑ να περιόρισε την απασχόληση σε ΔΥΟ ΤΡΙΩΡΑ ΤΗN EΒΔΟΜΑΔΑ, μπορεί να ΕΦΤΑΣΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ (ΠΕΙΝΑΣ) ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΤΡΙΑΚΟΣΙΑ (300) ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ... Όμως τώρα δείχνει το κοινωνικό πρόσωπό του, αυτό της ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΙ, ΜΕ ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟ, ΤΟΥΣ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΟΥΝ ΤΟ ΤΡΑΚΟΣΑΡΙ ... ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ... ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΧΑΒΑΛΕΔΕΣ ΤΡΙΤΟΚΛΑΣΣΑΤΟΥΣ !!!!

Έρχονται μαύρες μέρες

Θυμίζει τον καραγκιόζη που πούλαγε κεραμιδόσκονη για την καταπολέμηση των ψύλλων. Το σχέδιο ήταν να πιάνουν τους ψύλλους, να τους ανοίγουν το στόμα και να τους ρίχνουν τη σκόνη μέχρι να σκάσουν. Έτσι τώρα και η μηδέποτε εργασθείσα, αλλά κομματική κοπελίτσα, διέλυσε τις δομές του υπουργείου εγκαθιστώντας τους κομματικούς εγκάθετους, δεν φρόντισε για ανθρώπινους και υλικούς πόρους και περίμενε οτι με ένα νομοθέτημα θα σταματήσουν τα λαμόγια να κονομάνε. Πλανάται πλάνην οικτρά, αυτή και αυτός που τη διωρισε (προφανώς για να καταρρεύσει η αγορά εργασίας).

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης