Συνεχίζει σε πτώση το Χρηματιστήριο

Συνεχίζει σε πτώση το Χρηματιστήριο

Πριν απο λίγο ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 811,29 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,06%

Διευρύνθηκαν οι πιέσεις στην Αθήνα, ελλείψει ικανών αγοραστών.

Οι απώλειες του Γενικού Δείκτη έχουν ξεπεράσει το 1% και οι μεγαλύτερες απώλειες αφορούν τις τραπεζικές μετοχές ενω κέρδη καταγράφει η μετοχή της ΔΕΗ και ο Μυτιληναίος και η Lamda Developments.

Πριν απο λίγο ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 811,29 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,06%.

 Απώλειες 2,86% η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας καθώς κινείται στα 0,34 ευρώ. Με πτώση 2,56% η Eurobank στα 0,912 ευρώ. Πτώση 2,91% για την ΕΧΑΕ στα 5,34 ευρώ.

Με πτώση 3,79% η Alpha bank στα 2,03 ευρώ. Πτώση 4,55% για την Αττικής στα 0,107 ευρώ. Κέρδη 2,39%  για την Δεη στα 2,14 ευρώ. Με πτώση 0,97% ο ΑΔΜΗΕ στα 2,05 ευρώ. Άνοδος 0,60% για τον Μυτιληναίο στα 8,35 ευρώ. Κέρδη 0,76% για την Lamda στα 6,60 ευρώ.

Με πτώση 1,46% ο ΟΤΕ στα 10,46 ευρώ. Πτώση 0,91% ο ΟΠΑΠ στα 9,80 ευρώ. Οι συνολικές συναλλαγές έχουν ανέλθει στα 17 εκατ. ευρώ.             


ΣΧΟΛΙΑ (1)

ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ

ΕΙΧΑΜΕ ΞΑΝΑΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΕΡΛΟ ΤΟΥ ΟΜΟΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΔΙΝΕ ΑΝΑΣΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ, ΚΑΘΩΣ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10 ΔΙΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Ή ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΛΛΑ ΠΩΣ; Στο μικροσκόπιο της ΕΚΤ και του SSM δεν βρίσκονται μόνο τα προβληματικά δάνεια NPLs και NPEs αλλά και δάνεια τα οποία θεωρούνται εικονικά υγιή έλεγχος των δανειακών χαρτοφυλακίων και ειδικά των προβληματικών έχει ξεκινήσει σε Alpha bank και Εθνική και είναι αυστηρότατες οι διαδικασίες.Ο έλεγχος που διεξάγεται από EKT και SSM θα ολοκληρωθεί τέλη Σεπτεμβρίου και Οκτώβριο θα ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος με Πειραιώς και Eurobank που θα ολοκληρωθεί τέλη Δεκεμβρίου 2017. ΕΚΤ και SSM φαίνεται ότι θα ελέγξουν και δάνεια τα οποία θεωρούνται εικονικά εξυπηρετούμενα, έχουν αναδιαρθρωθεί αλλά στην πραγματικότητα είναι αφερέγγυα και μη εξυπηρετούμενα. Με βάση εκτιμήσεις 5 δισεκ δάνεια που εμφανίζονται υγιή δεν είναι υγιή και προφανώς οι έλεγχοι που θα διεξαχθούν δύνανται να αποκαλύψουν το μέγεθος του προβλήματος. Εν τω μεταξύ αναμένεται αύξηση 30% των στόχων για το ελληνικό banking ως προς τα NPLs και NPEs που αυτό σημαίνει για το 2018 από 7 δισεκ. σε περίπου 10 ή 11 δισεκ. ευρώ!! ΕΠΙΠΛΕΟΝ Ο ΝΤΡΑΓΚΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΕLA ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΠΙΕΖΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Skoda-Plant

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στη γύρω περιοχή μας, αφού τα νέα δεδομένα που φέρνει η ηλεκτροκίνηση στην αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά και οι αυξημένες παραγωγικές ανάγκες, δημιουργούν νέες ευκαιρίες για επενδύσεις, με την Ελλάδα να έχει την ευκαιρία να αναδειχθεί ως πρωταγωνιστής.

xatzi_main01

Επιλέξαμε τη μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ για να ενισχύσουμε τα έσοδα της ΔΕΗ, είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 - «Όπως ο ΟΤΕ δεν έβγαλε πόδια με την ιδιωτικοποίηση τότε, το ίδιο θα γίνει και με τον ΔΕΔΔΗΕ» -  Οι λύσεις για τη ΔΕΗ έχουν στερέψει γιατί οι ζημιές είναι τεράστιες

41