Αμερικανός χρηματιστής προτρέπει την Ελλάδα να «στείλει στο διάολο την Τρόικα»

Αμερικανός χρηματιστής προτρέπει την Ελλάδα να «στείλει στο διάολο την Τρόικα»

«Η Ελλάδα καταγράφει πρωτογενές πλεόνασμα και δεν χρειάζεται ξένη υποβοήθηση για να χρηματοδοτηθεί», υποστηρίζει ο Mike Shedlock 

Αμερικανός χρηματιστής προτρέπει την Ελλάδα να «στείλει στο διάολο την Τρόικα»
Τις δικές του συμβουλές στην Ελλάδα δίνει Αμερικανός χρηματιστής προτρέποντάς την ούτε λίγο ούτε πολύ να στείλει στο διάολο την Τρόικα καθώς όπως λέει η χώρα μας είναι σε θέση να διαπραγματευτεί. 

Ο χρηματιστής-αναλυτής της αμερικανικής εταιρείας Sitka Pacific Capital Managment, Mike Shedlock γράφει συγκεριμένα στο άρθρο του που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα
finance.townhall: «Περιέργως, ένας αξιωματούχος της ΕΕ είπε πως η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να διαπραγματευτεί. Αλήθεια; Δείτε τι θα γίνει όταν ο Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές και απαιτήσει κούρεμα! Η Ελλάδα καταγράφει πρωτογενές πλεόνασμα και δεν χρειάζεται ξένη υποβοήθηση για να χρηματοδοτηθεί. Η Ελλάδα είναι σε ισχυρή θέση να διαπραγματευτεί με την Τρόικα και να της πει να πάει στο διάβολο. Προσωπικά, τους ενθαρρύνω να το κάνουν».

Κλείσιμο
Ο Shedlock στο ίδιο άρθρο σημειώνει επίσης: «Από τις αρχές Σεπτεμβρίου το 10ετές ελληνικό ομόλογο σκαρφάλωσε από το 5,53% στο 8,05%, για να αγγίξει το απαγορευτικό 9,28%.» Οι λόγοι που συνέβη όπως λέει είναι οι εξής τρεις: «Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ, η πιθανότητα νέων εκλογών και το γεγονός ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα ακόμα πρόγραμμα».

Ο χρηματιστής αναφέρεται επίσης και στην πιθανότητα να χρειαστεί η Ελλάδα και τρίτο πακέτο στήριξης: «Η Τρόικα τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει ρίξει 240 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, αλλά ο ασθενής είναι ακόμη άρρωστος. Μάλιστα για να περισώσει τα πρώτα 40 δισ. ευρώ που έδωσε και αφού είδε πως το πρόγραμμα απέτυχε, έριξε ακόμη περισσότερα. Τώρα για να προστατεύσει το αρχικό ποσό που έχει δώσει θέλει να διαπραγματευτεί για επιπλέον 10 δισ. ευρώ».

Στην ανάλυσή του τόνισε επίσης ότι το πρόβλημα της χώρας είναι οι μεταρρυθμίσεις που ούτε ο Τσίπρας θα καταφέρει να κάνει ακόμα και αν εκλεγεί, όπως άλλωστε δεν κατάφερε και ο Σαμαράς. Στο σημείο αυτό ο Shedlock αναφέρει: «Το σκηνικό στην Ελλάδα είναι ασταθές, αλλά περιμένω πως μόλις απεγκλωβιστεί από τα 240 δισ. ευρώ των προγραμμάτων θα μπορέσει με άνεση να διαπραγματευτεί».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης