Υπαναχώρηση τελευταία στιγμή στα ειδικά μισθολόγια με αυξήσεις επιδομάτων

Υπαναχώρηση τελευταία στιγμή στα ειδικά μισθολόγια με αυξήσεις επιδομάτων

Για στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, επεκτείνεται η πρόβλεψη για ειδική αποζημίωσης νυχτερινής απασχόλησης, που ίσχυε μόνο στα Σώματα Ασφαλείας - Δείτε αναλυτικά 

Με σημαντικές τροποποιήσεις σε σημεία που έχουν προκαλέσει τις αντιδράσεις των συνδικαλιστών, έφτασε στη Βουλή το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου που αφορά στο νέο ειδικό μισθολόγιο για τα Σώματα Ασφαλείας και τους ένστολους γενικότερα.

Οι αλλαγές έγιναν έπειτα από συνάντηση της τελευταίας στιγμής που είχε με εκπροσώπους των σωματείων των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας. Αν και δεν δέχτηκε την απαίτηση των συνδικαλιστών να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, ωστόσο συμφώνησε μαζί τους στην τροποποίηση ορισμένων σημείων.

Έτσι, λοιπόν, στην προσπάθειά της η κυβέρνηση να σβήσει τις φωτιές που άναψαν οι ανατροπές στα ειδικά μισθολόγια αποφάσισε την αύξηση όσων επιδομάτων δεν καταργούνται.

Συγκεκριμένα προβλέπεται:

-Σε κάθε περίπτωση διατηρείται τουλάχιστον ένα επίδομα.
 
-Στην περίπτωση που από την εφαρμογή του νέου συστήματος αμοιβών προκύψει αύξηση των αποδοχών των λειτουργών ή υπαλλήλων, αυτή χορηγείται σε χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών.
 
-Στην περίπτωση που από την εφαρμογή του νέου συστήματος αμοιβών προκύψει μείωση αποδοχών, η διαφορά θα διατηρείται ως «προσωπική» και δεν κόβεται, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε μείωση στις αποδοχές των λειτουργών ή υπαλλήλων. Προβλέπεται ότι, απλά, δεν θα παίρνουν αυξήσεις μελλοντικά, μέχρι να καλυφθεί -εκτός εάν συμβεί μελλοντικά ό,τι συνέβη και με την προσωπική διαφορά στις συντάξεις. 
 
Επιδόματα - «σωσίβιο»

Έτσι, το ειδικό επίδομα έρευνας για τους Ερευνητές αυξάνεται ως εξής:

-Γενικός Διευθυντής ή Διευθυντής Ερευνητικού Κέντρου, Ινστιτούτου και αυτοτελούς Ερευνητικού Ινστιτούτου, Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (Ε.Ε.Α.Ε.): 500 αντί 300 ευρώ
 
-Ερευνητής Α: 500 αντί 280 ευρώ

-Ερευνητής Β': 450 αντί 250 ευρώ

-Ερευνητής Γ: 400 αντί 180 ευρώ

-Ερευνητής Δ': 250 αντί 160 ευρώ

-Ε.Λ.Ε. Α': 350 αντί 200 ευρώ
 
-Ε.Λ.Ε. Β: 320 αντί 170 ευρώ

-Ε.Λ.Ε. Γ΄: 290 αντί 150 ευρώ

-Ε.Λ.Ε. Δ': 270 αντί 120 ευρώ

Για στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, επεκτείνεται η πρόβλεψη για ειδική αποζημίωσης νυχτερινής απασχόλησης, που ίσχυε μόνο στα Σώματα Ασφαλείας. Η αποζημίωση ανέρχεται στα 2,77 ευρώ ανά ώρα.

Στους Ιατρούς και Οδοντιάτρους του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), στους έμμισθους ειδικευόμενους ιατρούς και στους Επικουρικούς Ιατρούς, το επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης, αλλάζει ως εξής:
 
-Συντονιστής Διευθυντής και Διευθυντής: 340 αντί 250ευρώ
-Επιμελητής Α': 295 αντί 210 ευρώ
-Επιμελητής Β': 280 αντί 200 ευρώ
-Ειδικευόμενος: 230 αντί 180 ευρώ
 
Οι Ιατροί της Δημόσιας Υγείας του ΕΣΥ εξαιρούνταν από το επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης, με αλλαγή της τελευταίας στιγμής μπορούν να το εισπράττουν αρκεί να υπηρετούν στη Διεύθυνση ΚΕΔΥ του υπουργείου Υγείας ή στις Διευθύνσεις Υγείας των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων ή Περιφερειών.

Όσον αφορά στην αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των εφημεριών, αυτή θα ισχύσει από την 1η Ιουνίου κι όχι από τη δημοσίευση του νόμου.
 
Στα επιδόματα διδασκαλίας και έρευνας των Πανεπιστημιακών:
 
-Καθηγητής: 500 αντί 400 ευρώ
-Αναπληρωτής Καθηγητής: 450 αντί 400 ευρώ
-Επίκουρος Καθηγητής: 400 αντί 350 ευρώ
-Λέκτορας: 250 ευρώ (αμετάβλητο)
 
Αντιστοίχως για Μέλη Ε.Π. των Ανώτατων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Τ.Ε.Ι.), μέλη Δ.Ε.Π. των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Σ.Ε.Ι.), κ.λ.π.:
 
-Καθηγητής: 500 αντί 250 ευρώ
-Αναπληρωτής Καθηγητής: 450 αντί 200 ευρώ
-Επίκουρος Καθηγητής: 400 αντί 180 ευρώ
-Λέκτορας: 250 αντί 150 ευρώ
 
Βελτιώσεις προβλέπονται και στα επιδόματα ειδικών καθηκόντων των διπλωματών, καθώς αυτά θα καταβάλλονται χωρίς προϋποθέσεις, ενώ το επίδομα υπηρεσίας στην αλλοδαπή απαλλάσσεται και από το φόρο.

ΣΧΟΛΙΑ (27)

Ε ναι

οσους φυλανε το κρατος τους δινει αυξηση , αλλοιως θα μπουκαραν σε καμια βουλη και θα τα καναν λαμπογυαλο. Τον συνταξιουχο που δεν εχει τη δυναμη να αντιδρασει τον εχουνε γραμμενο.

Ο Δίκαιος

Άμεση σύνδεση του μισθολογίου των ενστόλων με αυτό των δικαστικών, όπως ήταν πριν το 1984. Κάποιοι προσφέρουν λίγο περισσότερο σε αυτήν την κοινωνία και δικαιούνται των αντίστοιχων αποδοχών.

Τονυ

Στους δικαστές δώσε κάνα 10.000 το μήνα.ειναι πυλώνας κ φάρος της δημοκρατίας.της Ουγκάντας.

αλητες

μέχρι και τον καραγκιόζη φούρναρη θα ψηφίζατε για να μη ξεκουμπιστητε.Αλήτες Συριζοανελ

Κώστας

Και οι ομότιμοι στο κόλπο. Το επιμισθιάκι είναι τριπλός μισθός.

wtf

Πελατες μουουου! Δωστα ολα Αλεξη στους κηφηνες του Δημοσιου, εξαλλου θα ειναι οι μονοι που μπορει να σε ξαναψηφισουν. Και ξερεις τωρα, οτι δινεις το παιρνεις απο τον ιδιωτικο τομεα, γνωστο το κολπο σου.

v

ΠΕΛΑΤΕΣ..............................ΜΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ

ΑΠΟΡΗΜΕΝΟΣ

ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΜΕ 3000 ΜΙΚΤΑ ΚΑΙ ΦΘΑΝΟΥΝ ΤΑ 8000 ΜΙΚΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ?ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΕ ΝΟΜΙΖΩ!!

Στολαρας

ΣΥΡΙΖΑΡΑ!!

όταν 19-05-2017 13.38

υπάρχει δυναμικός σύλλογος που ξέρει πως να διεκδηκήσει τα κεκτημένα χρόνων τότε κανένας δεν βγαίνει χαμένος!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

oikonomikwn-1440x564_c

Δεσμεύθηκαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, μετά την ολοκλήρωση του σημερινού Eurogroup στις Βρυξέλλες

oil

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ σημείωσαν νωρίτερα πτώση 1,08 δολαρίων στα 79,72 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση τους από τις 8 Μαΐου

nhsia

Η παράταση ζητείται διότι, όπως αναφέρεται στην επιστολή, δεν έχουν εκλείψει οι λόγοι που επέβαλαν την παράτασή τους μέχρι 30/6/2018, καθώς οι προσφυγικές ροές από την Τουρκία προς τα νησιά έχουν αυξηθεί