Με προβλήματα στο Taxis η «πρεμιέρα» των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ

Με προβλήματα στο Taxis η «πρεμιέρα» των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ

Το σύστημα «πέφτει» και επανέρχεται ανά διαστήματα - Με υπομονή πρέπει να οπλιστούν οι χρήστες - Φέτος ο φόρος θα πρέπει να πληρωθεί σε πέντε δόσεις - Τα πρώτα εκκαθαριστικά δεν έχουν τις εκπτώσεις που δικαιούνται οι φορολογούμενοι - Στόχος του ΥΠΟΙΚ να εισπράξει 2,6 δισ. ευρώ

Με προβλήματα στο Taxis η «πρεμιέρα» των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ
Δέκα ημέρες πριν την λήξη της πριν τη λήξη της καταβολής της πρώτης δόσης του φετινού ΕΝΦΙΑ ξεκίνησε η σταδιακή ανάρτηση των εκκαθαριστικών όπως ανακοίνωσε τα ξημερώματα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση που αναρτήθηκε την Τετάρτη αναφέρει: «Σταδιακή ανάρτηση πράξεων διοικητικού προσδιορισμού Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (Εν.Φ.Ι.Α.) και αποφάσεων χορήγησης έκπτωσης ή μείωσης του φόρου. Διαδικασία σε εξέλιξη. (Δ.ΗΛΕ.Δ. Γ.Γ.Δ.Ε.)».

Κλείσιμο
Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι στα εκκαθαριστικά δεν έχουν ακόμη περάσει οι εκπτώσεις που δικαιούνται οι φορολογούμενοι, όπως είναι αυτές για τα κενά μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα (20% έκπτωση), οι οποίες θα περάσουν σε νεότερη εκκαθάριση.

Η «πρεμιέρα» πάντως των εκκαθαριστικών συνοδεύεται από προβλήματα στο σύστημα Taxis, το οποίο ανά διαστήματα «πέφτει» και στη συνέχεια επανέρχεται με αποτέλεσμα η πρόσβαση των πολιτών να γίνεται μετ' εμποδίων.

Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να εισπράξει από τον ΕΝΦΙΑ το ποσό των 2,65 δισ. ευρώ.

Ο φετινός φόρος ακινήτων θα πληρωθεί σε πέντε δόσεις, μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, με την πρώτη να πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για ένα εκκαθαριστικό πάνω-κάτω σαν το περυσινό, εάν δεν έχει μεταβληθεί η εικόνα της περιουσιακής τους κατάστασης καθώς το ΥΠΟΙΚ διατήρησε αμετάβλητες σε σχέση με πέρυσι τις απαλλαγές και εκπτώσεις από τον φόρο για τρίτεκνους, πολύτεκνους και άτομα με ειδικές ανάγκες εφόσον έχουν χαμηλά εισοδήματα (οι εκπτώσεις ξεκινούν από ατομικό εισόδημα 9.000 ευρώ), ενώ παρέμεινε και η έκπτωση 20% για τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

Για να εκτυπώσουν το εκκαθαριστικό τους οι φορολογούμενοι αφού χρησιμοποιήσουν τον προσωπικό κωδικό τους για να μπουν στο σύστημα θα πρέπει να επιλέξουν την εφαρμογή Ε9 και μετά το έτος 2015.

Νωρίτερα, πάντως, και για λίγη ώρα έπεσε το σύστημα Taxis με τους πολίτες να μην έχουν πρόσβαση σε καμία υπηρεσία της ΓΓΠΣ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης