Πτώση 7% για τη μετοχή της Deutsche Bank μετά τα σχέδια για αύξηση κεφαλαίου

Πτώση 7% για τη μετοχή της Deutsche Bank μετά τα σχέδια για αύξηση κεφαλαίου

Η αύξηση κεφαλαίου είναι η τέταρτη για τη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα από το 2010

Πτώση σχεδόν 7% κατέγραψε σήμερα το πρωί η μετοχή της Deutsche Bank αφού ανακοίνωσε τα σχέδια για αύξηση κεφαλαίου ύψους 8 δισεκ. ευρώ, μια κίνηση που ο διευθύνων σύμβουλος Τζον Κράιαν είχε στο παρελθόν χαρακτηρίσει ύστατη λύση.

Η αύξηση κεφαλαίου είναι η τέταρτη για τη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα από το 2010. Σε συνδυασμό με την εισαγωγή στο χρηματιστήριο ποσοστού της μονάδας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και την πώληση άλλων στοιχείων ενεργητικού, η κίνηση αναμένεται να διαμορφώσει τον δείκτη βασικών κεφαλαίων πάνω από το 13% από το 11,9% στα τέλη του 2016.

«Το ερώτημα είναι εάν θα είναι η τελευταία αύξηση κεφαλαίου ή εάν η τράπεζα θα χρειαστεί κι άλλη σε λίγα χρόνια. Μέχρι στιγμής, κανένα από τα μέτρα αναδιάρθρωσης δεν απέδωσε καρπούς», σχολίασε ο Στέφαν ντε Σούτερ, χρηματιστής στην Alphaπου έχει έδρα τη Φρανκφούρτη.

Στις 10:57 ώρα Ελλάδας, η μετοχή της κατέγραψε πτώση 5,4%, με τον γερμανικό δείκτη DAX να υποχωρεί 0,7%.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4484507

Ο επικεφαλής της της αποστολής της Κομισιόν για την Ελλάδα μιλώντας στο forum της Capital Link στη Νέα Υόρκη ζήτησε τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων - O πρώην αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα Μπομπ Τρα, είπε ότι το μεγαλύτερο λάθος του Ταμείου, την «φτωχή» επικοινωνία του με τον ελληνικό λαό

4622959

Μιλώντας στο 20ο Συνέδριο Invest In Greece που διεξάγεται στην Νέα Υόρκη αναφέρθηκε στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της Εφορίας μέσω εξάπλωσης των ηλεκτρονικών συναλλαγών και μείωσης της γραφειοκρατίας