Πτώση 7% για τη μετοχή της Deutsche Bank μετά τα σχέδια για αύξηση κεφαλαίου

Πτώση 7% για τη μετοχή της Deutsche Bank μετά τα σχέδια για αύξηση κεφαλαίου

Η αύξηση κεφαλαίου είναι η τέταρτη για τη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα από το 2010

Πτώση σχεδόν 7% κατέγραψε σήμερα το πρωί η μετοχή της Deutsche Bank αφού ανακοίνωσε τα σχέδια για αύξηση κεφαλαίου ύψους 8 δισεκ. ευρώ, μια κίνηση που ο διευθύνων σύμβουλος Τζον Κράιαν είχε στο παρελθόν χαρακτηρίσει ύστατη λύση.

Η αύξηση κεφαλαίου είναι η τέταρτη για τη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα από το 2010. Σε συνδυασμό με την εισαγωγή στο χρηματιστήριο ποσοστού της μονάδας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και την πώληση άλλων στοιχείων ενεργητικού, η κίνηση αναμένεται να διαμορφώσει τον δείκτη βασικών κεφαλαίων πάνω από το 13% από το 11,9% στα τέλη του 2016.

«Το ερώτημα είναι εάν θα είναι η τελευταία αύξηση κεφαλαίου ή εάν η τράπεζα θα χρειαστεί κι άλλη σε λίγα χρόνια. Μέχρι στιγμής, κανένα από τα μέτρα αναδιάρθρωσης δεν απέδωσε καρπούς», σχολίασε ο Στέφαν ντε Σούτερ, χρηματιστής στην Alphaπου έχει έδρα τη Φρανκφούρτη.

Στις 10:57 ώρα Ελλάδας, η μετοχή της κατέγραψε πτώση 5,4%, με τον γερμανικό δείκτη DAX να υποχωρεί 0,7%.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

dragasakis_erg


Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να καλύψει μέσω ΕΣΠΑ την «τρύπα» στις ελληνικές τράπεζες – «Υπάρχει πολιτική βούληση και δυνατότητα να επιταχύνουμε την πορεία μείωσης των κόκκινων δανείων» δήλωσε ο Γιάννης Δραγασάκης