Μηταράκης: Παύει στη χώρα μας να είναι «ποινικοποιημένη» η επένδυση

Μηταράκης: Παύει στη χώρα μας να είναι «ποινικοποιημένη» η επένδυση

«Εμείς με το δημοσιονομικό πλεόνασμα δεν υποσχόμαστε διορισμούς και επαναπροσλήψεις επιόρκων στο Δημόσιο, όπως ονειρεύονται μερικοί», ανέφερε 

Μηταράκης: Παύει στη χώρα μας να είναι «ποινικοποιημένη» η επένδυση
Ένα ανθολόγιο από success stories και αφήγηση ενός νέου τρόπου σκέψης, που μπορεί να ανθήσει στην Ελλάδα, αποτυπώνει η έκδοση «Επενδύοντας στην Ελλάδα - INVESTING IN GREECE-Οι Πρωταγωνιστές της νέας Ελλάδας», όπως είπε το απόγευμα ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, σε σχετική εκδήλωση.
 
Σύμφωνα με την έκδοση, 118 επιχειρήσεις έχουν επενδύσει τα τελευταία δύο χρόνια στη χώρα μας και παρουσιάζονται αναλυτικά, ενώ καταγράφονται και παρουσιάζονται τα επενδυτικά σχέδια, η στρατηγική και οι προοπτικές 120 επιχειρήσεων, ελληνικών και πολυεθνικών, που έχουν δηλώσει επίσημα τη στήριξη και την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική οικονομία.
 
Ο κ. Μηταράκης σημείωσε στην ομιλία του: «Εμείς με το δημοσιονομικό πλεόνασμα δεν υποσχόμαστε διορισμούς και επαναπροσλήψεις επιόρκων στο Δημόσιο, όπως ονειρεύονται μερικοί. Εμείς επιδιώκουμε το πλεόνασμα να γίνει το εφαλτήριο ανάπτυξης και μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας. Και προφανώς, αυτό δεν γίνεται χωρίς να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα. Είναι αυτονόητο, όμως τώρα παύει στη χώρα μας να είναι "ποινικοποιημένη" η επένδυση που στηρίζεται στην ποιότητα και στην ανταγωνιστικότητα και όχι στον κρατισμό. Ειδικά για τις ελληνικές επιχειρήσεις...».
 
Κλείσιμο
Ο υφυπουργός ανέφερε ότι το 2015 θα είναι χρονιά καταλύτης για την περαιτέρω βελτίωση της οικονομίας μας, καθώς οι επίσημοι ρυθμοί ανάπτυξης προβλέπεται να φτάσουν το 2,9%. «Τώρα περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και να παγιώσουμε τη... μεταρρύθμιση της σκέψης. Με τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας μπροστά, ως τη μόνη ασφαλή εγγύηση για ισχυρή οικονομία και βιώσιμη ανάπτυξη, με δημιουργία θέσεων εργασίας και κοινωνική ευημερία» κατέληξε ο κ. Μηταράκης.
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης