Η ώρα για “μαχαίρι” στο ασφαλιστικό στο Δημόσιο

Η ώρα για “μαχαίρι” στο ασφαλιστικό στο Δημόσιο

Εως και 24% οι απώλειες για όσους συνταξιοδοτούνται με 15 έως και 36 χρόνια δουλειάς

Η ώρα για “μαχαίρι” στο ασφαλιστικό στο Δημόσιο
Oλοι οι δημόσιοι  υπάλλληλοι , μηδενός εξαιρουμένου, ούτε των βουλευτών και των ένστολων θα είναι οι επόμενοι που θα ακολουθησουν τις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού το οποίο προβλέπει χαμηλότερες συντάξεις και περισσότερα χρόνια δουλειάς.  

Την ερχόμενη εβδομάδα , ο υπουργός Οικονομικών  Γ. Παπακωνσταντίνου θα ανακοινωσει ρύθμιση που θα προβλέπει, συμφωνα με πληροφορίες, την αύξηση των ορίων ηλικίας από το 2011 για τις εργαζόμενες στο Δημόσιο έως 12 μήνες το χρόνο, ώστε να εξισωθούν με εκείνα των αντρών.  

Από το 2011 θα εφαρμοστεί και η περικοπή των πρόωρων συντάξεων κατά 6% ετησίως ενώ με το νέο τρόπο υπολογισμού που θα ισχύσει από το 2013 για τους νεοεισερχόμενους το ποσοστό αναπλήρωσης θα πέσει στο 65% του μισθού από το 70% που είναι σήμερα. 
Κλείσιμο

Έτσι, ενώ στις χαμηλές αποδοχές οι συντάξεις ελαφρώς βελτιώνονται, από τα 15 εως και τα 36 χρόνια ασφάλισης οι συντάξεις ψαλιδίζονται έως και κατά 24%.  

Π.χ. εργαζόμενος με 35 χρόνια σφάλισης και αποδοχές 1.500 ευρώ χάνει 7,5% της σύνταξής του. Υποχρεούται, λοιπόν, εκ των πραγμάτων να μείνει 3 χρόνια ακόμη, ενώ αν εργαστεί από 38 έως 40 χρόνια μπορεί να ελπίζει στην καλυτέρευση της σύνταξής του έως και 13,3%.

Αυξήσεις  το 2014 και αν... 

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται με σαφήνεια ότι η βασική όσο και η αναλογική σύνταξη θα αναπροσαρμόζονται μετά το 2014 ανάλογα με την αντοχή των ταμείων και της οικονομίας ανοίγοντας το δρόμος για πάγωμα των αποδοχών πέραν των 3 ετών  

Με άλλες διατάξεις  του νομοσχεδίου προβλέπεται το ψαλίδισμα της λίστας με τα βαρέα και ανθυγιεινά, γίνονται αυστηρότερες οι προϋποθέσεις για τις αναπηρικές συντάξεις,βελτιώνεται κατά τι το καθεστώς της διαδοχικής ασφάλισης ενω αυξάνεται κατά μία ποσοστιαία μονάδα η εισφορά για την κύρια ασφαλιστη στο ΙΚΑ  

Επί ποδός βρίσκονται τα συνδικάτα που οργανώνουν συλλαλητήριο την Τετάρτη το απόγευμα εξω από τη Βουλή ενώ προσανατολίζοντια και για νέα 24ωρη απεργία την ερχόμενη εβδομάδα .
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης