Σε «αυτοκαταγγελίες» καταθετών με χρήματα στο εξωτερικό ελπίζει το ΥΠΟΙΚ με τις νέες λίστες από τη Γερμανία

Σε «αυτοκαταγγελίες» καταθετών με χρήματα στο εξωτερικό ελπίζει το ΥΠΟΙΚ με τις νέες λίστες από τη Γερμανία

Στο υπ. Οικονομικών εκτιμούν ότι θα είναι πολλοί εκείνοι που, μη γνωρίζοντας ποια ονόματα περιέχει ο νέος κατάλογος, θα σπεύσουν από μόνοι τους να «αυτοκαταγγελθούν», προκειμένου να μην τους προλάβει ο έλεγχος και κατασχεθούν τα υπάρχοντά τους

Σε «αυτοκαταγγελίες» καταθετών με χρήματα στο εξωτερικό ελπίζει το ΥΠΟΙΚ με τις νέες λίστες από τη Γερμανία
Ένα ακόμα «όπλο» προκειμένου να πιέσει περισσότερους να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να αποκαλύψουν αδήλωτα εισοδήματα που έκρυβαν από την εφορία, επιστρατεύει το υπουργείο Οικονομικών.
 
Με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κυρίου Τρύφωνα Αλεξιάδη, κλιμάκιο εφοριακών ετοιμάζεται για να μεταβεί στη Γερμανία, προκειμένου να πάρει στα χέρια της νέα λίστα με ονόματα Ελλήνων καταθετών του εξωτερικού. Ο κατάλογος σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνει στοιχεία Ελλήνων καταθετών τα οποία εντοπίστηκαν μετά από έλεγχο των τοπικών φορολογικών αρχών του κρατιδίου της Ρηνανίας-Βεστφαλίας, στο πλαίσιο δικών τους ερευνών για τον εντοπισμό Γερμανών φοροφυγάδων.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου σχεδιάζει να παραδώσει τα στοιχεία αμέσως στους οικονομικούς εισαγγελείς, σε μία χρονική στιγμή που ετοιμάζεται να ανακοινώσει (πριν τις γιορτές) δύο νομοσχέδια που στόχο έχουν την δημιουργία βάσης δεδομένων για όλα τα περιουσιακά στοιχεία των φορολογουμένων σε Ελλάδα και εξωτερικό, αλλά και την παροχή κινήτρων για την εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων.
 
Κλείσιμο
Καθώς τα στοιχεία των γερμανικών φορολογικών αρχών δεν προέρχονται απλώς από μία τράπεζα της Ελβετίας (όπως η λίστα Φαλτσιανι την οποία παρέδωσε στη χώρα μας η Κριστίν Λαγκάρντ), στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι θα είναι πολλοί εκείνοι που, μη γνωρίζοντας ποια ονόματα περιέχει ο νέος κατάλογος, θα σπεύσουν από μόνοι τους να «αυτοκαταγγελθούν», προκειμένου να μην τους προλάβει ο έλεγχος και κατασχεθούν τα υπάρχοντά τους.
 
Ανάλογη τακτική «προσκλήσεων» εφάρμοσαν με επιτυχία ήδη Γαλλία και Γερμανία, σε αντίθεση με τη χώρα μας όπου η κάθε λίστα (εμβασμάτων, Λαγκάρντ, Λιχτεστάιν, σκαφών της Ολλανδίας, ακινήτων του Λονδίνου κλπ) οδηγούσε σε εξαντλητικούς και χρονοβόρους ελέγχους που «σέρνονταν» για χρόνια, χωρίς σημαντικό αποτέλεσμα έως τώρα.

Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης