Τρίτη θητεία για τον Δ. Δασκαλόπουλο στην προεδρεία του ΣΕΒ

Τρίτη θητεία για τον Δ. Δασκαλόπουλο στην προεδρεία του ΣΕΒ

 "Χρεοκοπία του κράτους της Μεταπολίτευσης δεν αντιμετωπίζεται μόνο με αυτά τα μέτρα. Πρέπει να μεταγγίσουμε μία νέα ιδεολογική και θεσμική βάση στην κοινωνία και στο ίδιο το πολιτικό σύστημα. Αυτή θα είναι η πραγματική Νέα Μεταπολίτευση και αυτή μπορεί να πυροδοτηθεί μόνο από την πραγματική οικονομία, από τις δυνάμεις της επιχειρηματικής γνώσης και τόλμης".

Τρίτη θητεία για τον Δ. Δασκαλόπουλο στην προεδρεία του ΣΕΒ
 "Χρεοκοπία του κράτους της Μεταπολίτευσης δεν αντιμετωπίζεται μόνο με αυτά τα μέτρα. Πρέπει να μεταγγίσουμε μία νέα ιδεολογική και θεσμική βάση στην κοινωνία και στο ίδιο το πολιτικό σύστημα. Αυτή θα είναι η πραγματική Νέα Μεταπολίτευση και αυτή μπορεί να πυροδοτηθεί μόνο από την πραγματική οικονομία, από τις δυνάμεις της επιχειρηματικής γνώσης και τόλμης". 

Στη συγκεκριμένη δήλωση προέβη ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ.Δ.Δασκαλόπουλος, αμέσως μετά την επανεκλογή του στην προεδρία του Συνδέσμου για τρίτη συνεχόμενη διετία, σήμερα το πρωί στο πλαίσιο της πρωινής, κλειστής συνεδρίασης της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου.
Κλείσιμο

    Σε ερώτηση για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο σημείωσε ο κ.Δασκαλόπουλος ανέφερε ότι σε γενικές γραμμές ανταποκρίνεται στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης και περιέχει τα ουσιώδη στοιχεία για τη διάσωσή του. «Το ασφαλιστικό σύστημα δεν μπορεί πια να είναι δημοσιονομικό πρόβλημα για τη χώρα, πρέπει να ξαναγίνει το σύστημα για την προστασία και την ασφάλεια του εργαζόμενου.», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.
Αλλαγές

    Αλλαγές επήλθαν και στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, οι κυριότερες από τις οποίες είναι οι εξής:

    -Αντιπρόεδροι του ΔΣ αναλαμβάνουν οι κ.κ. Ε.Βιδάλης (ήταν ταμίας), Α.Καλλιτσάντσης (από γ. γραμματέας) και Γ.Γιώτης (ήταν μέλος). Παραμένουν οι άλλοι τρεις αντιπρόεδροι, Χ.Κυριαζής, Θ.Λαβίδας και Θ.Φέσσας. 

    -Γεν. Γραμματέας του ΔΣ εξελέγη ο κ.Χ.Κομνηνός και ταμίας η κα Σ.Κουνενάκη-Εφραίμογλου.

    -Νέα μέλη του ΔΣ εξελέγησαν οι κ.κ.Ε.Δοντάς (από το (Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κ. Ελλάδος), Φ.Κουνινιώτης(Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δ. Ελλάδος), Α.Μακρίδης (από την εταιρία Χρυσαφίδης ΑΕ), Η.Πανιάρας (ΤΙΤΑΝ) και Ι.Στεφάνου (Ναυπηγεία Ελευσίνας, αντιπρόεδρος της ΟΚΕ)

    Σημαντική ανανέωση επήλθε και στο Γενικό Συμβούλιο, στο οποίο εισέρχονται 20 νέες εταιρίες και 30 νέα πρόσωπα σε σύνολο 90. 

Παραινέσεις προς Σαμαρά
    «Η σημερινή συγκυρία απαγορεύει τη συγκυβέρνηση, υπαγορεύει όμως τη συνευθύνη. Χρέος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που μέχρι χθες ήταν κυβέρνηση, είναι να γίνει μέρος της εθνικής προσπάθειας να μην πτωχεύσει ο τόπος».

