Πούτιν: Η Ρωσία δεν μπορεί να προχωρήσει την κατασκευή του αγωγού South Stream

Πούτιν: Η Ρωσία δεν μπορεί να προχωρήσει την κατασκευή του αγωγού South Stream

Ο Ρώσος πρόεδρος επέρριψε τις ευθύνες στην Βουλγαρία και την Ευρωπαϊκή Ένωση - «Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θέλει το αέριο, τότε θα διοχετευτεί κάπου αλλού»

Πούτιν: Η Ρωσία δεν μπορεί να προχωρήσει την κατασκευή του αγωγού South Stream
Την διακοπή του σχεδίου κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου South Stream ανακοίνωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν το απόγευμα της Δευτέρας.

Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι οι αγωγοί που περνάνε μέσα από το έδαφος της Ουκρανίας θα παραμείνουν ζωτικής σημασίας για την παράδωση αερίου στις χώρες της Ευρώπης τα επόμενα χρόνια, σημειώνει το Bloomberg.

Ο Πούτιν υπέδειξε ως υπεύθυνη την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Βουλγαρία καθώς η μεν πρώτη έχει ζητήσει από τα κράτη μέλη της να σταματήσουν τις εργασίες κατασκευής των επίγειων τμημάτων έτσι, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η Ρωσία δεν μπορεί να ξεκινήσει την κατασκευή ενός υποθαλάσσιου αγωγού και να σταματήσει στη Βουλγαρία.

Κλείσιμο
Ανακοίνωσε, δε, ότι ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να τροφοδοτεί την Τουρκία με φυσικό αέριο από έναν διαφορετικό αγωγό στη Μαύρη Θάλασσα.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα της επιδείνωσης των σχέσεων Ρωσίας-ΕΕ μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας.

«Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θέλει το αέριο, τότε θα διοχετευτεί κάπου αλλού» συμπλήρωσε ο Πούτιν προσθέτοντας ότι η Μόσχα θα προχωρήσει σε μείωση 6% στην τιμή παράδωση αερίου στην Τουρκία.

Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα αυξήσει κατά 3 δισ. κυβικά μέτρα την ποσότητα του φυσικού αερίου που παραδίδει μέσω του αγωγού Blue Stream συμπληρώνοντας ότι εξετάζει το ενδεχόμενο ενός νέου σταθμού στα ελληνοτουρκικά σύνορα για τους πελάτες των χωρών της νότιας Ευρώπης προκειμένου να αναπληρώσει το κενό από την διακοπή της κατασκευής του South Stream.

«Τερματίστηκε» το σχέδιο κατασκευής του South Stream
O διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής εταιρείας φυσικού αερίου Gazprom, ο Αλεξέι Μίλερ, δήλωσε σήμερα ότι το σχέδιο κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου South Stream έχει τερματιστεί, λίγη ώρα αφότου ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν αναφέρθηκε στα προσκόμματα που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την υλοποίηση του σχεδίου αυτού. «Το σχέδιο έχει τελειώσει. Αυτό είναι» είπε ο Μίλερ σε δημοσιογράφους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης