Πτώση 7% για τη μετοχή της Deutsche Bank μετά τα σχέδια για αύξηση κεφαλαίου

Πτώση 7% για τη μετοχή της Deutsche Bank μετά τα σχέδια για αύξηση κεφαλαίου

Η αύξηση κεφαλαίου είναι η τέταρτη για τη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα από το 2010

Πτώση σχεδόν 7% κατέγραψε σήμερα το πρωί η μετοχή της Deutsche Bank αφού ανακοίνωσε τα σχέδια για αύξηση κεφαλαίου ύψους 8 δισεκ. ευρώ, μια κίνηση που ο διευθύνων σύμβουλος Τζον Κράιαν είχε στο παρελθόν χαρακτηρίσει ύστατη λύση.

Η αύξηση κεφαλαίου είναι η τέταρτη για τη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα από το 2010. Σε συνδυασμό με την εισαγωγή στο χρηματιστήριο ποσοστού της μονάδας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και την πώληση άλλων στοιχείων ενεργητικού, η κίνηση αναμένεται να διαμορφώσει τον δείκτη βασικών κεφαλαίων πάνω από το 13% από το 11,9% στα τέλη του 2016.

«Το ερώτημα είναι εάν θα είναι η τελευταία αύξηση κεφαλαίου ή εάν η τράπεζα θα χρειαστεί κι άλλη σε λίγα χρόνια. Μέχρι στιγμής, κανένα από τα μέτρα αναδιάρθρωσης δεν απέδωσε καρπούς», σχολίασε ο Στέφαν ντε Σούτερ, χρηματιστής στην Alphaπου έχει έδρα τη Φρανκφούρτη.

Στις 10:57 ώρα Ελλάδας, η μετοχή της κατέγραψε πτώση 5,4%, με τον γερμανικό δείκτη DAX να υποχωρεί 0,7%.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

6r6rb_XL

Το 10% στις συναλλαγές πολυτελών κατοικιών στον ορίζοντα της επόμενης τριετίας έχει θέσει ως στόχο η Engel & Völkers, πολυεθνική εταιρεία real estate, η οποία έχει δημιουργήσει ήδη από τις αρχές του έτους το νέο μητροπολιτικό της κέντρο στην Αθήνα.

snack1

Χαμόγελα στην Mars Hellas καθώς η θυγατρική της αμερικανικής πολυεθνικής, η οποία μάλιστα έχει και την ευθύνη της αγοράς της Κύπρου, της Μάλτας, του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, φαίνεται να καταφέρνει να εισέρχεται σε τροχιά ανάκαμψης έπειτα από τα τελευταία δύσκολα χρόνια.

papanatsiou_ar

Σήμερα η «πρεμιέρα» της πλατφόρμας που ήταν προγραμματισμένο να ανοίξει τη Δευτέρα - «Τρύπα» 0,6% στον προϋπολογισμό λόγω παροχών «βλέπουν» ευρωπαϊκές πηγές που μίλησαν στο protothema.gr - Fitch: Θα τα πληρώσετε σε τόκους - Γραφείο Προϋπολογισμού: Μικρότερο από πέρυσι το πλεόνασμα

3