    Στη συγκεκριμένη παραίνεση προέβη ο κ. Δασκαλόπουλος, στην διάρκεια του χαιρετισμού του προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά και στο πλαίσιο της πρωινής, κλειστής συνεδρίασης της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου.

    «Η αντιπαράταξη ενός μετώπου ευθύνης και ρεαλισμού εκ μέρους των δύο μεγάλων κομμάτων, αν γίνει με όρους ουσιαστικού πολιτικού λόγου και αντίλογου, με ειλικρινή αγωνία για την τύχη του τόπου, πιστεύω ότι και στην ωρίμανση της κοινής γνώμης θα συμβάλει και την αξιοπιστία του συστήματος θα αποκαταστήσει σε ικανό βαθμό», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

    Ο κ. Δασκαλόπουλος υπογράμμισε ότι «χρέος των υπεύθυνων πολιτικών δυνάμεων είναι να κάνουν το λαό μας να συνειδητοποιήσει πως η υλοποίηση του μνημονίου συνιστά μια αναγκαία θεραπεία, όχι μια άδικη τιμωρία». Κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να ελέγχει την κυβέρνηση προκειμένου να υλοποιηθούν άμεσα τα διαρθρωτικά μέτρα του μνημονίου και όχι μόνο τα δημοσιονομικά γιατί αν, όπως είπε, παραμελήσουμε την ανάπτυξη θα καταβάλουμε το βαρύ κόστος χωρίς να αποφύγουμε την πτώχευση. «Αν κάτι τέτοιο συμβεί, οι εξελίξεις θα σαρώσουν αδιακρίτως όχι μόνο το οικονομικό αλλά και το πολιτικό σύστημα», ανέφερε.

    Ο πρόεδρος του ΣΕΒ άσκησε επίσης κριτική σε μια «μικρή μειοψηφία του πολιτικού συστήματος που επιχειρεί, όπως υποστήριξε, να χειραγωγήσει το λαϊκό θυμικό, προσφεύγοντας σε ακραίες κραυγές και εκδηλώσεις. «Η ανεδαφική εξαλλοσύνη των κομμάτων αυτών, ο αναχρονιστικός χαρακτήρας της «επανάστασής» τους, η τυφλή βία που υποθάλπουν, τα εκθέτει, τα απομονώνει και εν τέλει θα τα περιθωριοποιήσει στην κοινή γνώμη. Θα έχουν απώλειες αντί για τα οφέλη που προσδοκούν», εκτίμησε ο κ. Δασκαλόπουλος.

Από το 1980 και μετά το πρόβλημα

    Τέλος ο πρόεδρος του ΣΕΒ εκτίμησε ότι «Η δημοσιονομική χαλαρότητα και οι πελατειακές των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων, ιδιαίτερα μετά το 1980, σε συνδυασμό με τη μεταρρυθμιστική τους ατολμία, οδήγησαν τη χώρα στο κατώφλι της πτώχευσης» και κατέληξε: «Εξέθρεψαν μια κρατικοδίαιτη οικονομία και κοινωνία, που βρίσκεται έξω από το πνεύμα και τις προδιαγραφές του σύγχρονου κόσμου. Αυτή την υστέρηση καλείται να πληρώσει σήμερα ο λαός μας -αλλά και το ίδιο το πολιτικό σύστημα, που εμφανίζεται απαξιωμένο στη συνείδηση των ίδιων των ψηφοφόρων - πελατών του. Τα κόμματα, οργανικά ή ιδεολογικά ενταγμένα στο κρατικοδίαιτο μοντέλο, και συνηθισμένα να μοιράζουν θέσεις, επιδόματα και υποσχέσεις, έχουν σήμερα δομική δυσκολία να διαχειριστούν τον φόβο και την ανασφάλεια που προκαλεί στους πολίτες η αποσύνθεση του Κράτους της Μεταπολίτευσης».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης