Fitch: Υψηλός ο κίνδυνος να μην εφαρμοσθεί σωστά το ελληνικό πρόγραμμα

Fitch: Υψηλός ο κίνδυνος να μην εφαρμοσθεί σωστά το ελληνικό πρόγραμμα

Ο Οίκος θεωρεί θετικό βήμα την προκαταρκτική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, αλλά θεωρεί κίνδυνο για την ορθή εφαρμογή του προγράμματος λόγω πολιτικών και κοινωνικών αντιδράσεων 

Ως θετικό βήμα χαρακτηρίζει την προκαταρκτική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών ο οίκος αξιολόγησης Fitch, το οποίο μπορεί να οδηγήσει στο κλείσιμο της β' αξιολόγησης και ως εκ τούτου να δώσει τη δυνατότητα στη χώρα να αποπληρώσει χωρίς προβλήματα τις δανειακές της υποχρεώσεις τον Ιούλιο.

Παράλληλα η εν λόγω συμφωνία αποτελεί προαπαιτούμενο προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τα μακροπρόθεσμα μέτρα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, αν και το αποτέλεσμα της όλης διαδικασίας είναι αβέβαιο, ενώ άγνωστος παραμένει ο χρόνος ολοκλήρωσής της.

Ο οίκος αναφέρεται στο report του για την Ελλάδα στα επιμέρους σημεία της προκαταρκτικής συμφωνίας, δίνοντας έμφαση σε αυτά που αφορούν την περικοπή συντάξεων και την αύξηση των φόρων αλλά και τις μεταρρυθμίσεις σε αγορά ενέργειας και εργασίας.

Παράλληλα διατηρεί την αξιολόγηση CCC για την Ελλάδα, προσθέτοντας, όμως, ότι εξαιτίας τόσο πολιτικών όσο και κοινωνικών αντιδράσεων ο κίνδυνος μη ορθής εφαρμογής του προγράμματος είναι ακόμη υψηλός.

Πάντως εκτιμά ότι οι βουλευτές της κυβερνητικής πλευράς θα ψηφίσουν τη συμφωνία και όλα τα μέτρα που αυτή φέρει.

Σύμφωνα με τον οίκο οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται πρόθυμοι να συνεχίσουν να εκταμιεύουν τις δόσεις για την Ελλάδα ακόμη και χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ, κυρίως γιατί η χώρα κατόρθωσε να ξεπεράσει τον στόχο που έχει τεθεί για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016.

Πάντως ο Fitch σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «αν και η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τους δημοσιονομικούς στόχους, η μακροοικονομική εικόνα είναι περισσότερο μεικτή», αναφερόμενος κυρίως στις υψηλές οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (5)

xan4625

Εφαρμοστεί δεν εφαρμοστεί, η κατάσταση θα παραμείνει απελπιστική.

Λήλας

Σίγουρο ειναι οτι ΔΕΝ θα εφαρμοστεί.

🇬🇷Epwnvmus🇺🇸

Υψηλός ο ... "κίνδυνος";; Σιγουρακι ειναι μεγάλε!.. Σιγουρακι οτι ΔΕΝ θα εφαρμοστούν τα ψηφισμένα μετρα.

ΧΨΩ

Στην αγορά αξία δεν εχει το τί λες αλλά τί κάνεις. Επειδή οι Συριζανελ υπογράψανε με τα τέσσερα νέο μνημόνιο και είπαν ναι σε ολα δεν θα πει αυτόματα ότι πετύχαμε! Οπως είπε και ο ποιητής "για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ" Πολύ σωστά λοιπόν οι οίκοι αναρωτιούνται... Απευθύνονται σε τρομερά αναξιόπιστους έλληνες οπότε δεν τους αδικώ.

Αγύριγο κεφάλι

Αρχίσαμε τώρα!.. _________Άλλα τραγούδια τούτα!..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

folli_follie_arthro

Σε χαμηλά έτους βρίσκεται πλέον η αγορά η οποία δεν μπορεί να απορροφήσει τους κραδασμούς από τη Folli Follie -  Επιμένει το Fund QCM: Είναι ένα «χαλασμένο μήλο η εταιρεία»  - Μεγάλη πτώση και στις τράπεζες - Η αγορά αποτιμά αρνητικά τις πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα αλλά και τα αποτελέσματα του τελευταίου Eurogroup

eurogroup_arthro

«Τελεσίγραφο» από τους δανειστές, έτσι ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος για την έκθεση συμμόρφωσης που θα συντάξει το EuroWorking Group και να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου 

1
gew

Ο Όμιλος Alpha Bank, με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα των Πελατών του (Φυσικά Πρόσωπα) και σε πλήρη συμμόρφωση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, έχει προσαρμόσει τις
διαδικασίες του στις διατάξεις του νέου Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, ο οποίος τίθεται σε εφαρμογή από την 25 Μαΐου 2018.