Αποκρατικοποιήσεις: Επανέρχονται τα παλαιά πωλητήρια

Αποκρατικοποιήσεις: Επανέρχονται τα παλαιά πωλητήρια

Η κυβερνητική προσπάθεια που έπεσε στο κενό, η «κόκκινη κάρτα» των δανειστών και το επικαιροποιημένο πλάνο του ΤΑΙΠΕΔ που στάλθηκε στο ΚΥΣΟΙΠ

Η κυβερνητική προσπάθεια ακύρωσης επί της ουσίας προγραμματισμένων αποκρατικοποιήσεων, όπως είχαν συμφωνηθεί στο τρίτο μνημόνιο, μέσω της μεταβίβασης κρατικών συμμετοχών στο Υπερταμείο φαίνεται πως πέφτει στο κενό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr
οι θεσμοί κατά τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται όχι μόνο αρνήθηκαν να συναινέσουν στην τροποποίηση του προγράμματος μέσω της μεταβίβασης συμμετοχών στο Υπερταμείο αλλά φέρονται να επέμειναν στην κατά λέξη τήρηση των συμφωνηθέντων από τον Αύγουστο του 2015.

Μάλιστα με φόντο τις μεγάλες καθυστερήσεις κυρίως στο χώρο της ενέργειας και το αίτημα Σταθάκη να μεταβιβαστεί το 17% της ΔΕΗ στην υπό ίδρυση Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών, οι θεσμοί ζητούν την επίσπευση των διαδικασιών προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν συμφωνηθεί για έσοδα από αποκρατικοποιήσεις 5,8 δισ ευρώ την περίοδο 2016 – 2018. Σημειώνεται ότι για φέτος ο κρατικός προϋπολογισμός προβλέπει έσοδα από αποκρατικοποιήσεις άνω των 2 δισ ευρώ!

Εξάλλου οι προειδοποιήσεις των δανειστών είναι σαφείς: «αν δεν γίνουν οι ιδιωτικοποιήσεις, θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα γιατί είναι στο πρόγραμμα, τα έσοδα τους έχουν ποσοτικοποιηθεί, άρα αν δεν επιτευχθούν, τα κεφάλαια αυτά θα πρέπει να εξοικονομηθούν από άλλα μέτρα», δήλωνε στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών ο επικεφαλής του Euro Working Group, Τόμας Βίζερ. Επίσης μόλις χθες ο Επίτροπος Μοσκοβισί απαντούσε στην ευρωβουλευτή της ΝΔ Μ. Σπυράκη πως πρέπει να γίνει άμεσα η επανέναρξη της διαδικασίας αποκρατικοποίησης του 66% του ΔΕΣΦΑ, αφού «είναι και θα παραμείνει βασικό στοιχείο του ελληνικού προγράμματος».

ΤΟ ΚΥΣΟΙΠ και το πλάνο του ΤΑΙΠΕΔ

Ως εκ τούτου έχει ενδιαφέρον η στάση της κυβέρνησης, όπως θα καταγραφεί μέσα απ' το ΚΥΣΟΙΠ, στο οποίο πληροφορίες του newmoney.gr αναφέρουν πως έχει σταλεί ήδη το επικαιροποιημένο πλάνο του ΤΑΙΠΕΔ με τους διαγωνισμούς των αποκρατικοποιήσεων.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr 

ΣΧΟΛΙΑ (2)

ΝΙΚΟΣ

Πάρτε τους και τα σώβρακα. Αφού έχουν μόνοι τους δημεύσει την περιουσία της χώρας για 99 χρόνια, μην τους αφήσετε ούτε στρινγκ. Οτι "πολεμούσαν" θα το φάνε από πίσω από τους δανειστές. Στείλτε τους απατεώνες συριζαίους στον αγύριστο με κάθε δυνατό τρόπο.

Αλήτες συριζαιοι

Μην κάνετε πίσω δανειστές!!! Σκίστε τα συριζομπαλα!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

marathon_arthro

Την Κυριακή 2.12.18 ολοκληρώθηκε με τις παρουσιάσεις και τις βραβεύσεις των ομάδων, ο μαραθώνιος καινοτομίας της Εθνικής Τράπεζας, NBG i-bank #fintech 3.0 Crowdhackathon, για την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών και υπηρεσιών στον τομέα της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (FinTech).

kinitro

Προτείνεται η παροχή κλιμακούμενης έκπτωσης του φορολογικού συντελεστή, από 10% έως 50%, ανάλογα με το μέγεθος της επένδυσης και τις θέσεις εργασίες που δημιουργούνται και για διάστημα 15 ετών

pos_pos

Όπως δείχνει η έρευνα, μία στις τρεις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στις χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης επιτρέπει πλέον τις συναλλαγές με κάρτες λόγω της αυξημένης ζήτησης 

1
bank

«Οι μέτοχοι της Grivalia δε θα χάσουν το momentum από το ανοδικό γύρισμα του εγχώριου real estate, ενώ επιπλέον, θα επωφεληθούν και από τις προοπτικές υψηλότερης κερδοφορίας του νέου σχήματος, λόγω των χαμηλότερων προβλέψεων που λαμβάνει η τράπεζα εν όψει και της συγχώνευσης. 

sidakseis

Ο διευθυντής του London School of Economics Νεμάτ Σαφίκ συνιστά στις κυβερνήσεις να περιορίσουν το μη μισθολογικό κόστος της εργασίας, να μειώσουν τον ΦΠΑ και να διατηρήσουν την ευελιξία στην αγορά εργασίας, αλλά σε συνδυασμό με γενναία επιδόματα ανεργίας και αύξηση του κατώτατου μισθού