ΣΔΟΕ: Πρόστιμα 215 εκατ. ευρώ για φορολογικές παραβάσεις τους τελευταίους μήνες

ΣΔΟΕ: Πρόστιμα 215 εκατ. ευρώ για φορολογικές παραβάσεις τους τελευταίους μήνες

Όπως δήλωσε ο διευθυντής της κεντρικής υπηρεσίας του Σώματος, Θεόδωρος Φλωράτος, ανάμεσα στα πρόσωπα που έχουν ελεγχθεί βρίσκονται 500 από τα 2.062 ονόματα της λίστας Λαγκάρντ


ΣΔΟΕ: Πρόστιμα 215 εκατ. ευρώ για φορολογικές παραβάσεις τους τελευταίους μήνες
Πόστιμα ύψους 215 εκατομμυρίων ευρώ για φορολογικές παραβάσεις κατά τους τελευταίους μήνες, έχει βεβαιώσει τους τελευταίους μήνες το ΣΔΟΕ όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής της κεντρικής υπηρεσίας του Σώματος, Θεόδωρος Φλωράτος, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως ένα μεγάλο μέρος των βεβαιωμένων προστίμων έχει πληρωθεί από τους οφειλέτες.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που έχουν ελεγχθεί βρίσκονται 500 από τα 2.062 ονόματα της λίστας Λαγκάρντ, με τον κ. Φλωράτο να σημειώνει πως πρόστιμα έχουν βεβαιωθεί σε βάρος και των 500 ονομάτων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η υπόθεση που αναδείχθηκε μέσα από τη λίστα Λαγκάρντ με τον οδοντίατρο από την περιοχή της Βούλας, σε βάρος του οποίου εντοπίστηκε φοροδιαφυγή ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ.
Κλείσιμο

Όπως είπε ο κ. Φλωράτος το 25% των υποθέσεων που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ έχει ήδη ελεγχθεί ενώ έως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος και στα 2.062 ονόματα της εν λόγω λίστας.

Ο κ.Φλωράτος τόνισε ότι σε εξέλιξη βρίσκονται περισσότεροι από 20.000 έλεγχοι για τη λίστα Λαγκάρντ, τη λίστα Λιχνεστάιν και τη λίστα εμβασμάτων στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης